AYAĞA KALKMAYAN 'FENERLİ' OLSUN.....



   Türkiye'de stadyumlarda .salonlarda tüm  F.BAHÇE' li olmayan taraftarların ortak kullandığı bir slogan vardır.''AYAĞA KALKMAYAN FENERLİ OLSUN''

   Hiçbir G.Saray'lı ayağa kalkmayan Kartal'lı olsun veya BJK'lı ayağa kalmayan Cim Bom'lu olsun demezler.Anadolu stadyumlarında Trabzon'da ,Bursa'da,Adana'da,Kayseri'de aynı şeyi görebilirsiniz.(İzmir'de KSK-GÖZTEPE rekabeti hariç.)

   Geçen hafta Trabzonspor-G.Saray maçı oynanıyor ve Trabzonspor seyircisi aynı şekilde ''ayağa kalkmayan Fenerli olsun ''diye tezarühatda bulunuyor.Kardeşim sizin sahadaki an itibarıyla rakibiniz  G.Saray,oraya niye siz  F.Bahçe yi katıyorsunuz?Sonra kutsal ittifak sözü dile getirildiğinde kızıyorsunuz.

   BJK taraftarları içinde aynı mantık geçerli.Çocukken İNÖNÜ STADYUMU'unda maça giderdim.Arkanızı deniz tarafına verdiğinizde YENİ AÇIK tribünün sol tarafı F.BAHÇE'lilerin TEKSAS tribünüydü.YENİ AÇIK tribününün sağ tarafı maçına göre ya G.SARAY'ın yada BJK'ın idi.Fakat sol taraf TEKSAS tribünü her daim F.BAHÇE taraftarlarının idi..Ve F.BAHÇE G.SARAY ile oynuyorsa mutlaka sarı-kırmızı bayrakların arasında siyah-beyaz bayraklar görülürdü.Aynı şekilde F.BAHÇE eğer BJK ile oynuyorsa da siyah-beyaz bayrakların arasında sarı-kırmızı bayraklar bulunurdu.
   Fakat,hiç bir zaman ne sarı-kırmızı ne de siyah beyaz bayrakların arasında sarı-lacivert bir bayrak görmedim.Bu ittifaka son 30 yıldır bordo-mavili bayraklarda zaman zaman dahil olmaya başladı.Geçen hafta gene BJK-G:SARAY Kadın Basketbol maçında BJK seyircisi 'ayağa kalkmayan Fenerli olsun' diye bağırıyordu.

   Bence Türkiye'de tek derby veya tek rekabet vardır,oda F.BAHÇE-G.SARAY rekabetidir.Diğer spor külüpleri arasında zorlu bir çekişmeler vardır.Birbirlerine veya F:BAHÇE ve G:SARAY a karşı üstünlük kurabilirler,şampiyonluklar kazanabilirler ama  hiçbiri F:BAHÇE-G:SARAY rekabeti değildir.Ne yazık ki bu külüpleri birleştiren tek payda ise F:BAHÇE'ye karşı olan birlikteliktir.

   Onun için G.SARAY-TRABZON maçlarında genelde kimin puana ihtiyacı varsa o istediğini kolaylıkla

alır.Mesela 2010-2011 sezonu maçlara bakın (IIstanbul'da seyircisiz oynanan maçı izleyin son dakikalarda Burak Yılmaz'ın  gölünü izleyin.2011-12 sezonunda Trabzon'da oynanan maçı izleyin Kaleci Tolga'nın Selçuk serbest vuruş kullanırken kurdurduğu barajı ve tabi ki gölü hatırlayın.
trabzonspor-galatasaray 2012 maçları foto albümü ile ilgili görsel sonucu


   Çok eski değil 8-9 yıl önce Adnan Polat ile Yıldırım Demirören'in basına yansıyan 'Lig bizim Kupa sizin' diyalogunu  hatırlayın.


   Ve tabi ki G.SARAY ve BJK taraftarlarının 2010-2011 sezonu şampiyonu ile iligili astıkları talihsiz 

pankartları hatırlayın.
trabzonspor-galatasaray 2012 maçları foto albümü ile ilgili görsel sonucu


   Onun için BJK'ın eski teknik direktörü Biliç Türkiye Ligi'ni 'sadece F:FAHÇE'yi yenmek veya şampiyon

yaptırmamak üzerine kurgulanmış bir lig' diye tanımlamıştır






   Buraya onlarca yüzlerce örnekler koyabiliriz.Yıllardır süregelen bu kutsal ittifak özellikle 3/7 den sonra daha da utanmazca çalışmalarına devam etti.Medya da ki malüm tetikçilerle saldırılar daha da yoğunlaştı.Burada FENERBAHÇE taraftarının inanılmaz direnişi bu ittifaka korkunç bir tokat oldu.FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım bu direnişin başını çekti,1 yıl hapis yattı,ona teklif edilen ahlaksızca teklifleri red etti.
   Bu dönemde  futbol takımı 1 Lig Şampiyonluğu,2 Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası 'nda yarı final oynama başarısını gösterdi.Yani bu sezonu da sayarsak 5 sezon şampiyon olamadı.Amatör branşlardaki kazanımlar ise saymakla bitmez Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları,final fourlar,Türkiye Şampiyonlukları,Türkiye Kupaları,Cumhurbaşkanlığı Kupaları gibi.Aziz Yıldırım 19 senedir FENERBAHÇE 'nin Başkanı ve çok önemli hizmetler yaptı bence Şükrü Saraçoğlu'ndan sonra ikinci efsane başkan.Ama bu onun hatasız olduğunu göstermez,yaptığı onlarca yanlış var.Artık yorulduğunu ve bırakması gerektiğini düşünüyorum.Fakat ona gösterilen küfürlü ve hakaret dolu tepkiler çok terbiyesizce ve nankörce .BJK'ın efsane başkanı Süleyman Seba için 's....   g..   Seba' diye küfür eden BJK taraftarlarını genç arkadaşlarımız hatırlamaz.
   Mayıs ayında artık efsane başkanımız Aziz Yıldırım'a veda edelim ve pek tabi ki yeni başkanımız Ali Koç olsun ama lütfen tepkimizi küfürle yapmayalım.
Bu arada 3/7 de taraftarın direnişine karşı çıkan mevcut  tetikçilerle kol kola dolaşan ,babaları ''Cemaatin FENERBAHÇE ile ne işi olur'' diye demeçler veren sözde taraftar gruplarına pek rağbet etmeyelim.

   Unutmayalım ki ayağa kalkmayan 25 milyon FENERLİ var.









Şunu her zaman hatırlayalım ki ayağa kalkmayan 25 milyon FENERLİ var Türkiye'de.
http://www.xticaret.com/xticaret/?2078_102879

  

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet