Coronalı günlerden sonra Fenerbahçe'nin transfer politikası ne olmalı?

Binlerce canı kaybettiğimiz böyle sıkıntılı bir dönemde futbol ile ilgili tek kelime sarf etmemeye kendi kendime  söz vermiştim. Nitekim kendi adıma karantinamın 57.gününde  dayanamadım ve bir şeyler karalamaya karar verdim.

Öncellikle kaybettiğimiz tüm canlara Allah'tan rahmet dilerim. Umarım ışıklar içinde uyurlar. Ailelere ve yakınlarına baş sağlığı dilerim.



Bu savaşta mücadele eden kahraman ve yiğit doktor ve sağlık emekçilerinin önünde saygıyla defalarca eğilirim.




Fenerbahçe için kötü geçen bir sezonda bu amansız hastalık yüzünden ligler tamamen durduruldu. Hastalığın seyrine göre nasıl bir karar alınacağı henüz belirsiz. Her kafadan bir ses çıkıyor, kimi mevcut sıralama ile liglerin tescil edilmesini ister iken kimi ise kalan son 8 maçında oynanıp liglerin sonuçlanmasını arzu ediyor.

Her gün 90 veya 100 kişinin can verdiği bir zamanda bırakın bu liglerin oynanmasını istemek düşünmek bile bence bir insanlık suçudur. Her ne şekilde bu ligler bu sene  oynanma sın İster hiç oynanmamış sayılsın ister bu şekilde tescil edilsin. Umurumda değil. Önemli olan insan hayatıdır.

Fenerbahçe için kötü geçen bir sezon oldu ve sonunda Ersun Yanal ile yollar ayrıldı. Bu platformda Ersun Yanal için çoğunlukla eleştirel, nadiren de destek veren yazılar paylaştım. Umarım yolu açık olur.

Doğaldır ki Ersun Yanal ile yolların ayrılması ile beraber Fenerbahçe'ye yeni teknik direktör arayışı başta medya ve sosyal medya olmak üzere tüm camiada hızlandı. Gün geçmiyor ki yeni bir isim ortaya atılmasın.


Lucescu, Daum, Abdullah Avcı hatta Fatih Terim gibi isimler çokça telaffuz edildi. Utanmasalar rahmetli şampiyon teknik direktör Brezilyalı Didi'yi bile mezarından kaldırıp Fenerbahçe'ye teknik direktör yapacaklar idi.

                                             

                      

Mesela Aykut Kocaman, Erol Bulut, İsmail Kartal gibi isimler de ciddi olarak konuşuldu. Son birkaç gündür de Dinamo Zagreb’in Hırvat Teknik Direktörü Nenad Bjelica'nın adı çokça konuşulmaya başlandı.

Bu gün ise daha henüz bir genç takım dahi çalıştırmamış Alex'in teknik direktör olarak Fenerbahçe'nin başına geçmek istediği haberini okudum. Alex 8 senedir formasını taşıdığı Fenerbahçe'nin nasıl bir camia olduğunu henüz anlayamamış ama gene temkinli olmak gerek. Çünkü Başkan Ali Koç hiç düşünülmeyen şeylere de imza attı bu camiada. Trabzonspor’un kaleci antrenörü veya Fenerbahçe şike yapmıştır diyen Volkan  Ballı gibi

Yaygın olarak söylenen bir şey var ki her alanda hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Mesela büyük bir olasılıkla artık maçlar seyircisiz oynanacak. Düşünsenize Türkiye'nin en büyük taraftar grubuna sahip, en büyük hasılata sahip Fenerbahçe maçlarını seyircisiz oynayacak ve hasılat geliri sıfır olacak. Saraçoğlu Stadyumundaki reklam gelirleri azalacak. Gene büyük olasılıkla TV gelirleri azalacak. Bu amansız hastalık öncesinde zaten mali kriz içinde olan Fenerbahçe böyle eksik gelir elde etmekle daha da zorlanmayacak mı? Devre arasında TFF'de ki kumpaslar ile beraber bir sol bek dahi transfer edemeyen Fenerbahçe yabancı bir teknik direktör ile anlaşacak ve onu doğrultusunda dışarıdan taraftarın fantezilerinde her gün ir başkası çıkan futbolcuları transfer edecek. Bunlar pek mantıklı ve inandırıcı gelmiyor bana.

Fenerbahçe özüne dönmek zorundadır.

Geçen sene Rizespor'a gönderilen Oğuz Kağan'a veya Kolarov hayali kurduğu için Ersun Yanal'ın Erzurumspor'a gönderdiği Cebrail'e ihtiyacı var. Geçen sene forma şansı bulamayan Murat Sağlam'a dört elle sarılması lazım. Çünkü Isla'nın da sözleşmesi bittiği için o bölgede Dirar ve Murat Sağlam'dan başka seçeneği yok. Bu ekonomik yapıda her bölgeye pahalı yeni transferler yapmak zaten mümkün değil. Elindekiler ve alt yapıdan gelen gençler ile takımını kurman gerekecek. Sağ olsunlar geçen sene başta Ali Koç olmak üzere ne Commoli ne de Ersun Yanal kadro mühendisliği ile ilgili zerre kadar katkı sağlamadıkları için 12 tane orta sahada oynayacak oyuncu var iken Hasan Ali dışında tek bir sol bekte oynayacak orijinal sol beksiz bir kadroya sahip Fenerbahçe. Muhtemelen Hasan Ali ile sözleşme yenilenmeyeceği söyleniyor.

                





ALTAY BAYINDIR
Başlık ekle
                   


                       

Orta sahada 12 futbolcu yükünden kurtulmak lazım. Gene Ersun Yanal'ın hediyesi katkısız Tolgay Arslan başta olmak üzere maaşında indirim yapsa dahi Alper Potuk gibiler ne olursa olsun gönderilmeli.


ÖMER FARUK BEYAZ
Başlık ekle

Sözleşmesi devam eden futbolcuların sözleşmede yazan aylıklarını kulüp ödeyebilecek durumda mı? Veya söz konusu futbolculara aylıklarında indirim isterse kim kabul eder kim kabul etmez bir soru işaretidir.

Bütün bu olasılıklar çeşitlendirilebilir ama tabi ki yeni teknik direktörün doğrultusunda olmalı. Peki, yurt dışından anlaşılabilecek iyi bir teknik direktör acaba nasıl bir ekonomik maliyetle Fenerbahçe yönetiminin karşısına oturacak? Ve bu olması gereken yapılanmada çalışacak mı?

Bütün bunları düşünürsek Fenerbahçe teknik direktör seçiminde de özüne dönmelidir.

Sakın bundan Aykut Kocaman ile anlaşılsın anlamı çıkarılmasın. Bütün yaşananlardan sonra ne Aykut Kocaman Ali Koç ve yönetimi ile çalışmak ister ne de Ali Koç böyle bir dönemde Aykut Kocaman'a teklif götürebilir.

İsmail Kartal bu takımı şampiyonluğa taşırken Rize'de faili meçhul hain kurşunlar altında kaldı yılmadı canı yanmadı ama ona küfür eden hakaret eden taraftar onun canını daha çok yaktı. Onun için bu taşın altına elini sokar mı? Bilinmez. Unutmayın ki İsmail Kartal Ersun Yanal ayrıldığında ''lig sonuna kadar Fenerbahçe'yi bedelsiz çalıştırırım' açıklamasını daha henüz bu malum hastalık krizi oluşmadan yapmıştı.

Erol Bulut Fenerbahçe'nin öz evladıdır. Anadolu'da çalıştırdığı takımlarda sistemli başarılı futbol oynatmıştır. En azından henüz genç takım dahi çalıştırmamış Alex'den çok daha iyi bir teknik direktördür. Bu yapılanmada başarılı olabilir mi? Bilinmez.

Elini taşın altına sokabilecek Altay, Berke, Murat Sağlam, Oğuz Kağan, Cebrail, Ferdi, Zayc, Ömer Faruk Beyaz, Barış Alıcı ve Allahyar gibi gençleri cesurca takıma monte edebilecek ve bu gençlere abilik yapacak tecrübeli usta futbolcular ile iyi bir takım yaratacak bir teknik direktöre ihtiyacı var.

Ali Koç iki yıldır taraftar etkisinde kalıp yaptığı hatalardan ders çıkartıp doğru bir seçim yapmak zorundadır. Başka bir yolu yoktur. Camia içinde futbolu bilen aklı başında insanlar vardır. Dışardan getirdiği Commoli’nin yaptığı katkıdan on kat daha fazla katkı sağlayacak öz Fenerbahçe evlatları her zaman mevcuttur. 

Umarım ülkemiz bu zor günlerden en az can kaybı ile kurtulur.Dünyayı ve ülkemizi saran bu ekonomik krizden halkımız en az zararla çıkar.Daha iyi günlerde Fenerbahçe taraftarı da seyircisiz olsa dahi takımına kavuşur.

 

Zayc
Başlık ekle

  

Yusuf Mert
Başlık ekle

                                                                                                

Abdülcebrail
Başlık ekle

.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet