GALATASARAY-FENERBAHÇE Maçının ardından.......

GALATASARAY-FENERBAHÇE 




  22.Ekim.2017 Pazar günü Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ın konuğu idi.Lige süper bir giriş,yapan,8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlikle ligin zirvesine oturan Galatasaray yıllardır değil galibiyet almak gol dahi atmaya zorlandığı ezelli rakibi karşısında net bir galibiyet almayı hedefliyordu. Fenerbahçe ise puan farkını kapatmak ve ligde zirveye yaklaşmak istiyordu.
   Aykut Hoca takım kurgusunu bence doğru yaptı.Ön alanda kurguladığı şok press planı netice verdi ve Janssen ile sayılmayan nizami gölü buldu.Galatasaray'ın ilk 10 dakika içindeki baskısı dışında ilk yarıyı oyunu kontrol ederek ve hızlı çıkışlarla gol arayarak bitirdi.Janssen'in girdiği fakat bitiremediği net 2 gol pozisyonu bu planın ürünüdür.Bence Tudor'un 3 lü defans bloğu ile başlaması da bu planın tutmasında Aykut Hoca!ya yardımcı oldu.
   İkinci yarı ise Fenerbahçe çok pas hatası ve top kaybı yaptı.Galatasaray ise bu top kayıplarını avantaja çevirdi ve Fenerbahçe'nin üstüne yüklendi. Belhanda atılana dek oyunun hakimi idi.Futbol böyle bir oyun eğer Belhanda orada Cüneyt Çakır'ı aldatmayı başarsaydı , şimdi belki kahramandı ama en kritik anda gördüğü gereksiz kartlarla takımını 10 kişi bıraktı diye eleştiriliyor.Ozan ikinci yarı o top kayıplarını yapmasaydı (geçen hafta Malatya maçında pas hatası yapmadı) belki de Fenerbahçe topu oyunda daha çok tutabilecek,Galatasaray'ın 2. yarıdaki bu üstünlüğü söz konusu olmayacaktı.

   Belhanda oyundan atıldıktan sonra Fenerbahçe kazanma şansını ele geçirdi,fakat Aykut Hoca takımı öne itemedi.Önce beraberlik dedi halbuki Tudor bir hata daha yaparak takımını 5 li defansa çekti ve Gomis'in yerine Eren değişikliği yaptı.Bu değişiklik Galatasaray'ın defans yaparken hızlı atak şansını iyice azalttı.Halbuki Eren yerine hızlı bir Rodrigues Fenerbahçe defansını zor duruma sokabilirdi. Valbuena ve Alper,Ozan ve Aatıf değişiklikleri bence doğru değişikliklerdi ama geç kalınmıştı.Her ikisi de yeterli zaman bulamadılar.Geçen hafta oynamayan Janssen bu maçta bence Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu idi.Deplasmanda baskı altında sayılmayan attığı gol dahil 3 tane net gol pozisyonuna girdi,sol çaprazdan yaptığı vuruşu daha dikkatli yapsaydı şu an kahramandı.Çok çalıştı takım savunmasına katkıda bulundu.Orta sahaya gelerek Fernando'ya oyun kurmasına engel oldu ve bu Galatasaray'ın bütün oyun kurgusunu bozdu. Fenerbahçe'de Roman'ın da hakkını yememek lazım, o da neredeyse hatasız bir oyun ortaya koydu. Kameni 2 tane net pozisyonu kurtararak vazifesini yaptı.Galatasaray'da ise Mariano  Fenerbahçe'nin yumuşak karnı sol taraftan çok etkili oldu.bence Galatasaray'ın en iyi oyuncusu bu maçta Mariano idi.
   Cüneyt Çakır'ın her iki takım aleyhine kesin hataları var.Maçın başında Fenerbahçe'nin gölünü vermedi. Denayer'e kırmızı kartı göstermedi.Hasan Ali'nin pozisyonu penaltı idi.Ozan,Roman ve Mariano'ya çıkmayan sarı kartlar zamanında çıksaydı belki de kırmızı kart sayısı artabilirdi.
Ama bence Galatasaray'a yaptığı en büyük iyilik ,maçı tatil etmemesiydi.Aksi taktirde Galatasaray'ın dün akşam  kazandığı bir puan gidecekti,ezelli rakibi 3 puan alacaktı ve Galatasaray çok daha ağır cezalar alacaktı.Tabi normal olarak şu durumda bile Galatasaray'ın saha kapatma cezası alması gerekiyor,bakalım ne alacak bekleyip göreceğiz.
   Kim ne derse desin Aykut Hoca takımını bu maça iyi hazırlamıştı ama oyun içinde özellikle 2.yarıda oyuna müdahele etmekte geç kaldı.Yaptığı değişiklikler doğru ama gecikmiş değişikliklerdi.
Cesaret edip daha Belhanda atılmadan Valbuena-Alper değişikliğini yapabilseydi,çok pas hatası yapan Ozan'ın yerine Aatıf'ı alsaydı Galatasaray üzerine gelirken hızlı ataklar yakalayabilirdi.
   Sonuçta bir ezeli rekabet maçı sonuçlandı. Galatasaray'ın son 3 yıldır kendi sahasında değil galip gelememesi ezeli rakibine gol atamaması ilginç bir istatistik.
 
    Bence Türkiye'de tek rekabet vardır oda Fenerbahçe-Galatasaray rekabetidir
Onun dışında diğer derbi diye sporseverlere sunulan rekabetler olsa olsa çekişmeli maçlardan öteye geçmez Eskiden GS li dostlarımla İnönü Stadında deniz tarafında eski açık tribününde kol ola FB-GS maçları izlerdik.Bugün için böyle bi şey olanaksız.

 Keşke bu ezeli rekabet aşağıda gördüğümüz gibi eski dostluk görüntüleriyle devam edebilse...









 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet