FENERBAHÇE-TRABZONSPOR Maçının ardından.
             
                   Burası Kadıköy buradan çıkış yok





Nasıl bir hale düştük,farkında mısınız? Kadıköy'e gelen rakiplerin bacakları titriyordu,beraberlik aldıklarında tribüne gidip üçlü çektiriyorlardı.Rakiplerin takım otobüsü suyun öbür tarafında meşaleli taraftarlar tarafından karşılanıyordu.'Burası Kadıköy buradan çıkış yok' sloganı boşuna yıllardır rakiplerin beyninde yer etmedi.Dün akşam 90+6 da attığımız gole seviniyoruz,beraberliği kurtardık diye.İki hafta önce Galatasaray maçında da aynı duyguları yaşadık. Halbuki rakibimizi yenemedik berabere kaldık mı bir hüzün,bir üzüntü kaplardı içimizi.Geçen sene 20 yıllık Kadıköy'deki Galatasaray maçlarında toplam dört beraberlik aldığımızı ve üç tanesini Aykut Kocaman döneminde aldık diye Aykut Hoca eleştirileri okumuştum sosyal medyada.Neydik ne olduk.

Ali Koç yönetimi görevi devir aldıktan sonra hata üstüne hata yaptı ve yapmaya devam ediyor.Ben Aziz Yıldırım'ın bir dönem daha görev yapmasını daha sonra da Ali Koç'a yönetimi devir etmesini düşünüyordum.Ama öyle olmadı,olsun gene Başkan tüm camianın sevdiği biri idi.
Fakat Ali Koç onu desteklemeyenler ve destekleyenlerde dahil  tam bir hayal kırıklığı yarattı.Ne yazık ki hala hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.Fenerbahçe'yi seven,Ali Koç'u seven onca kişinin haklı eleştirilerine ve katkılarına rağmen kendi doğru bildiklerini yapmaya devam ediyor.Devam ettikçe de dibe doğru gidiyoruz.

Alanya maçından sonra bir haftadır tüm Fenerbahçe sevenleri çok tedirgindi.Cuma akşamı Göztepe'nin galibiyeti ile bu tedirginlik iki kat arttı.Herkes Trabzonspor maçında kaybedilecek puanın  bizi çok zor duruma düşüreceğinin farkında idi.Şu gerçek ki Trabzonspor yaşadığı bir Ersun Yanal felaketinden sonra kendi öz kaynağına yönelerek ve kendi evladı Ünal Karaman'a güvenerek iyi bir takım oluşturdular.Taraftar biliyordu ki bu Trabzonspor'u yenebilecek bir takımımız ve teknik direktörümüz yoktu.Nitekim taraftarın kaygısı doğru çıktı.




Maç günü Divan Kurulumuz vardı ve Ali Koç gene konuşmasında tabiri caiz ise paramız yok,borcumuz çok diye ağladı.Gene eski yönetime laf attı,kulübü ne kadar borç içine soktuklarını anlattı.Halbuki herkes ondan bu kötü gidişatı nasıl aşacağız konuşması bekler iken o bu konulara hiç girmedi.23 Nisan kutlamalarından,sosyal medya ve you tube kanalımızdan falan bahsetti.Daha sonra da yaşlı divan kurulu üyelerimiz ile sosyal tesislerdeki havuza giriş fiyatları konusunda müzakerede bulundu.
 .
Evet borcumuz çok ama kendisi bu yönetimi devir aldıktan sonra bu borcun artmasına nasıl katkıda bulundu?Eğer bu kadar yanlış transfer ve teknik yönetim tercihleri yapılmasa idi,bırakın şampiyon olmayı,şu an 20 puan daha fazla toplasa idik,TFF'den en az 20 milyon TL sı daha fazla para alabilecektik.Taraftardan beklediğin kaç tane SMS e denk gelir acaba? Comoli'nin yaptığı 16 transfer ile çöpe atılan para da cabası.Tolgay'a verilen transfer bedelini falan yazarsak iş daha çok uzar.Onun için geçmiş ile uğraşacağına şu an önümüze bakmamızda fayda var Başkan.




Dört maçımız var.Kasımpaşa(D),Akhisarspor,Erzurumspor(D) ve Antalyaspor.Teknik Direktörümüz Ersun Yanal'ın daha deplasman galibiyeti henüz yok.Ligde oynadığı 16  maçın 8 deplasmanında 1 galibiyet alamamış.Sayın Başkan siz bu dört maçta nasıl bir performans bekliyorsunuz?  Biz şu maçları geçeriz diyebileceğiniz tek bir maç var mı? Ersun Yanal'ın yetersiz ve başarısız olduğunu tüm spor dünyası görüyor.Rıdvan Dilmen dışında diğer Fenerbahçe muhabirleri bunu gördükleri halde sizden çekindikleri için  veya başka nedenlerden dolayı bunu dile getiremiyorlar.Bunu sizde biliyorsunuz. Ersun Yanal ise maç öncesi ve sonrası konuşmalarında gelecek senenin planlamasından bahsediyor.Sanki küme düşmeden sezonu bitirmeyi garantiledik de,ben zaten bu sene için gelmedim ki diye cevap veriyor sorulan soruya.Yaklaşık 24 tane maçta takımın başında teknik direktör olarak çıkan Ersun Yanal bu başarısızlıkta kendine pay biçmiyor.Tek bahanesi kadroyu onun kurmaması.Haftalardır ilk on bire koyduğu Tolgay'ı o transfer etmedi mi? Serdar Aziz'i ve Sadık'ı o transfer etmedi mi?Kaldı ki bu kadro ne olursa olsun küme düşecek kadro mu?Durum gayet açık iki senede Trabzonspor'a 50 ye yakın transfer yaptırıp Trabzonspor'u batıran Ersun Yanal aynı senaryoyu Fenerbahçe'de de uygulamak istiyor.Başkan bu oyuna dur de lütfen.




Ama önce şu dört maçı geçmemiz gerek,'vur kır parçala bu maçı kazan ' sloganı ile bu maçları geçmemiz gerek.Anladığım kadarı ile Başkan sezonu  Ersun Yanal ile bitirecek. Hasan Ali ve Volkan Demirel'in önderliğinde bu takımın aynen dün akşam 10 kişi kaldıktan sonra gösterdiği bir reaksiyon göstermesi gerek.Bu dört maçı futbolcular alacak Ersun Yanal olsa da olur olmasa da.Ersun Yanal akçeli işleri düşünmeden  şu on birleri doğru kursun ,gerekirse  yardım alsın.







Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet