Başakşehir Maçından Aklımızda Kalanlar


Pereira Hoca Aykut Hoca'yı galiba biraz hafife almış. Aykut Hoca’nın takımlarına oynatmaya çalıştığı alışıla gelmiş oyun tarz vardır. Alan daraltarak Fenerbahçe'ye oynayacak alan bırakmamaya çalıştı. Mesela son maçların form düzeyi yüksek oyunculardan biri olan Osayi kendisine dripling yapacak boş alanlar bulamadı ve etkisiz oldu. Muhammed'in de son derece etkisiz olması bir başka sıkıntı yarattı.



Aykut Hoca Fenerbahçe  maçında da rakibin orta sahadaki pas trafiğini Gustavo ve Meyer üzerinde baskı yaparak durdurmaya çalıştı ve Fenerbahçe stoperlerini uzun topla çıkmaya zorladı.



Sonuçta Fenerbahçe istediği oyunu oynayamadı. Pereira oyun içinde bazı kaydırmalar yaparak oyuna müdahele etmek istedi, Ferdi'yi sağ kanat bek olarak denedi. Ne yazık ki Ferdi'nin bu pozisyonda bir kaç tane yaratıcı hamlesinin olması da sorunu çözemedi.

Vitor Hoca mecburen dinlendirmek istediği Mesut,Valencia ve Rossi'yi oyuna almak zorunda kaldı. Fakat maçın başında öne geçen Başakşehir tamamen kapanarak Fenerbahçe'yi iyice kilitledi.




Belki de Vitor Hoca bu kadar bir radikal rotasyon yapmamalıydı. Aykut Hoca'nın bu oyun sistemine karşı kilidi çözebilecek oyuncularla başlamalıydı. Mesela Mesut gibi.

Sonuçta bu sezon bu Fenerbahçe'nin ne ilk ne de son kaybettiği puanlardır. Daha bu köprünün altından çok sular geçecektir. Önemli olan kaybedilen bu maç sonunda Pereira,teknik ekip ve futbolcular nasiplerine düşen derslerini alıp gelecekte aynı hataları yapmamaya gayret etmeleridir.

Pereira bir sistem, antrenör takımı yaratmaya çalışıyor. Pereira'nın oynatmak istediği bir oyun tarzı var. Saygı duyulmalı ve desteklenmelidir. Çünkü sezon başından beri Fenerbahçe'ye kazandırmaya çalıştığı değişimlerle desteği en çok o hak ediyor..

Belirtmek istediğim bir başka nokta daha var. Fenerbahçe taraftarı birini çok kısa sürede zirveye de çıkartıyor toprağın dibine de gömüyor. Üç dört hafta önce attığı gol ile Avrupa Kupasında takımına galibiyet armağan eden Muhammed bu gece kötü oynadı diye türlü kötü söze maruz kaldı. Hatırlayalım sezon başında taraftar arasında Fenerbahçe neden alt yapıdan oyuncu kazanamıyor tartışmaları yapılıyordu. 



Bence hatasıyla, sevabıyla gençlere sahip çıkalım. Sabredelim.

 

    DÜNYA FENERBAHÇELİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Aziz Yıldırım ve Ali Koç

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

FENERBAHÇE ALT YAPISI

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda