Hücum futbolu bu mu?








                                  


  
  Bir önceki (FENERBAHÇE büyük bir saldırı altında)başlıklı yazımda nasıl  bir saldırı ile karı karşıya kaldığımızı anlatmaya çalışmıştım.Dün akşam gördük ki söz konusu saldırı Yaşar Kemal Uğurlu ile devam ediyor.Daha maçın başında durum 0-0 iken tam önünde Emre'nin ayağına kasıtlı bir şekilde basılmasına bırakın kırmızı kartı,sarı kart dahi çıkarmaması maçın gidişatında nasıl davranacağını belli etti.Daha sonra Diego'nun açık koluna çarpan kale önüne yönelik topa ise penaltı vermedi.Bu pozisyon tartışmasız penaltı idi.Ayrıca VAR da bulunan hakemlerinde onu uyarmaması bu işin nasıl örgütlü bir saldırı olduğunun bir göstergesidir.

  Dün akşamki hakemin anlatacak daha çok hatalı kararları vardı.Daha önceleri çok genç Fenerbahçeli arkadaşlar ''hakemi de yeneceksin'' diye konuşup Fenerbahçe aleyhine verilen kararlara sessiz kalıyorlardı.Şunu belirtmek isterim ki Türkiye'de ne yaparsan yap hakemi yenemezsin.Eğer hakem sahaya kötü niyetli çıktı ise bu mümkün değildir.Fakat biz dün akşam takım olarak bırakın hakemi de yenmeyi Antalyaspor'u yenecek ne yaptık?Onu irdeleyelim.



  Ersun Yanal neden bu maça Galatasaray maçının on biri ile başladı?Elbette en büyük rakibin ile deplasmanda oynar iken orta sahayı tutup oyunu kontrol edebilesin diye Emre,Ozan,Gustavo ve Tolga'dan oluşan orta saha dörtlüsü ile başlamana saygı duyulur.Ama kendi sahanda Galatasaray ile değil Antalyaspor ile oynuyorsun.Nitekim maç boyunca oyunu sen kontrol etmişsin,%76 ya %24 topla oynama üstünlüğün var.Dönen topların nerede ise hepsini kazanmışsın.Oyun Antalyaspor ceza sahası etrafında kontrolün altında geçmiş ama kaç tane net gol pozisyonun var?




Antalyaspor tabiri caiz ise otobüsü kalenin önüne park etmiş.Başlamış beklemeye.Bir tane kıstırır isem atarım demiş ve maçın başında kaleye ilk gidişinde gene defans hatamız sonucu golü de atmış,daha ne olsun onlar açısından.
Ersun Yanal basın toplantısında 'kapanan defansı açamadıklarını kanat organizasyonlarını kanat oyuncularının eksik olduğundan yapamadıklarını 'söyledi. Moses ve Rodrigues sakat olduğu için kanat organizasyonu yapamadık diyorsun da bu oyuncuların yerine neden Deniz ve Ferdi'yi oynatmıyorsun Sayın Ersun Yanal? Kapalı defansları kanatlardan gelen ve sıfıra inen ataklar ile açılacağını bütün herkes bilir.Sen ise bu organizasyonu 2 adet ön libero Tolga, Ozan ve sağ ayaklı sol bek Dirar ile yapmaya çalışıyorsun.

İkinci devre Ersun Yanal Deniz ve Zyac'ı oyuna alarak bu hatasını düzeltmeye çalıştı









Fenerbahçe'nin zaten defansında sorunlar var.Devşirme stoper,ve sol bek ile oynuyoruz.Bunun üstüne bir de hucum futbolu diye sen eğer 7 veya 8 kişi ile paldır küldür saldırırsan, gol atacağım diye geride büyük boşluklar bırakırsan, elin oğlu gelir golü atar,gider.Golü yedikten sonra daha da panikleyip daha da şuursuzca saldırırsan gene elin oğlu ikinci gol için fırsat arar.Nitekim dün akşamda böyle oldu Antalyaspor'un iki tane daha net gol pozisyonu vardı,Altay kurtardı.Ne yazık ki %76 topla oynama üstünlüğümüze rağmen Antalyaspor'un iki net gol pozisyonuna karşılık bizim net gol pozisyonumuz yok gibi idi.
Serdar Aziz,Sadık ve Adil Rami'yi transfer eden Ersun Yanal bu oyuncular ile ilgili ne düşünüyor?Fenerbahçe sezon başından beri stoper eksikliği yüzünden üç veya dört tane gol yedi.Fenerbahçe bu sezonu bu şekilde mi bitirecek?Ersun Yanal'ın bu konuda taraftarı bilgilendirmesi gerek diye düşünüyorum.





Ersun Yanal'ın bir oyun sistemi yok.Gol at ama ne yaparsan yap sistemi,kaos futbolu.Fakat dünyada futbol bu mantıkla oynanmıyor. Bu hafta Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp '' bir maçı 8-0 kazanacağıma 8 maçı 1-0 kazanmayı tercih ederim'' diye cevap veriyor basın mensuplarının sorularına.
Ersun Yanal'ın tek sistemi ise;ön alanda 7-8 kişi ile baskı yap top kazanmaya çalış,kazanamaz isen rakip seni 2 ye 3 veya 3 e 2 yakalayıp atak yapabilir.Sende bu atakları bir tane yavaş,bir tane devşirme stoper ve bir devşirme sol bek ile bertaraf etmeye çalış.Rakibin eğer iyi top yapabilen oyunculara sahip ise bu sistem geçerli olmuyor. Fenerbahçe Takımının fizik gücü yüksek ama ne olursa olsun sürekli ön alanda baskı sistemi oyuncuları yoruyor ve ikinci yarı oyundan düşmeler başlıyor.39 yaşındaki Emre'nin bu tempoyu bütün sezon taşıyabileceğinin zor olduğunu düşünüyorum.
Ersun Yanal eğer Serdar,Sadık ve Adil Rami'den yararlanmayı düşünmüyorsa Gustavo'yu stopere çekmesi gerektiğini düşünüyorum.Eğer stopere başka çözüm bulacak ise ve Hasan Ali daha takıma dönemeyecek ise Gustavo'yu sol bekte de kullanabilir.
Bütün bu varyasyonları deneyebilir çünkü yeni bir şeyler yapmak zorunda.Rakip teknik direktörler Ersun Yanal'ın sistemini çözdü.Yedi haftada alınan 11 puan alarm zillerinin çalması demektir.Geçen sene transferleri ben yapmadım takım benim takımım değil diyen Ersun Yanal'ın bu sene söyleyebilecek sözü yoktur.Alır ceketini gider...






  

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet