Caner Ve Gökhan Meselesi

                                                 

Biz bu filmin benzerlerini daha önce çok seyretmiştik, fakat en son 2017/18 sezonunda başlayan bir bölümünü izledik ki bence 3/7den sonra en önemli bölümlerden biridir.

2017/18 sezonunda takım şampiyonluğa giderken malum çok genç Fenerbahçeli çocuklar ''hücum futbolu'' ve ''dikine futbol'' diye söylemler ile takımı protesto etmeye başladılar. Bunları yönlendiren ''sahte efsane'' ''durmaz'' bir sözde futbol yorumcusu Fenerbahçe düşmanlığı tescilli bir kanalda ''maçlara gitmeyin'',''Fenerium'dan alışveriş'' yapmayın gibi söylemler ile belki de son maçta 3 puan farkla kaybedilen şampiyonluğun kaçmasına neden oldular.


Sözde Efsane

Galatasaray maçında üç tane net penaltıyı vermeyerek şampiyonluğu Galatasaray'a hediye eden futbol katili Bülent Yıldırım'ı değil de suçlu Aykut Kocaman'ı ilan ettiler.

 


Futbolun Katili Bülent Yıldırım

        

Sezon sonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olmamasına doğal olarak rakipleri ve yandaşları sevinir iken tabi ki bir de bu şampiyonluğu engelleyen grupta sevinenler arasında idi. Çünkü bu sayede Aykut Kocaman'ı gönderebileceklerdi,  nitekim gönderdiler de.

.     

Bütün sezon boyunca De Souza, Mehmet Topal ve Hasan Ali içinde olumsuz propaganda yaptılar. Bütün bunların organizasyonunda zamanında bir buçuk sene Fenerbahçe'de yarım yamalak forma giymiş sonrada müritlerine kendisini efsane ilan ettirmiş durmaz kişi de bulundu.

         

    

Mehmet Topal ve De Souza işlemi tamamlandıktan ve Cocu denemesinden sonra uzun zamandır planlanan oyun vuku buldu ve ''dikine futbol'' ve 'hücum futbolu' mimarı Ersun Yanal göreve geldi.


                                                 

Yapılan otuza yakın transfer sonucunda Ersun Yanal Sarı Kanaryayı uçuramadı.  Fenerbahçe tarihinin en kötü iki sezonunu yaşadı. Fenerbahçe Ersun Yanal sayesinde  sahasında 21 yıllık Galatasaray yenilmezliği rekorunu kaybetti. Üstelik bütün bu başarısızlıklar sırasında iki sene önce maçlara gitmeyin çağrısına ayak uyduran tayfa bu sefer tribünler i tıklım tıklım doldurmuş ve Fenerbahçe Takımına büyük destek vermişti.

Tabi bu durum söz konusu müritlerde bir hayal kırıklığı yarattı. Bir iki kişinin söylediği bir kaç moral verecek destek te fayda etmedi ve Ersun Yanal masalı bitti. Fakat müritleri oyalayacak bir hedef bulunmalı idi. Ve Hasan Ali hedef tahtası seçildi. Kaldı ki nerede ise bütün sezon sakatlıktan dolayı forma dahi giyemeyen Hasan Ali sanki Fenerbahçe'nin kötü futbolunun sebebi imiş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı.

Bu futbol uleması Hasan Ali'nin yerine de hemen bir alternatif  üretti. Otuz beşlik Caner Erkin. Caner muz orta yapacak Vedat da golleri sıralayacak ve Fenerbahçe de şampiyon olacak  diye de bir söylem geliştirdiler. Fakat son 3 yıldır bu Caner  muz ortalarını yaptı ama Beşiktaş şampiyon olamadı sorusuna henüz sahte efsane bir söylem geliştirmediği için şu an bu soru cevapsız kaldı.

Futbolun veya sol bek oynamanın sadece muz orta yapmak ile olduğunu düşünen futbol fakirleri ama sahte efsane. Bu söylemden sakın Caner'in zamanında kötü bir sol bek olduğu anlamını çıkarmayın.

 Ali Koç'un scout ekibinin elinde inceledikleri 100 tane futbolcu vardı ve bu scout ekibi bula bula 100 futbolcudan Caner Erkin'i mi buldu? Güler misin ağlar mısın?

Bir de Gökhan Gönül masalı var. Bu adam takım şampiyonluğa oynar iken devre arasında menajeri aracılığı ile şampiyonluktaki rakibin ile sezon sonu için anlaşma yaptı ve bu ortaya çıktı. Yapmamışmış falan filan hikâyedir. Şaibesi bile yeter. Bu şaibeye dahi izin vermeyecekti. Çünkü takım kaptanı bile olmuştu. Futbolcular profesyoneldir diyorlar. Doğru ama Fenerbahçe taraftarı amatördür. Para için rengini değiştirmez ve değiştireni de af etmez. En azından benim bildiğim taraftar profili af etmez. Zaten para için rengini değiştiren de taraftar olmaz.

Biraz önce you tube da yapılan canlı bir söyleşiyi izliyordum ve  ismini vermeyeceğim katılımcı '' ''taraftar iki maçta unutur gider, bir gol veya assist olur, taraftar tribüne çağırır geçer gider'' diyor ve ekliyor 'Burak Yılmaz için de aynısı olmadı mı? İkinci golden sonra konu kapandı' diyor. Fakat unuttuğu şey söz konusu taraftarların Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları olduğudur.

Bir de işin mali yönü var. Gökhan Gönül dört yıl önce üç kuruş fazla para için gittiği Beşiktaş'tan nerede ise bedelsiz dönmeyi kabul ediyor. Herhangi bir ticari meta eğer hurdaya çıktı ise veya hurdaya çıkma ömrü çok az ise bedelsiz veya düşük fiyata satılır. Fenerbahçe Spor Kulübünün kapısında hurdacı diye mi yazıyor? Gökhan Gönül Fenerbahçe'ye geldiğinde 21 yaşında idi ve 9 yıl formasını başarı ile taşıdı. Artık tabiri caizse hurdaya çıktı. Fenerbahçe'nin elinde Murat Sağlam gibi gencecik bir futbolcu var. Başarıya aç, futbola aç pırıl pırıl bir genç. Nasıl Gökhan Gönül 21 yaşında G.Birliği’nden Fenerbahçe’ye geldiğinde gencecik başarıya aç bir yetenek ise Murat sağlam da öyle durumda. Böyle ekonomik ir dünya ortamında Murat Sağlam ile devam edilmelidir. Eminim Murat Sağlam’dan yeni bir Gökhan Gönül yetişir. Gökhan Gönül başka yerlerde macera arasın veya kendisini hiç düşünmeden alacağını beyan eden Acun Ilıcalı'nın Survivor'ında şansını denesin.

Bu güruhtan yazılanları okudum. Abdülcebrail’in denendiğini fakat sonuç vermediğini onun için Caner gibi tecrübeli bir sol beke ihtiyaç olduğunu yazıyorlar. Abdülcebrail’in ne zaman denendiğini bulamadım. Çünkü Ersun Yanal sezon başında Abdülcebrail’i Erzurumspor’a kiralık göndererek büyük hata yaptı. Kolarov’un transferini umuyordu ama olmadı veya olamadı.S0nuçta Hasan Ali de sakatlanınca Dirar ile oynamaya mecbur kaldı. Sonuçta Abdülcebrail’in nasıl olduğunu kimse bilmiyor. Geçtiğimiz sezon Abdülcebrail’in durumu hakkında karar verilebilecek çok önemli bir sezondu ve Ersun Yanal yüzünden bu fırsat kaybedildi.

Sonuçta gelecek yeni teknik direktörün işi biraz zor. Çünkü Başta Ersun Yanal ve yönetim olmak üzere yaptıkları kadro mühendisliği açısından sıkıntı çekecek. Elinde nerede ise 10 tane orta sahada oynayacak oyuncu var iken, sol bekte kalıp kalmayacağı belli olmayan Hasan Ali ve tecrübesiz bir Abdülcebrail olacak. Bir tarafta otuz beşlik bir Caner’i takıma kazıklamak isteyen bir grupla mücadele ederken yönetimde mali sıkıntılardan bahsedip yeni sol bek transferine bütçe kısıtlaması getirecek.

Öbür tarafta ise sözleşmesi biten Isla’nın kalacağı belli değil ve yerine bir tek tecrübeli Dirar ve genç Murat Sağlam var.

Bence yeni teknik direktör eski futbol dinozorlarına kapıları kapatmalı ve tamamen gençlere yönelmelidir. Bu hem ekonomik olarak hem de gelecek te Fenerbahçe’nin kadro olarak önünü açacaktır.

 

 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet