Denizlispor-Fenerbahçe Maçının Ardından







Fenerbahçe  Denizli'de çok kötü bir oyun oynayarak galip gelmesini bildi. Kadıköy'de kaybedilen Antalyaspor maçından sonra bu maçta üç puan alınması çok önemli idi. Aksi takdirde Fenerbahçe Futbol Takımında puan cetvelinde bulunacağı sıra taraftarı rahatsız edecekti. Son 5 maçta alınan 1 galibiyet,2 beraberlik ve 2 yenilgi ile alınan 5 puan taraftarı çok huzursuz edecek mevcut teknik ekip ve yönetim üzerinde baskı oluşturacak idi.

Alınan bu galibiyet ile en azından şimdilik oluşabilecek baskı bir nebze ertelenmiş veya rafa kalkmış oldu. Fakat unutmamak lazım ki haftalardır oynanan vasatın çok altında oyunun yarattığı sıkıntı bu akşamda devam etti.



Fenerbahçe Defansında Gözle Görünen Bir Toparlanma Var

Ersun Yanal'ın bu akşam yaptığı en olumlu hareket; haftalardır savunmanın ortasında oynattığı Jailson'ı bu bölgede oynatmaktan vazgeçmesidir.
Herhalde gelen eleştiriler ve haftalardır o bölgede yapılan hatalar sonucu takımın yediği goller onun bu isabetli kararı almasına neden olmuş olabilir. Serdar Aziz'in orijinal pozisyonunda oynaması ve orijinal sağ ve sol beklerin de yerlerinde oynamaları sonucu Fenerbahçe defansında gözle görünen bir toparlanma olmuştur. Denizlispor'a nerede ise hiç pozisyon verilmedi denilse yeridir. Tabi burada Mehmet Özdilek'in de Bülent Korkmaz'dan kopya çekerek takımını geriye çekerek Fenerbahçe'yi bekleme taktiğinin de rolü vardır.

Ersun Yanal haftalardır hücum edecek diye savunma güvenliğini göz önüne almayan bir oyun sistemi le oynamaya çalışıyor diye eleştirildi. Ersun Yanal bu maçta önceki haftalara göre hücuma çıkarken defans güvenliğini de göz önünde bulunduran bir oyun sistemi le oynatmaya çalıştı. Bunun sonucunda çok az gol pozisyonu buldu fakat rakibe de pozisyon vermedi. Eğer orta saha tercihleri biraz daha farklı olabilse idi daha da çok gol pozisyonu bulabilirdi.

%60 a %40 topla oynama üstünlüğü Fenerbahçe'de idi ve 514 pas sayısına karşılık Denizlispor ancak 332 pas yapabilmişti. Kısaca oyunun kontrolü Fenerbahçe'de idi fakat Fenerbahçe kötü oynadı çünkü topu rakip ceza sahasına taşımakta zorlandı. Kruse  oyun içinde topsuz oyunda çok etkili bir oyuncu, oyun bilgisi  en üst düzeyde. Onun yokluğu hücum organizasyonlarını olumsuz yönde etkiledi. Ersun Yanal ise gene orta sahayı Emre,, Ozan, Gustavo ve Tolga ile yani dört tane ön libero orijinli oyuncu ile kurunca ve bunlardan bir tanesi olan Tolga kanat oynayınca pozisyon üretmek tabi ki zor oldu. Sol önde oynayan Rodrigues ise iyi bir oyun oynayamayınca oyunu kontrol eden fakat ceza sahasına, gol bölgesine taşıyamayan bir oyun ortaya çıktı
Keşke Ersun Yanal Tolga yerine, Deniz Türüç veya kadroya bile almayıp İstanbul'da bıraktığı Ferdi'yi  tercih edebilse idi. Hatta kenarda oturan Zyac'ı bile tercih edebilirdi. Buradan Tolga'nın kötü oynadığı anlamı çıkmasın, Isla'nın kanat organizasyonu ile getirdiği topa çok güzel kafa vuran Vedat'ın direkten dönen topunu tamamlayarak takıma gol kazandırdı.



Fenerbahçe'nin elinde Vedat gibi iyi bir golcü var ve bu oyuncuyu ceza sahası içinde buluşturabilecek Deniz,Rodrigues, Ferdi ve hatta buna Kruse'nin yokluğunda Zyac'ı bile eklenebilir ama Ersun Yanal bu avantajını kullanamıyor. Bütün bir maç sol önde etkisiz kalan Rodriges'i bir an için sağ öne alıp karşı takımı şaşırtmayı bile düşünemedi.

Ne olursa olsun Ersun Yanal'ın haftalardır gelen eleştirileri sonunda göz ardı etmemesi ve orijinal savunmacılar ile defansı oluşturması doğru bir karar idi. Ayrıca sakatlıktan yeni çıktığı için temkinli oynasa bile Hasan Ali'nin takıma dönmesi defansın daha oturmasına neden oldu. Çok az kanat bindirme fırsatı bulabilen Isla'nın bu kanat bindirmelerinden birinde Vedat'ın kafasına yaptığı güzel orta sonucu golün bulunması maçın güzel karelerinden biridir.




Sakat sakat oynayan Kaptan Emre top kazanarak Vedat’a attırdığı ikinci gol ile çok önemli bir katkı yaptı

Tolgay’ın Yerine Ferdi Kadroda Olmalı İdi

Son olarak maç kadrosuna bakıldığında yedek oyuncuların arasında Tolgay'ın ismi dikkat çekti. Bir takımda Emre, Gustavo, Ozan, Tolga ve hatta yedekler arasında Alper var iken Tolgay'ın orada yedek kadroda dahi olmaması gerekir. Eğer sakatlığı yoksa formsuz dahi olsa Ferdi'nin olması gerekirdi.






Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet