ALTAY Maçından Aklımızda Kalanlar

Pereira Fenerbahçe Futbol Takımında süregelen bütün ezberleri bozdu. Önce Türkiye'de alışılmış dörtlü savunma sistemi yerine cesaretle üçlü savunmayı tercih etti. Daha sonra taraftarın ve yönetimin gözünde çaptan düşmüş değersizleşmiş futbolcuları takımın bünyesine kazandı. Bazı vaz geçilmez ilan edilenleri de bir kalemde sildi attı.



AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER

Tisserand geçen sezon en az üç veya dört maçta sonucu olumsuz yönde değiştiren hatalar yaptığından taraftarın gözünden düşmüştü. Fakat Pereira yönetiminde bu sezon üçlü savunmanın sağ kanadında vaz geçilmez olduğunu gösterdi ve taraftarın ilgisini tekrar kazanmaya başladı.

Orta dörtlünün merkezinde Zayc'ın adı dahi anılmazken o pozisyonda Gustavo-Zayc ve zaman zaman Sosa isimlerine şans verdi. Ozan satıldı.

Orta dörtlüde sol kanat beki olarak Caner ve Novak düşünülürken, radikal bir kararla Caner'i kadro dışı bıraktı ve hazırlık maçlarında da bu pozisyonun diğer alternatifi Novak'a da  başka pozisyonda görev verdi. Israrla bu pozisyonda genç Ferdi'ye görev verdi. Oysa sosyal medyadaki futbol ulemaları bu sezon kadro yapılanmasında Ferdi'nin adını dahi anmıyorlar ve satılacaklar listesine yazıyorlardı.

Orta saha ve forvette yaşanan sakatlıklar kadro oluşumunda zorluklar yarattıysa da Pereira cesaretle gençlere yöneldi.

Muhammed, Arda, Fatih gibi gençler de Pereira’ın güvenini boşa çıkarmadılar ve bu sıkıntılı sürecin kayıpsız geçmesine destek oldular. 

Sonuçta Pereira Fenerbahçe'yi bir sistem takımına dönüştürmeye çalışıyor.  Bu sistem içinde takımdaki her oyuncu ne yapacağını biliyor ve onu yapmaya çalışıyor. Her geçen gün de daha iyisini yapıyorlar. 

 Geçmiş sezonlarda akılsızca yapılan transferler sonucu yönetimin limit konusunda büyük bir sıkıntı içinde olduğunu biliyoruz. Yönetim bu yüzden Pereira'nın bu çabasına destek olamıyor fakat Pereira'nın bu konuda en ufacık bir serzenişini duymadık. O elindeki malzeme ile en iyisini yapmaya çalışıyor.

 

Bütün bu olumsuzlukların ışığında Fenerbahçe Altay deplasmanı gibi nispeten zorlu sayılabilecek dönemeci de kayıpsız geçti.12 günlük Milli arada bu yaralarını sarma fırsatını yakaladı.

Ferdi'nin golü

FERDİ KADIOĞLU

Altay deplasmanı kazanılırken yine Pereira'nin sistem oyunu öne çıktı. Pereira'nın sezon başından beri ısrarla görev verdiği genç Ferdi bir gol ve bir asist ile maça damgasını vurdu. Valencia yine golünü attı. Osayi, Tisserand ,Atilla ve zaman zaman Sosa daha çok öne çıkan isimlerdi.

Valencia'nın golü


 

                                                            Tebrikler Fenerbahçe

 



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet