MEHMET TOPAL




           MEHMET TOPAL








Yeni Malatyaspor'un alt yapısında başlayan futbol yaşamı Çanakkale Dardanelspor alt yapısı,Çanakkale Dardanelspor A Takımı,Galatasaray,Valencia ve Fenerbahçe olarak devam etmiştir.2008 yılından beri Türk Milli Takımlarında görev yapıyor.
Fenerbahçe'de bu sezon görev yaptığı yedinci sezon.

Son iki veya üç yıldır bazı sözde taraftar grubu tarafından protesto ediliyor,Fenerbahçe'nin oyununu olumsuz etkilediği söyleniyor.Bu cahil futbol ulemaları bunu iddia eder iken Mehmet Topal'ın oynadığı yedi sezonda  görev yapan teknik direktörler,Aykut Kocaman,Ersun Yanal,İsmail Kartal,Pareira,Advocavat,Cocu,Koeman aynı düşüncede değiller.Hepsi Mehmet Topal'a ilk on birlerinde görev verdiler ve  takımlarının değişmez elemanı olarak düşündüler.Mehmet Topal bir Vidal veya Casemiro değil,ama Türkiye'deki en iyilerden biri ki 2008 yılından beri Milli Tkıma çağrılıyor..Topu iyi kullanma özellikleri çok çok iyi değil ama tam bir savaşçı ve top çalma uzmanı ki Valencia'da oynar iken uzun bacakları nedeni ile Valencia taraftarı ona örümcek lakabı takmışlar.

Sosyal medyada 50 maçta 200 top kaybı yaptığını yazıyorlar.UEFA kupasında topu ayağının altından kaçırdı ve gol yedik diyorlar.Halbuki o pozisyonda 33 yaşındaki Mehmet Topal takım öne çıkarken Moses'in yaptığı top kaybı nedeniyle eksik yakalanan defansa yardım için  55 metre geri koşarak yerini kaybeden Sadık ve Skirtel'in  hatasını telafi etmeye çalışırken o topu ayağının altından kaçırıyor ve golü yiyoruz.Topal hatalı mı evet ama biraz da şanssız.O maçta kaç tane kritik top kestiğini görmemiştir bunu yazanlar.Bir kaleci bütün maç dünyaları kurtarır sonunda bir gol yer günah keçisi olur ya işte öyle bir şey Mehmet Topal'ın da pozisyonu.O maçta bir de ceza sahası dışından güzel bir gol attığını unutmayalım.



Futbol bir takım oyunudur,sadece generaller ile oynanmaz askerlere,onbaşılara,çavuşlara da  gereksinim vardır bu oyunda.Mehmet Topal'da aynen Mehmetçik Basri gibi bu takımın en önde savaşan askeridir,neferidir.Ondan generallik yapmasını bekleyenler hatalıdır.O görevi ne ise onu yapmayı bilir ve onun için savaşır.





Evet Mehmet Topal 33 yaşında artık eski enerjisi olmayabilir ve eski katkısını vermeyebilir  ama onu böyle ligin son maçında ki nerede ise gazozuna bir maç niteliğindeki bir maçta protesto etmek veya ettirilmesi tamamen bir art niyet ürünüdür.

Haftalardır her gördüğü mikrofona gelecek sene planlamalarından bahseden konuşmalar yapan Ersun Yanal ligin son maçında Zayc diye bir genç bir yeteneğin yerine 33 yaşındaki yedi yıllık emektar Mehmet Topal'ı neden oyuna alır? Eğer Mehmet Topal Ersun Yanal'ın gelecek sene planlamalarında yok ise oturur konuşursun böyle bel altı oyunlara gerek var mı? 

Bir de 'atıl kurt' komutu bekleyen genç Fenerbahçeliler var.İki yıldır Dirar,Hasan Ali,De Souza,Fernandao için yaptıkları ortada gene emri aldılar ve atıldılar.Bu futbolcular geçmiş yönetimin yıpratılması için sürekli protesto edildiler.

Dirar ve Hasan Ali bu protestoculara en güzel cevabı sahada verdiler,Hasan Ali bu sezon Türkiye'nin en iyi sol beki seçildi.Yıllardır eleştirdikleri Topal-Souza ikilisinin bir birini nasıl tamamladığı Souza  gidince anlaşıldı.Slimani ve Ayew'i görenler Fernandao'nun nasıl bir golcü  olduğunu umarım anlamışlardır.

Mehmet Topal'ın 2020 de biten sözleşmesi var ve yılda 2 milyon euro bedel alıyor.Bu ekonomik krizde büyük bir rakam,oturulur anlaşılır indirim yaptırılır ve bir sene daha bir ağabeyi olarak daha düşük bir bedelle kulübe hizmet eder,en azından Oğuz Kaan'ı yetiştirir ve futbolu Fenerbahçe'de bırakabilir.Veya yedi sene formayı teri ile kanı ile taşıyan adamı gönderirsiniz .O sizin bileceğiniz iş Başkan Ali Koç.



Bu arada futbolcu kişiliği yanında saha dışındaki Topal'ın insani kişiliğinden de bahsetmek gerek.O küfür ettiğiniz adam Türkiye'deki böbrek hastaları için neler yaptığını,eşi ile beraber Türkiye Böbrek Vakfına nasıl yardım ettiklerini kimse bilmez,o da bazı sokak kabadayıları gibi reklamını yapmaz.






  

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet