Adana Demirspor Galibiyeti Ve Pereira'nın Ferdi Israrı

 
Pereira hazırlık maçlarının tamamında ve dün akşam oynanan ilk lig maçında orta dörtlünün sol kanadında kanat beki olarak Ferdi ile başladı. Caner'i kadro dışı bıraktıktan sonra elinde bu  pozisyonda oynayabilecek bir tek Novak kalmıştı. Novak'ı sol stopere çekerek bu pozisyonda Ferdi'yi kullandı. Hazırlık maçlarında Ferdi ofansif olarak zaman zaman olumlu gözükse de defansif yönde zaafları ile göze battı. Fakat Pereira çok önemli ilk lig maçında Ferdi ile başlamaktan çekinmedi.

 

Ne yazık ki Ferdi Demirspor'un sağ kanadında oynayan Swensson ve Akintola karşısında son derece etkisiz kaldı. Devre arasında Pereira Ferdi'yi oyundan almak ve Novak'ı orta saha dörtlüsünün sol kanadına kaydırmak zorunda kaldı. Bu müdahale sol kanatta nispeten bir rahatlama getirdiyse de F.Bahçe'nin oyununda çok olumlu bir değişikliğe neden olduğu   söylenemez.



 

Pereira'nın iyi ve akıllı teknik direktör olduğunu biliyoruz. Elinde Novak varken bu pozisyonda ısrarla Ferdi'yi tercih etmesi acaba gerideki üçlü stoper hattı ile mi ilgili? Yapılan Kim transferi ile sol stoperde  Atilla'yı tercih ederek Novak'ı sol kanat beki olarak mı kullanacak? Ya da bütün bunlar şu an medyada konuşulan Kolisinac transferinin yapılmasını beklediği için mi  oluyor? Bekleyeceğiz göreceğiz. Fakat şunu da belirtmek isterim ki Pereira'nın henüz 21 yaşında olan  genç Ferdi'den bir şekilde faydalanmak istediğini düşünüyorum veya en azından öyle umuyorum. 


 
Fenerbahçe zorlu bir deplasmandan üç puanla döndü. Sezonun ilk maçında maç arifesinde 3 tane önemli oyuncusunu sakatlık yüzünden kaybeden, henüz kadro planlamasında düşündüğü transferleri tamamlayamayan bir takımı acımasızca eleştirmenin bir fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Üstelik 45 yıl sonra tekrar süper lige gelen, yaptığı flaş transferlerle ve ateşli taraftarı ile oldukça agresifleşen Adana Demirspor karşısında alınan bu üç altın puan bence başarıdır.



 Kazanılan maçın yanında İrfan Can'ın yaptığı asist sonucu Mesut'un attığı gol ile Mesut'un ve İrfan Can'ın kazandıkları moral motivasyon da çok önemlidir. Altay yine her zamanki gibi yaptığı kurtarışlarla maçı çeviren adam oldu. Bu arada Tisserand'ı da verdiği katkıdan dolayı unutmamak lazım.
 



                                                           Tebrikler Fenerbahçe.










Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet