Ersun Yanal başarılı mı?



Fenerbahçe kamuoyunda,özellikle genç Fenerbahçe'liler denen güruh içinde Ersun Yanal'ın bu sezon kadro oluşumunda bir payı olmadığı,alınan sonuçlardan dolayı sorumlu tutulamayacağı iddiası var,fakat önümüzdeki sezon kendi kuracağı kadro ile Fenerbahçe'yi uçuracağını iddia ediyorlar.

Bir başka deyişle A dan Z ye yeni transferler yapacak ve yepyeni bir kadro oluşacak demek istiyorlar.Yani kulüp yeni bir mali yükün altına girecek diyorlar.

Fakat Başkan Ali Koç ise çıktığı her yerde kulübün borçlarından bahsederek,en son çok kapsamlı bir #fenerol kampanyası ile tüm Fenerbahçe'liler den yardım toplamaya çalışıyor.

Sezon başından beri ise genç futbolcuları yetiştirip onlara değer kazandırıp ve daha sonra satıp kulübün gelirlerini arttırmayı anlatmıştı bize.

Halbuki Ersun Yanal'a yakın medya Werder Bremen oyuncusu Alman Max Kruse'nin Ersun Yanal ve ekibinin(her kimler ise??)takibinde olduğunu,Ersun Yanal'ın bu konuda yönetime rapor verdiği ve bu transfer için çok istekli olduğunu yazıyorlar..


Kruse için Almanya’ya gidildi Fenerbahçe’nin transfer listesinin ilk sırasında olan Alman futbolcu Max Kruse için teknik direktör Ersun Yanal’ın ekibi Almanya’ya gitti. Detaylar özel haberimde
👇
👇


Max Kruse 31 yaşında 2013 yılında Alman Milli Takımına çağrılmış daha sonra milli takıma çağrılmamış.Bonservisi 10-12 milyon Euro arasında.Yıllık ücretini bilmiyorum,bilmek de istemiyorum




.
Ayrıca 31 yaşındaki i Caner Erkin'in ve Gökhan Gönül'ün de Fenerbahçe'ye transferi için malum çevre tarafından medyaya servis ediliyor.En büyük iki rakibimizin resmen kovaladığı iki tane futbolcuya kucak açtık ya ne olacak onları da alalım.

Gene medyada Fas'lı bir kalecinin adı geçiyor.Volkan,Kameni,Harun,Berke ve Erten var iken Fas'tan kaleci.

Bu işlerin ucunda menajerlerin akçeli işleri vardır sonuçta Fenerbahçe'nin parası çöpe gider.

Başkan Ali Koç'un anlattığı bu olmasa gerek.
Kruse iyi futbolcu olabilir ve Fenerbahçe'ye 1 veya 2 yıl katkı sağlayabilir veya bu seneki transferler gibi çöp de olabilir.Madem Fenerbahçe taraftarından yardım istiyor ve taraftarın gerekirse  çocuklarının  rızıkından kesip kulübe yardım yapmasını bekliyor,toplanan bu paraları kullanır iken çok dikkatli olması gerekiyor.Bu kulübün geçmişte yaptığı hatalar gibi yeni bir bireysel emeklilik sözleşmesi yapacak bir topçuya gereksinimi yok.Serdar Kesimal,İsmail Köybaşı gibilerini unutmadık.



Bu sene kadroyu Ersun Yanal kurmadı doğru ama kimse ona kadroyu sen kurmadın ama bu takımı şampiyon yap demedi.
Sadece iyi bir futbol oynatacak bir alt yapı oluştur ve önümüzdeki sezon için oyun anlayışı olarak hazırlık yapması istendi. 

Erzurumspor maçında sahaya çıkan kadroda geçen sene lig ve kupa şampiyonluğunu son maçta kaçıran kadrodan Isla,Skirtel,Hasan Ali,Valbuena,Dirar ve Soldado vardı.Topal sakat olmasa,Eljif cezalı olmasa onlarda ilk on birde oynayacaklardı.Sen geçen senenin kupa finalisti ve lig ikincisi kadrodan 8 tane futbolcuyu oynatacaksın,üstüne kendi transferini yaptığın Serdar Aziz ve Tolgay'ı da ilave edeceksin ve sonra bu kadroyu ben yapmadım bu başarısızlık normaldir diyeceksin.Çok yazık.

Bir başka deyişle un var,şeker var,irmik var ama ben helva yapamıyorum diyeceksin.Kaldı ki bu camia senden bu sezon için şampiyonluk değil sadece takımın  futbol oynamasını beklerken.

Şu an ligde sekizinci durumdayız lakin son maçı kazanabilirsek ligi altıncı bitirme olasılığı da  var.Fakat bu bizi kandırmasın bu sene lig altıncısı ile lig on ikincisi arasında topu topu beş puan fark var.Alacağınız bir beraberlik ile bile bir kaç sıra yükseliyorsunuz..

Ersun Yanal'ın takım oyununu takıma monte edemediğinden,yanlış tercih ve yanlış oyuncu değişiklikleri ile ikinci devre bu takım yaklaşık 7-8 puan kaybetti.

Bu puanları kaybetmese idi bu takım ligi dördüncü dahi bitirebilirdi.O zaman Ersun Yanal başarılı diyebilirdik.

Yaklaşık yirmi beş maçtır bu takımın başında sahaya çıkan bir teknik direktör bu takıma kısmen de olsa bir oyun sistemi oturtamaz mı?

Erzurum maçını kazandık oynanan futboldan zerre kadar bir umut gören var mı?Keza Akhisarspor maçı için aynı şeyleri düşünmüyor musunuz?

Devre arasında orta sahada pas trafiğini düzenlesin topu iyi kullansın diye Ersun Yanal'ın isteği ile Beşiktaş'dan Tolgay Arslan'ı transfer ettik.Fakat Tolgay top kayıplarından dolayı daha henüz topa sahip olup pas atamadı ki orta sahada pas trafiğimizi düzenlesin.

Serdar Aziz sizce bu takıma katkı verdi mi?

Gene devre arasında transfer ettiğimiz Sadık sakat mı cezalı mı?Yoksa formsuz mu? Kaldı ki Sadık'ın iyi niyetinden hiç şüphemiz yok.

Ersun Yanal  hala Erzurum maçında kiralık Ayew'i oynatıyor.Sezon başında transfer ettiğimiz genç yetenek Barış Alıcı ise Ersun Yanal'ın isteği ile Malatya'ya verildi.

Gene Erzurum maçında üç tane şehrin ahını almayalım diye kendi transfer ettiği Tolgay oynuyor ama ondan çok daha fazla takıma katkı sağlayacak,en azından mücadele edecek geleceğimiz genç Oğuz Kaan yedek.

Gelecek senenin planlaması bir hafta sonra İngiltere'ye dönecek kiralık Ayew'i mi oynatmak yoksa ununu eleyip eleğini duvara asmış Tolgay'ı mı oynatmak?



           


Yoksa Başkan Ali Koç'un bir yıldır
anlattığı projeleri Ersun Yanal rafa mı kaldırdı?


Başkan Ali Koç eğer projelerini rafa kaldırmadı ise;

Zayc ve Jailson haricinde bu sene transfer edilen tüm futbolcuları göndermeli(Slimani,Ayew,Benzia,Reyes,Frey gibi.)

Barış Alıcı Malatya'dan geri gelecek önümüzdeki senenin kadrosunda tutulmalı.

Ozan Tufan Alanya'da geri gelecek o da kadroda tutulmalı.

Volkan'ın ağabeyliğinde,Harun,Berke ve Erten bu kaleyi 10 sene korurlar,başka kaleci düşünülmemeli.



FERDİ
Alt yapıda bekleyen Oğuz,Abdülcebrail,Mahsun,Ferdi gibiler hemen kadroya dahil edilmeli ve özel program ile çalıştırılmalı.







Abdülcebrail
                           









Görünen o ki Ersun Yanal helva yapmasını öğrenmemiş,helva yapmasını bilen cesaretle gençlerin önünü açabilecek mümkünse yerli bir teknik adam ile anlaşıp hemen çalışmalara başlamalı.

Söz konusu teknik adamın arzusu doğrultusunda eksik görülen yerlere bir kaç transfer yaparak kadro güçlendirilmeli.

Son olarak yerli teknik adamdan kast ettiğim kesinlikle Aykut Kocaman değildir.Çünkü o artık istense dahi gelmez. Ama Fenerbahçe evladı İsmail Kartal,Erol Bulut,Ümit Özat,Tayfun Korkut gibileri olabilir.












Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet