Ali Koç Ne Yapacak?

 Fenerbahçe yine son haftalarda yeni bir şampiyonluk daha kaçırdı. Aslında sezon içinde kendi sahasında kaybettiği puanlar  sayesinde şampiyonluğu çok daha önceden kaçırmıştı ama daha sonra rakiplerinin hatalarıyla önüne konan şampiyonluk şansını ikinci kez kullanamadı. Üstelik ligi ikinci bitirip şampiyonlar liginde ön eleme oynama şansını da elinin tersiyle itti.



Taraftar haklı olarak öfkeli. Sosyal medyada,sohbet odalarında küfrün bini bir paraya gidiyor. Başkan Ali Koç'u destekleyenler ve desteklemeyenler birbirleriyle tartışıyorlar.Yeni teknik direktör isimleri,yeni transferler ve gitmesi gereken futbolcular tartışmaların ana odak noktalarını oluşturuyor.

Muhtemelen 5-6 Haziranda Fenerbahçe şeçimli genel kurulunu yapacak.(28-29 Mayısta yeterli çoğunluk sağlanmaz ise salt çoğunlukla).Henüz Ali Koç'un ağzından yeniden aday olacağı resmen açıklanmadı. Fakat muhtemelen Ali Koç bir ikinci üç yıl için aday olacak. Ama şu ana kadar başka bir karşı aday da yok.

Yaşamının bir yılı hapiste olmak üzere 20 yıldan fazlasını Fenerbahçe'ye adamış bence efsane olmuş Aziz Yıldırım'ı bu yarışın içine sokmaya çalışıyorlar. Benim tanıdığım Aziz Yıldırım artık Fenerbahçe'ye başkan olmak istemez ve olmayacaktır. Son genel kurulda ona yapılan terbiyesizlikten  sonra çok zor. Üstelik Ali Koç'un da bu seçim heyecanı ile bu olumsuz hareketlere iştirak etmesi çok daha üzücüydü.



O zaman başka bir başkan adayının olmadığı bir ortamda ''Ali Koç İstifa' demenin ne anlamı var? Fenerbahçe eğer Ali Koç'a karşı güçlü bir aday çıkartamıyorsa yapacak da fazla bir şey yok. Aday olsun diye ortaya atılan bazı isimler Fenerbahçe'ye yakışmıyor bazıları ise de yetersiz.

Ali Koç'u destekleyenlerden bazıları finansal olarak başarılı oldu ama sportif olarak başarısız diyorlar. Fenerbahçe adı üstünde bir spor kulübüdür .Sportif olarak başarısız ise başarısızdır. Nokta.

Ali Koç son derece başarısız geçirdiği üç yılın sonunda yeni bir üç yıl daha istiyor. Seçim çalışmalarında Aziz Yıldırım'ın yıllar içinde yapmış olduğu bazı hataları ön plana çıkartarak ve zaman zaman bel altı vurarak,zaman zaman Fenerbahçe'nin etik değerlerini göz ardı ederek seçimi kazandı. Bakalım bu dönem nasıl bir politika izleyecek?

Aziz Yıldırım'ın en büyük başarılarından biri de yıllardır kulübü hegemonyası altına alan bazı taraftar guruplarını uzaklaştırmasıydı. Ali Koç ise seçimi kazanmak pahasına bu taraftar guruplarına el uzattı ve kolunu kaptırdı.Şu teknik direktör gitsin bu gelsin gibi talimatlara boyun eğerek adeta bir maskaraya döndü. Bunun sonucunda üç yıl içinde altı teknik direktör değiştirdi ve 50-60 tane futbolcu transferine imza atmak zorunda kaldı.

En son dün malum gurubun malum amigosu yeni bir muhtıra yayınlayarak Emre Belözoğlu'nu istemediklerini ve Emre Belözoğlu gönderilirse Ali Koç'a desteklerini sürdüreceklerini duyurdu.



25-30 milyon taraftarı olan Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe'nin beş on bin kişilik sicili bozuk bir taraftar gurubunun hegemonyası altında kalması bir utanç tablosudur. Vizyon adı altında projeleri olan Ali Koç'un bu utançla bu projelerini gerçekleştirmesi olanaksızdır. Nitekim geçen üç yıl bunu açıkça göstermiştir.

Fenerbahçe'de ne yazık ki bir futbol aklı yok. Sezon başında sportif direktör olarak göreve gelen Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'nin  futbol aklı olması gerekirdi. Fakat neredeyse tüm hamleleri ile başarısız oldu. Öncelikle F.Bahçe'nin hangi sistemle oynayacağına karar vermeliydi ve ona göre teknik direktör seçimi yapılmalıydı. Olmadı. Teknik direktörle ortak seçtikleri sisteme uygun futbolcu transferi yapmalıydılar. Emre de Erol Bulut da ayrı tellerden çaldılar.Sonuçta  ne oynadığı belli olmayan bir takım ortaya çıktı. Bir kaç tane transfer dışında transferlerin çoğu kötü çıktı. Bazı pozisyonlara fazladan adam alınırken gerekli pozisyonlara gerekli transferler yapılmadı. Kısaca sportif direktör olarak Emre Belözoğlu sınıfta kaldı,başarısız oldu.

Şimdi ise önümüzdeki sezon Emre'nin kalıp kalmaması tartışılıyor. Bence önce Fenerbahçe başkanına karar vermeli.Daha sonra da söz konusu başkanının projelerini görmek lazım. Üç yıl önce Vizyon projeleriyle gelen Ali Koç'un vizyon söyleminden pek bir şey göremedik. Bakalım şimdi Fenerbahçe taraftarını ne bekliyor?





 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet