Fenerbahçe Bedel Öder,Biat Etmez !

 

Türkiye tarihinde en acı dönemlerden birini geçiriyor. Kahramanmaraş’da olan deprem sonucunda on binlerce vatandaşımızı kaybettik. On binlerce can enkaz altında can verdi. Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarını, eşini, dostunu, ailesini yitiren herkese başsağlığı ve sabır diliyorum.

 


Böyle bir dönemde spor, futbol, şampiyonluk gibi söylemler anlamsızlaşıyor. Dünyada CAN dan önemli hiçbir şey olmadığını anlamamız için böyle felaketler mi yaşamamız lazım?

Depremin ilk gününden itibaren başta Fenerbahçe olmak üzere G.Saray, Beşiktaş ve diğer spor kulüplerinin birer yardım kuruluşu gibi taraftarıyla beraber yardım bölgesine inanılmaz bir destek verdiklerini gördük.

Fenerbahçe kuruluşundan beri başta Kurtuluş Savaşında olmak üzere Türkiye tarihinin en önemli dönemlerinde halkın yanında olmuş, halka öncü olmuş bir STK’dır. Çünkü Fenerbahçe halkın takımıdır.



Böyle bir dönemde de Konyaspor maçı öncesinde siyasi erke gereken mesajı vermeye çalışmıştır. Malum çevrelerin spora siyaset bulaştırmayın söylemleri birer aldatmacadan öteye geçmez. Çünkü siyaset her daim özellikle Fenebahçe’nin içine girmeye çalışır.

3 Temmuzda Fenerbahçe’ye saldıran malum camia siyasetin uzantısı değil mi idi? Ailecek Fenerbahçe’den soğuyanlar kimdi? Fenerbahçe otobüsü kurşunlandığında hangi siyasi erk suçluları bulup adalete teslim etti?

Fenerbahçe taraftarının bir demografik yapısı vardır. Atatürkçü, laik, yurtsever, eleştiren, biat etmeyen muhalif yapıdır. Son yıllarda Ali Koç yönetimiyle birlikte bu yapı değiştirilmeye çalışıldı. Ali Koç kendine tribünde destek bulsun diye siyasi erkin en büyük destekçisi otlu motlu sözde gençleri destekleyerek kendi safına aldı. Zamanında Aziz Yıldırım bunlara gereken cevabı vermişti ve bu çeteyi tribünden uzaklaştırmıştı. Köprüden önce sola dönenler diye de adlandırılan bu biat kültürünü özümsemiş adamlarla Fenerbahçe’nin taraftar demografik yapısı biraz bozuldu.

Nitekim bu taraftar diyemeyeceğim güneşini kaybetmişler ne yazık ki siyasi erki protesto eden gerçek Fenerbahçelileri susturmaya çalışmışlar ama başarılı olamamışlardır.

Maça gelince.

Fenerbahçe artık kronik zaaflarıyla oynamaya devam ediyor. Jesus’un Lincoln ve Aroa ısrarı artık fazlasıyla rahatsız edici oldu. Konyaspor maçı rakibin kendi hatasıyla 10 kişi kalması sonucu zorlanmadan geçti. Fakat siyasi erkin güdümündeki bu TFF ve MHK ile gelecek maçların bu kadar kolay geçmeyeceğini bir önceki maç deneyimleriyle biliyoruz.

Bir sonraki maç Fenerbahçe taraftarının protestosunu protesto eden ve siyasi erki destekleyen bir bildiri açıklayan Kayserispor ile olacak.

Sanıyor musunuz ki Fenerbahçe taraftarının bu çıkışı cezalandırılmayacak? Ve bu desteği veren Kayserispor ödüllendirilmeyecek?

Siyasi erkin atadığı Mehmet Büyükekşi yönetimindeki TFF ve MHK cezayı kesecektir.

Olsun Fenerbahçe taraftarı çok bedel ödemiştir ama biat etmemiştir.

 

 


 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet