ALİ KOÇ'dan ne umduk ne bulduk



    Fenerbahçe'nin ilk izlediğim maçı 1973 yılında Cemil Turan'ın ilk Fenerbahçe forması giydiği Fenerbahçe-Galatasaray maçıdır.Golümüzü frikikten Osman Arpacıoğlu atmış ve maç 1-1 bitmişti.O günden beri gücümün yettiğince Fenerbahçe'yi her alanda takip etmeye ve taraftarı olmaya çalıştım.Emin Cankurtaran'lar,Faruk Ilgaz'lar,Metin Aşık'lar,Tahsin Kaya'lar gibi başkanlar gördüm.Hepsinin Fenerbahçe'ye harcadıkları emeklerine sonsuz teşekkür etmemiz lazım.Fakat Aziz Yıldırım'ın yeri her zaman başkadır. Bir sürü hatası varken bile o Fenerbahçe'nin efsane başkanıdır. Fenerbahçe'ye çağ atlatmıştır.






    Aziz Yıldırım Alex olayında her ne kadar haklı olsa bile yanlış söylemleri ve davranışları ile hatalı duruma düşmüştür.Aykut Kocaman'ı ilk döneminde göndermesi bir hatadır. Fenerbahçe 4.yıldızı takma olasılığı en yüksek oranda iken Ersun Yanal'ı kovalaması hatadır.Fakat bu Ersun Yanal  iyi bir teknik direktördür demek değil. Ersun Yanal 'ın Trabzonspor deneyimleri onun yetersiz olduğunu göstermiştir.Aziz Yıldırım'ın hatalı transferleri,medya önünde yanlış çıkışları olmuştur.Ama o amatör sporlardan futbol takımına ve  basket takımına kadar Fenerbahçe'yi bir kaç gömlek öteye taşımıştır.3/7 de  yapılan operasyonla Fenerbahçe'nin bu yüksek ivmeli yükselişi durdurulmuştur.O dönemde Aziz Tıldırım 1 yıl hapiste yatmasına rağmen Fenerbahçe sevgisinden vazgeçmemiştir.

    Aziz Yıldırım 20 senenin sonunda artık yorulmuştu ve hata yapma yüzdesi artmıştı.Bir kan değişikliği gerekiyordu ve yeni bir çağ atlatacak başkana gereksinim vardı Fenerbahçe taraftarının büyük çoğunluğu Ali Koç'da hemfikir idi.Seçimlerde Aziz Başkan'ı destekleyen taraftarlar bile Ali Koç'un seçimi kazanmasından pek rahatsız olmadılar.Aslında Ali Koç'u destekleyen taraftar gurubu ve sosyal medya fenomenleri seçim kampanyasında Aziz Başkan'a,Aykut Hoca'ya ve futbolculara çok şerefsizce saldırdılar.Ali Koç ile ilgili ilk soru işaretleri bu idi.Önce seçim heyecanı diye falan düşünüldü ise de seçim sonunda Ali Koç'un Fenerbahçe değerlerine adice,şerefsizce saldıran,küfür eden bu salçalı sözde medya fenomenlerine teşekkür bildirisi işin tuzu biberi oldu.Bu arada seçim konuşmasında Sina Afra yönetimde yok diyen Ali Koç'un Sina Afra'yı yönetime alması,Aykut Hoca'ya babası gibi,büyük bir kinle saldıran,Aykut Hoca düşmanlığını Fenerbahçe sevgisi ile karşılaştırabilecek kadar Fenerbahçe'li olmayan Metin Şen'in yönetimde olması Ali Koç'a duyulan güveni ve sevgiyi azalttı.Bütün bunların üstüne Cocu'nun çok başarısız olması ve alınan kötü sonuçlar okların Ali Koç'a çevrilmesine neden oldu.

    Geçen sene Fenerbahçe stadında yaşanan Şenol Güneş komedisi Fenerbahçe taraftarının hassas noktasıdır.Aykut Hoca'nın 'ama kan yok' diyerek göremediği kanı Ali Koç'un 'Ş.Güneç'in kafasını yardık' diyerek görmesi çok ilginçtir.Sen madem Aykut Hoca ile yollarını ayırırken 'taraftarın çoğunluğunun isteği' diyerek gerekçe sunabiliyor isen,o gün stadta 55 bin Fenerbahçe taraftarının görmediği kanı da  saygı duyup görmemen lazım.





    Ali Koç'un seçim çalışmalarında en çok duyduğumuz sözcük 'VİZYON' idi.30 yaşlarındaki 
Guliano ve De Souza satıldığında karşı çıktık ama yerlerine  22 yaşındaki Jailson ve Benzia transferleri bir transfer başarısı oldu.Fakat Frey transferi henüz soru işaretidir.Unutmayalım ki Barış,Berke transferleri Aykut Hoca'nın giderayak verdiği rapor sayesinde gerçekleşmiştir. Comoli'nin pek bir emeği yoktur. Başarısız Cocu'nun yerine Ersun Yanal'ın önerilmesi ,Ali Koç'a daha önce Ersun Yanal  sorulduğunda 'sen benim hayal ettiğim Fenerbahçe'yi anlamamışsın' diye yanıtladığı yanıt ile örtüşmemektedir..Ali Koç yanlış transferler yapabilir,hatalı kararlar alabilir ,daha sonra bunları düzeltebilir.Fakat Ali Koç'un birinci hayati hatalı  kararı Metin Şen,Sina Afra ve bahisçi fenomenlerdir.Daha sonra Comoli ve Cocu kararları da yanlıştır.Öncelikle bunlardan kurtulmalıdır,aksi takdirde onlarla beraber kendisi de gitmelidir.
    
 Bu yazıyı yazarken ne yazık ki Rize rezaletini de izlemek zorunda kaldım.Volkan ve Topal'ın taraftarlara gitmesi ve özür dilemesi,Ali Koç'un gene taraftarlara gidip özür dilemesi tam bir komedidir.Ali Koç bir an evvel Comoli ve Cocu'yu bugün göndermeli ve yeni bir Türk Teknik Direktör ile anlaşmalıdır.Aykut Hoca'ya hiç gitmesin o zaten görev kabul etmez bu saatten sonra. Ersun Yanal Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Trabzon'da gösterdiği başarısızlık serüveni ile ve Fenerbahçe için söylediği kötü sözler nedeniyle kesinlikle düşünülmemelidir.

Sayın Ali Koç hala şansın var.Eğer Fenerbahçe'ye yeni bir vizyon getirecek isen önce bağırsaklarını temizle Metin Şen,Sina Afra ve o salçalı fenomenleri gönder. Comoli ve Cocu'ya teşekkür et.Ersun Yanal'ın dışında senin vizyonuna en uygun bir teknik direktör ile ve takıma verebileceğin moral motivasyon ,ile yola devam et.Unutma bu takım geçen sene şampiyonluğu ve kupayı son anda kaçırdı.





    


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet