Başakşehir galibiyeti ile gelen umut


Fenerbahçe çok güzel bir oyun ile rakibi Başakşehir'i yendi. İlk yarı boyunca rakibi Başakşehir'e nerede ise topu hiç göstermedi. Bu açıdan başta teknik ekip ve maça çok iyi motive olan futbolcular bir tebriği hak ediyorlar.

Maç kadrosunda orta sahada sol önde gene Tolga'nın olması eleştirilere neden oldu. Neden Tolga'nın yerine Deniz veya Ferdi yok sorusunu hepimiz sorduk. Fakat gördük ki Ersun Yanal Tolga'yı o bölgeye çekerek Başakşehir'in en güçlü silahı Edin Visca ve onun en büyük yardımcısı Caiçara'nın önünü kesmeyi amaçlamış. Zaten ters ayaklı sol bek Dirar'dan dolayı aksayan o pozisyona Tolga'nın da Dirar'a yardım etmesi amacını gütmüş. Dirar ise bu maçta çok tutuk gözüktü ve iki tane çok kritik hata yaptı, fakat Tolga ise sol kanatta çok çabuk geri dönüşler yaptı ve en az iki tane gol olabilecek Başakşehir kontra atağını kesti.
Dikkat ederseniz sol kanatta oynamaya alışmış Rodriges maç boyunca bir kez olsun bile sol kanata gelmedi sağ kanatta başladı ve öyle bitirdi. Çünkü bu Ersun Yanal'ın Tolga ile planladığı taktiğin bir parçası idi, eğer Rodrigues sol kanada gelse idi bir savunma zaafı oluşabilecekti.


Sol kanatta planlanan bu taktikle beraber sağ kanatta Isla'nın muhteşem oyunu, orta sahada her zamanki gibi Gustavo ve Ozan'ın dinamizmi Başakşehir'i durdurmaya yetti.


Ersun Yanal Rodrigues ile de Başakşehir'e vurucu darbeyi vurmayı planlanıyordu ve Rodrigues de Başakşehir'in sol kanadını felç etti.
İlk yarı boyunca ele geçen pozisyonlar değerlendirilemedi ve skor bulunamadı. Fenerbahçe çok yüksek bir tempoda oynadı, bir takımın böyle yüksek bir tempoda maç boyunca oynaması mümkün değil. Mümkün olduğu kadar çabuk skoru bulmalı idi ama olmadı ve bu da bir stres yarattı. Çünkü takım yoruldukça Başakşehir topa daha fazla sahip olmaya, öne çıkmaya başladı ve tehdit yaratmaya başladı. Nitekim ikinci yarı oyun yavaş yavaş bu şekilde değişmeye başladı.



Bu aşamada ortaya Kruse çıktı. Geldiğinden beri en iyi maçını oynayan Kruse çok güzel bir gol attı ve Fenerbahçe'yi nispeten olsa da stresten kurtardı. Bu golde Kruse önünü çok güzel boşalttı diyorlar ama Kruse'nin önünü boşaltan çapraz koşu yaparak ve stoperleri peşine takan Vedat idi. Vedat bu koşusu ile  golü atan Kruse kadar bir tebrik hak etti.



Skor üstünlüğü Fenerbahçe'ye geçince büyük boşluklar bırakan Başakşehir karşısında Fenerbahçe Ferdi, Kruse ve Rodriges ile pozisyonlar bulmaya başladı ve Rodrigues'ın bütün yarı sahayı geçerek Vedat'a al da at diye verdiği top ile skoru 2-0 a getirdi.

Ersun Yanal bu maça çok iyi hazırlanmış. Geldiğinden beri bu platformda eleştirdiğimiz Ersun Yanal takımına çok iyi bir taktik vermiş ve futbolcularını çok iyi motive etmiş. Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerek derler ya Ersun Yanal'da bence bir tebriki hak ediyor.

Futbol bir takım oyunudur hücum ederken rakibini de nasıl durdurman gerektiğini düşüneceksin. Ersun Yanal'ın ilk başta tepki gören Tolga seçimi bence bu açıdan çok olumlu idi.

Bence Fenerbahçe şu ana kadar sezonun en iyi futbolunu oynadı. Konyaspor ve Gaziantep maçlarında alınan 5 gollü galibiyetler taraftarı aldatmasın. O maçlarda oyun olarak çok zafiyetler vardı ama Başakşehir maçında futbol zafiyetlerinin en aza indiği bir futbol ortaya çıktı. Bu oyun taraftarı şampiyonluk için umutlandırıyor. Trabzon'da da buna benzer bir oyunla galip gelmemek için bir neden yok. Ama tabi ki MHK'nın ve TFF'nin faktörlerini ve Fenerbahçe üzerinde dönen kirli oyunları da unutmamak lazım.



Umarım Ersun Yanal Başakşehir'i analiz ettiği gibi Trabzonspor'un da analizini iyi yapar ve ona göre bir taktik ve kadro ile  takımını sahaya sürer.







Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet