FENERBAHÇE-YENİ MALATYASPOR Maçının ardından....



FENERBAHÇE-YENİ MALATYASPOR



  Fenerbahçe'miz 15.10.2017 günü Şükrü Saraçoğlu Stadında Yeni Malatyasporu ağırladı.Akhisarspor mağlubiyeti sonrasında ve Galatasarat derbisi öncesinde son derece önemli bir maçtı.Akhisar mağlubiyeti sonrası itiraf etmek gerekir ki taraftar pek umutlu değildi.
 
 Fakat Fenerbahçemiz maça fırtına gibi başladı ve bir dakika içinde iki gol atarak skoru 2-0 taşıdığında dakikalar 7 yi gösteriyordu.Bu atak oyununu devam ettirdi sayısız pozisyonlar üretti ve devreyi 3-0 ile kapattı.
   Kameni maç 2-0 iken iki tane çok önemli pozisyonda yaptığı kurtarışlarla güven verdi.Ama zaman zaman aşırı özgüvenden dolayı yaptığı hatalar yarın başımıza çorap örebilir.Gene kısa düşen bir vuruşu ve yan topa hatalı bir çıkışı yüreklerimizi ağzımıza getirdi.
   Isla bildiğimiz gibi.Bence şimdiye kadar Türkiye!ye gelmiş geçmiş en iyi sağ bek.Milli Takım dönüşü yıpranmıştı ama gene görevini fazlasıyla yaptı.
   Neto çok iyi bir kesici.En önemli özelliği ise bence topu oyuna çok iyi sokuyor.Dikine attığı direk paslarla topu 2.bölgede forvetlerle buluşturabiliyor.
   Hasan Ali için sezon başında söylenenleri düşünüyorum,üzülüyorum.Evet daha iyi bir sol bek transferi yapılabilirdi ama yönetim yapamadı.Elimizdeki malzeme bu taraftarın Ozan'a verdiği destek sonucu Ozan'ın nerelere geldiği ortada.Büyük Fenerbahçe taraftarı aynı desteği Hasan Ali'den de esirgememeli.Çünkü en azından Ocak ayına kadar başka çaremiz yok.hasan Ali'yi de oyununu düzeltme konusunda gösterdiği çabadan dolayı kutluyorum.
   Ozan,Ozan,Ozan.

















   Üstüne kat kat koyarak geliyor.Yeni Malatyaspor'a attığı gol, BJK maçında kaçırdığı gol daha önce çalışılmış bir oyun olduğunu gösteriyor.Bütün maç boyunca bir tek pas hatası ile oynaması daha önceki yazılarımda dağınıklığı ile ilgili yazdıklarımın ortadan kaldırdığını gösteriyor.Önce Milli Maçta Ozan'ı yuhalayan Eskişehir seyircisine ve dolayısıyla Ozan'a büyük destek veren Büyük Fenerbahçe Taraftarına bir teşekkür borçluyuz.
   Giuliano daha önceki maçlara göre çok daha etkili idi.Sağ çizgiden kurtulup ortaya geldilçe çok daha etkili oldu.Üçüncü gol öncesindeki topuk pası,attığı goldeki vuruş tekniği,Dirar,Isla ile yaptıkları üçgenler onun çok iyi bir futbol zekasına sahip olduğunu gösterdi.

    Valbuena gene çok çalıştı hep arayış içindeydi,Giuliano ya attığı 2.golde gol pasını verdi.Bir şutu direkten döndü.Bence G.Saray derbisinde çok başarılı olacağını bekliyorum.
   Soldado gol atamadı,fakat bence iyi oynadı.Stoperleri kenar çizgilere taşıyarak ortayı boşaltı. Oyundan çıkmadan   öncee attığı güzel bir şutu Yeni Malatyaspor kalecisi kurtardı.
 
   Sosyal medyada bir kaç hafta öncesine kadar Dirar'ı yerden yere vuran teknik heyete Lens'in yerine Dirar alınır mı diye eleştri getiren arkadaşlar,bu hafta Lens'i izlediniz mi?Dün akşam Dirar'ı izlediniz mi?Aslında Dirar ile Lens farklı mecraların futbolcuları,neden birbirleriyle mukayese ediliyor o da bir merak konusu ama.
   Sonuçta Aykut Hoca herhalde ilk defa tasarladığı oyun sistemine yakın bir oyun oynattı diye düşünüyorum.Zaman zaman hızlı hücüma çıktılar,çok iyi pas yaptılar ve sahayı çok iyi parsellediler.
Eğer bu oyun düzenini daha çok zamana yayarsalar ,önümüzdeki hafta G.Saray derbisinde başarılı bir sonuç almamız işten bile değil.






 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet