Fenerbahçe'nin Canı Yanarken Hakemlerin Canı Yanıyor Mu?





Fenerbahçe-Denizlispor maçı 2-2 sonuçlandı. Bu maç ile ilgili teknik bir analiz yapmak bence gereksizdir. Çünkü takımın başında şu an gerçekte yetkili bir teknik direktör yok, kadroyu ve on biri kimin yaptığını bilemiyoruz. Sadece yazabileceğim tek eleştiri her kim olursa olsun Tolgay gibi birinin bırakın ilk on birde oyuna başlamayı kadroda dahi olmaması gerekiyordu. Nitekim 1-0 önde iken yaptığı hata sonucu maçın ne hale geldiğini herkes gördü. Ne olursa olsun kadroyu kim oluşturdu ise Ömer Faruk Beyaz'ı kadroya alarak da bir övgüyü hak etti.

Ömer Faruk Beyaz

Yıllardır Fenerbahçe sahada katlediliyor. Federasyonda, merkez hakem kurulunda masa başında kasıtlı şekilde doğranırken, aynı zamanda bu kampanyanın uzantıları talimatlı hakemler tarafından saha içinde de acımasızca doğranıyor. Bütün bu olaylar devam ederken bu talimatlı yapının medyadaki uzantıları da gazete de ve beyaz camda Fenerbahçe aleyhine konuşmalar yapıyorlar, programlar düzenliyorlar.

Saha dışında yapılan saldırılara bir şekilde cevap verilebilir. Yargı ortamına taşınır, masa başındaki konuşmalara yönetici düzeyinde gerekli cevaplar verilmeye çalışılır. Medyadaki karalamalara aynı ortamda karşılık verile bilinir. Fakat sahadaki hakem terörüne ne yapılabilir ki? 
Denizli maçında da önce hakemler sonra da Denizlili futbolcular adeta talimat almışçasına yaptıkları hareketler ile taraftarı sahaya çekmek istediler. Mustafa Yumlu'nun hareketlerine bakarsanız durumu anlarsınız. Muhtemelen amaçları Fenerbahçe seyircisini sahaya indirmek ve Fenerbahçe'ye büyük bir ceza aldırmak idi. Başaramadılar.

Yıllar önce Trabzon'da Fenebahçe sahada 4-0 önde iken sahaya inen Trabzonlu taraftarın hakeme yaptığı fiziki saldırı insanın aklına geliyor. Sonuç ne oldu? Trabzon bir kaç maç seyircisiz oynama cezası aldı ve hükmen mağlup ilan edildi. Şaka gibi. Yıllardır süren bu kadar tahrike rağmen sahaya inmeyen Fenerbahçe seyircisi bir gün sahaya inerse ne olur acaba? Hiç düşündünüz mü?



Bu talimatlı hakemler Kadıköy'de böyle olaylar olmayacağının rahatlığı ile sahada esip gürlüyorlar ve resmen Fenerbahçe Futbol Takımına cebren şiddet uyguluyorlar. Âmâ aynı rahatlığı ve cesareti mesela Trabzon'da veya Ali Sami Yen'de gösteremiyorlar. Onun için ki Trabzon'da bütün spor camiasının kabul ettiği Vedat'ın nizami golünü veremediler. VAR’a dahi gidemediler. Buna benzer olaylar Ali Sami Yen'de de oluyor. Fatih Terim ve çetesinin rakip takım teknik direktörüne yumruk atmaları, hakeme karşı davranışları cezalandırılmıyor. Yıllardır iktidar ve malum yapının desteği ile hakları olmayan puanları, kupaları toplayan camialar istemedikleri en ufacık bir kararda zorbalıkla, tehditle ve şiddetle tepki gösteriyorlar.

Malum yapı ve uzantıları ile Fenerbahçe arasında süren savaş adaletsiz bir savaş oluyor. Uzantılar, tetikçiler Fenerbahçe’ye topla, tüfekle saldırırken Fenerbahçe taş dahi atamıyor. Tetikçi hakemler verdikleri yanlış kararlardan dolayı bırakın ceza almayı ödül alıyorlar ve ertesi hafta başka bir maçla ödüllendiriliyorlar. Fenerbahçe’nin canı yanarken bu hakemlerin canı yanmıyor. Babası G.Saray’da alt yapı antrenörü olan bir hakem gelip Kadıköy’de Fenerbahçe’nin canını yakarsa onun da canı bir şekilde yanmalı. Fenerbahçe’nin tertemiz golünü iptal eden düdüğü çalarken sonradan benim canım yanar mı diye düşünmeli. 



Yönetim MHK Başkanı Zekeri Alp ve yardımcılarını dağıtırken bu hakem atamaları ve cezaları konusunda adil kararlar alabilecek kurullar oluşturulması için çabalamalı. Taraftar da sahada düdük çalan hakeme varlığını daha çok his ettirmeli ki yanlış düdük çalmasın. Maç 1-2 rakibin lehine devam ederken sözde 'Sefa Reis' şarkısını duyan hakem elbette penaltı düdüğünü çalmaz, nizami golü vermez. G.Saray maçında dahi genç taraftar grubu maçın içinde olmayıp, takımı desteklemek adına şarkılar, türkülerle maçı bitirdiler.


Aksi takdirde bu düzen bu şekilde devam eder gider.

Fenerbahçe zaten olabilecek en dibi gördü. Küme mi düşürecekler varsın düşürsünler bence fark etmez.3/7 de kaldırımları tribün yapan Fenerbahçe taraftarı gene aynı mücadele gücünü gösterir.






Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet