FORMAYI ÇIKARIN ÖYLE OYNAYIN

Daha önceki sezonlara benzer şekilde eksik kaldığı Trabzon deplasmanından Fenerbahçe mağlubiyetle döndü.Hafta içinde belirttiğim gibi malum camianın ve takımların uzantısı bir federasyon başkanı komutasında oluşturulan hakem çetesi marifetiyle  Fenerbahçe yine doğrandı.


Sabıkalı yan hakem bayrağını kaldırmadı.Sabıkalı Ulusoy VARda ofsaytı tespit etmedi.Ve yine sabıkalı Halil Umut Meler de Fenerbahçe'ye gösterdiği ve Trabzon'a göstermediği kartlarla Fenerbahçe'yi eksik bıraktı.

Bu tiyatro yıllardır devam ediyor. Oyuncular değişiyor ama aynı oyun sürekli sergileniyor.Cüneyt,Bülent gidiyor yerine Halil Umut , Ali Şansalan geliyor.

Şimdi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve MHK Başkanı sicili kirli eski hakem Sabri Çelik. Onun için hakem atamalarını ,hakem kararlarını,verilen veya verilmeyen cezaları bu gözle değerlendirmek gerekir.

Fenerbahçe'nin ise bu organize yapıya karşı mücadele alanı sınırlı.
Öncelikle sahada mücadelesini üst düzeye çıkarmalı.Yöneticisi,teknik ekibi,sporcusuyla ve taraftarı ile tek yumruk olmalı.

Oysa takımı doğrandığı halde maç sonunda kameralara gülücük atan bir başkan ile bu olmaz. Motivasyonunu kaybetmiş teknik ekip ile de olmaz. Hele hele üstündeki Fenerbahçe formasının  anlamını bilmeyen futbolcular ile hiç olmaz.

Dün akşam sahada Altay ve Ferdi dışında üstündeki formanın bilincinde olan kimse yoktu. Taraftarın eski bir tezahüratı vardı.
''Formayı çıkarın öyle oynayın'' diye bağırılırdı ruhsuz futbolculara.

Bir de İrfan Can faciası var. Bu adam kolay maçlarda attığı bir iki gol ile tabiri caizse yan gelip yatan biri. Dün akşam pas mı verdi? Kaleye şut mu çekti? Ne yaptı?  Başakşehir ile Fenerbahçe formasının farkını bilmeyen bu tür oyunculardan Fenerbahçe'ye fayda gelmez.Peki, İrfan Can'ı 60-70 dakika sahada tutan A plus teknik direktörümüze ne demek lazım? 


Kırmızı kart göreceği apaçık belli olan Crespo'yu devre arasında oyundan almayıp takımın 10 kişi kalmasına neden olan Jesus'u eleştirmeyelim mi?




Fenerbahçe Başkanı gibi durmasını bilmeyen''vizyoner'' başkan ile,motivasyonunu kaybeden A plus teknik direktör ile ve bu formanın anlamını bilmeyen ruhsuz futbolcu topluluğu ile bu organize yapıya karşı mücadele edemezsin. En küçük darbede kırılır gidersin.

Taraftar konusunda da bir şeyler söylemek lazım. Geçen sezon Trabzonspor amigosunu  Fenerbahçe Stadında Fener tribünün merkezinde misafir eden sözde amigo acaba dün akşam iade-i ziyaret yaptı mı? 40 bin Trabzon seyircisi Fenerbahçe'ye koro halinde küfür ederken kulaklarını mı tıkadı?

Vizyoner başkan Fenerbahçe'nin taraftar  demografik yapısını değiştirdi. Bir zamanlar stada girmesi yasaklanan,isimleri yasaklı madde ile anılan adamları baş tacı yaptı,yanlarında koruma edasıyla taşıdı. Bilet satışlarında bu genç görünümlü örümcek kafalara bilet dağıttı.Fakat gerçek Fenerbahçe sevdalılarını tribünden uzak tuttu.

Ne ekersen onu biçersin misali şimdi rakiplerin korktuğu  Kadıköy'de ne hakeme ne de rakibe taraftar baskı kuramıyor.
Güneşini kaybeden seyirci güneşini aramak ile meşgul iken hakemler Fenerbahçe'yi doğruyor,rakipler puanları uçurup götürüyor.

Buna benzer sıkıntılar basketbol şubesinde de var. Şube sorumlusu bir yetersizin elinde ve Ataşehir'de çekirdek çıtlayan seyirci ile dünyanın en güzel takımı heba oluyor.







 





Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet