FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ Maçının ardından.

                             BURASI KADIKÖY

   Fenerbahçe!miz 23.09.2017 günü Beşiktaş'ı stadımızda konuk etti.Aradaki puan farkının açılmaması açısından takımımız için önemli bir maçtı.
   Aykut Hoca gene kalede Kameni ile başladı.(Bir önceki yazımda da belirtiğim gibi bir süre Kameni ile devam etmekte fayda vardı.) Kameni Aykut Hoca'yı yanıltmadı ve ikinci yarı Cenk'in kafa vuruşunda gösterdiği müthiş refleksle maça damga vurdu.
   Her ne kadar Fenerbahçe'ye geldikten sonra aşırı sevgi nedeniyle karakter erozyonuna ugrayan GG iyi bir sağ bek idi ise Isla'yı seyrettikten sonra iyi bir sağ bek opsiyonlarım tamamen değişti.Isla bence gene mükemmel oynadı,ofansif katkısı fazla olamadıysa da Babel ve Caner'i etkisiz hale getirerek kartalın sol kanadını koparttı.
   Roman gene herzaman ki oyununu oynadı.
   Neto'yu da pek anlayamadık çok şansız bir şekilde oyundan atıldı,bedavaya kırmızı kart gördü.
   Geçen hafta Hasan Ali'yi eleştirmiştim,bu maçta daha istekli ve mücadeleci gördüm.Bence yakaladığı pozisyonda sıfıra inmeden daha önce pas verebilseydi belkide şu an Janssen'e bir gol assisti yaptı diyecektik.
   Ozan,Ozan,Ozan.
   Bu delikanlıya ben dahil herkes çok ağır sözler söyledi.Taraftar ıslıkladı,protesto etti ta ki Eskişehir'deki milli maçta Eskişehir seyircisi oyuna girerken Ozan'ı protesto edene kadar.O zaman biz Fenerbahçe'liler ya Ozan bizim futbolcumuz dedik,sahiplendik ve tribüne çağırdık destek verdik.Sonuç ortada.Ozan,cumartesi gecesi inanılmaz bir mücadele sergiledi.Üç tane net gol pozisyonuna girdi.Bu pozisyonlar karambolde önüne gelen toplar değil,97 metre depar atıp Alper ile yaptığı ikili oyunlar sonucu oluşan pozisyonlardı.Bence üçünde de şansızdı zaten böyle oynamaya devam ederse ve şeytanın bacağını kırdığı gün süper bir yıldız olacak.
   Yazın De Souza için sosyal medya da yazılanları hatırlıyorum.Yok böyle topçuya 7 milyon Euro bonservis ödeyen yönetime hakaretler gibi.Ne zaman WBA 12 milyon Euro değer biçti,bizim De Souza değere bindi.Orta sahada başladı,Neto atılınca stoperde müthiş oynadı.
   Mehmet Ekici orta sahadaki yaramıza merhem olan bir futbolcu.Oyunu kontrol edebilen,topu ön bölgeye taşıyabilen bir futbol aklı.Bence Aykut Hoca Neto atılınca Mehmet Topal Giuliano değişikliği yapsaydı daha doğru olurdu diye düşünüyorum.Tabi eğer Mehmet Ekici'nin fiziksel yorgunluğu varsa bir şey diyemem.Aynı şekilde Alper Valbuena değişikliği yerine Alper Giulıano değişikliği de olabilirdi.
   Valbuena önceki maçlara göre etkisiz gözüktü ise de aslında çok iyi mücadele etti,ve bence Quaresma'yı oyundan Valbuena attırdı.Ama sürekli tekme atmak veya ayağa basmakla programlanmış Medel ve Pepe'ye karşı oynamak da zor olsa gerek.
   Ve tabi ki Alper.Fenerbahçe'nin deli çocuğu.Mukavele yenilenmesi çok doğru bir  hamle.Yönetim geçen seneki hatalarından ders almış gibi.Ozan o golü atsaydı Alper'e mi yazacaktık yoksa Ozan'a mı?
   İkinci golü atan Janssen'in hakkını yemeyelim.O yıllardır bir santroforun takım savunmasına nasıl katkıda bulunur eylemini bize gösterdi?ALLAH nazardan saklasın bu adam topa çok fena vuruyor.
   Yazıma son vermeden önce bir nokta ya değineceğim.Sosyal medyada maçtan sonra Aykut Hoca'yı 65. dakikadan sonra takımı geri çekti diye eleştirdiler.Dışarıdan bakınca öyle gözüküyor ama Aykut Hoca arkadaşlar geri çekilelim diye bir talimat mı verdi sizce?Tabi ki hayır.Bilakis Aykut Hoca oyunu çok iyi kurguladı ve üstümüze deli danalar gibi gelen Beşiktaş'a kontrataklar la 2. ciyi veya 3.üncüyü atmayı planladı.Nitekim de Ozan ile de net pozisyonları yakaladı.Fakat takım orta sahada çok top kaybı yaptı ve bunun sonucu olarak Beşiktaş daha çok topa sahip olabildi.Bu da haklı olarak takımı geri çekilmiş olarak gösterdi

   Geçen yazımda umarım takımız daha da iyi oynayacak demiştim.Daha iyi oynadık.
   Daha da iyi olacak..

   Sonuçta burası Kadıköy.
   Gelenekler burada öyle kolay kolay bozulmaz.
   19 sene Galatasaray,13 sene Beşiktaş.
   Umarım bu diziler daha da uzar.
 



   Öbür tarafta bir başka dizi de Aykut Hoca ile Şenol Güneş arasında sürüyor.

  Adam milli takım hocalığı yapmış,ama küfürbaz.sahi milli takım hocası olmak için iyi küfür mü etmek lazım?Aman Aykut Hoca sen ağzını bozma milli takım hocası da olma.FENERBAHÇE sana yeter,sende FENERBAHÇE'ye yetersin.



 





Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet