Spor Ahlakı,Podolski Ve Ertuğrul Taşkıran

Antalyaspor-Galatasaray maçını izledim. Daha maçın başında ortada herhangi bir gerginlik yokken Podolski'nin Şener'e yaptığı müdahale sonucu sarı kart görmesi hemen işareti verdi. Podolski ikinci sarı karttan kırmızı kartı arıyordu. Böylece takımını 10 kişi bırakacak ve Antalyaspor'un katı defansını açmaya çalışan Galatasaray'ın önünü açacaktı.

Nitekim 55-60. dakikalar civarında Podolski önceki gibi ucuz bir sebeple ve yine Şener ile girdiği ikili mücadele sonucunda ikinci sarı kartı gördü ve güle oynaya oyundan atıldı. Operasyon tamamlanmıştı.

5-3-2 sistemiyle otobüsü her zamanki gibi kalenin önüne çeken Antalyaspor'u açmakta zorlanan Galatasaray'ın işi kolaylaştı. Maç bir antrenman havasına döndü ve Galatasaray bulduğu bir golle üç puanı aldı.

Podolski'nin bu ahlaksızlığını engellemenin tek yolu vardı. Podolski'nin kırmızı kart çabasını bütün futbol kamuoyu gördü ama ne yazık ki Ersun Yanal göremedi ve zamanında Podolski'yi oyundan alamadı.

Galatasaray'da bu maçın adamı Podolski seçilmelidir.

Burada yapılan iş ise resmen hatır gönül şikesidir. Daha önce Muğdat'da, kaleci Ferhat'da ve tabii ki Ümit Karan'da da görmüştük. Hatta Ümit Karan sonra ağzıyla da 'Fener şampiyon olmasın diye' diyerek itiraf etmişti.

Bunu engellemenin bir yolu yok. Eğer sporcularda spor ahlakı ve profesyonellik duygusu yok ise ne yapsanız nafile.

Sivasspor-Beşiktaş maçı öncesinde Sergen Yalçın

 Rıza Hoca bu ligin en tecrübeli hocalarından biri. Çalıştığı takımlarda başarılı olmuş biri, camiamızın da sembol isimlerinden biri. Değerli bir abimiz. İnşallah öyle kalır.

Diyerek spor ahlakına uygun olmayan talihsiz bir açıklama yaptı. 

Rıza Beşiktaş forması ile başladığı futbol hayatını başka hiç bir takımın formasını  giymeden tamamlamış. Türk Futbolunun son zamanlardaki  spor ahlakı ve profesyonelliği ile ön plana çıkmış bir kaç tane efsane spor adamlarından biridir. Don değiştirir gibi takım değiştiren Sergen Yalçın'dan Rıza'nın bu konularda öğreneceği çok şey olmadığını düşünüyorum. Sergen'in amacı böyle değerli bir adamın Beşiktaş'a olan zaafını kullanarak onu spor ahlakından uzaklaştırmaktı. Ama öyle olmadı Rıza'nın Sivasspor'u mücadele ederek Beşiktaş’tan bir puan almasını bildi.

Tabi böyle konularda malum takımın  eski oyuncuları ve daha sonra  teknik adam olanları  açısından ezici bir üstünlüğü vardır. Örneğin Okan Buruk'un Türkiye liglerinde çalıştırmadığı takım kalmamıştır. İstatistiklere bakınca çalıştırdığı takımların malum rakibe henüz bir tane olsun üstünlük almaması tesadüf müdür? Bu alanda Hamza Hamzaoğlu'nun da Okan Buruk’tan aşağı kalır yanı yoktur.

Bu yazıyı yazarken Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı sonuçlanmıştı. Fenerbahçe zaman zaman çok iyi oynadığı fakat maçın sonuna doğru yaptığı bireysel hatalar nedeniyle zorlandığı maçı kazanmasını bildi.

Ama bu maçta öne çıkan isim Kasımpaşa'nın kalecisi Ertuğrul Taşkıran'dir. Ertuğrul Fenerbahçe alt yapısından yetişen zaman zaman A kadrosunda da yer bulmuş bir kalecidir. Üç tane gol yemesine rağmen oynadığı başarılı oyunla spor ahlakı açısından başta Podolski olmak üzere Muğdat, kaleci Ferhat gibisine güzel bir ders verdiğini düşünüyorum.

Türkiye'de futbol TFF, MHK, yayıncı kuruluş ve medya nezdinde çok kirli. Bir de bu spor ahlakından yoksun oyuncular ve teknik adamlarla daha dibe doğru batıyor. 

Son olarak Emre Belözoğlu'na fazla inanmasam da son 2 haftadır Fenerbahçe takımına getirdiği dinamizm ve zaman zaman oynattığı güzel futbolu itiraf etmeliyim. Umarım bu başarısına devam eder ve sezon sonunda beklenen başarı gelir.

 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet