Fenerbahçe-Giresunspor Maçından Aklımızda Kalanlar



Fenerbahçe taraftarı belki de 103 golle şampiyon olunan 1988-89 sezonundan beri arkasına yaslanıp rahat rahat izlediği bir kaç maç bile hatırlamıyordur. Dün akşam da yine çok sıkıntılı bir maç sonu yaşandı. Sonuçta kötü oyuna rağmen rakiplerin puan kaybettiği bir haftada maç kazanmak oldukça sevindirici oldu. Şunu da eklemek lazım ki iyi oynayan takıma puan veya kupa verilmiyor fakat kötü oynasan dahi maçı kazanmak için hiç olmazsa asgari yapılman gereken şeyleri yapman lazım. Eğer taraftar bu asgariye ti görmezse o zaman ciddi şekilde endişeleniyor.



Sezona iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe'nin oyun tarzını çözen rakipler ona göre önlem aldıkça. Fenerbahçe zorlanmaya başladı. Giresunspor 4-2-3-1 sistemiyle sahada diziliyor. Dolayısıyla orta sahada sayısal üstünlük Giresunspor'un idi. Üstelik Gustavo'nun çok pas hatası yapması ve Mert Hakan'ın da pozisyon hataları nedeniyle maçın ilk 20 dakikasından sonra Giresunspor orta saha hâkimiyetini tamamen ele geçirdi.

Maçın sonuna kadar da bu hâkimiyet ile oyunu kontrol etti ve zaman zaman pozisyon buldu. Buna karşılık Fenerbahçe  hızlı çıkışlarla gol aramaya çalıştı fakat pozisyon üretemedi. Mesut'un verdiği efsane pası gole çeviremeyen Rossi  hangi tür gollere imza atacak göreceğiz. Rakibin hatasını af etmeyen Mesut ile skoru 2-0 getiren Fenerbahçe, yine de maçın sonunu getirmekte zorlandı.



Fenerbahçe'li futbolcuların hepsinin tek tek mücadele azminden ve oynama arzularından kimsenin şüphesi olamaz. Fakat her biri mücadele etmek isteseler dahi eğer oyunu iyi kurgulayamaz isen ve doğru tercihleri yapamaz isen bu çocukların gayretleri de boşa gider. 

Eintracht Frankfurt maçında rakip kendi oyununu oynama arzusundaydı. Fakat Türkiye Ligindeki rakipler ise oynatmama arzusuyla sahaya çıkıyorlar bakınız Başakşehir maçı. Onun için Fenerbahçe'den Eintracht Frankfurt maçındaki oyunu Türkiye Liginde beklememek gerek diye düşünüyorum.

Pereira’nın sezon başından beri Fenerbahçe’ye kazandırmaya çalıştığı değişimler ortada. Rakip takımların oynatmama arzusuyla ilgili çözümler üretebileceğini düşünüyorum

Bu arada unutmayalım sezon başında adını dahi anmadığımız genç Ferdi Altay maçından sonra bu maça da katkısını verdi. Eğer daha maçın başında sinsice topu takip edip o golü atmasaydı belki de maçın sonucu daha değişik olabilirdi. Ferdi ısrarında devam eden Pereira’ya bir kez daha teşekkür edelim,  Ferdi’yi de gönülden tebrik edelim.



Son olarak belirtmek isterim ki Fenerbahçe’nin ciddi bir taraftar sorunu var. Maçı seyretmeye gelen belki de aldıkları keyif verici maddeler nedeniyle maç boyunca şarkı, türkü söyleyen bir güruh var ki bunların adı taraftar değildir. Olsa olsa seyircidir.

Gençliğimde;

             ’Burası sinema, tiyatro değil’

                Bağırmayan taraftar Fenerli değil’’

                                                                               bağırılırdı maçlarda.

Fenerbahçe taraftarının maçın başından sonuna kadar maçın her dakikasını yaşamalıdır. Maç içinde ıslıklarla, tezahüratlarla rakibi ve hakemi baskı altına almalı ve takımı desteklemeli tabiri caizse ateşlemelidir. Fenerbahçe Futbol Takımının ‘güneşini kaybeden’’ seyirciye ihtiyacı yoktur.

Yıllarca yerli, yabancı rakipler için ‘Kadıköy Cehennemi’ diye anılan Saraçoğolu’nu son yıllarda bir cennet olmasına dur demek lazım. Başta yönetim ve taraftar grupları bu konunun sorumlusudurlar.

Özlenen Taraftar Tablosu

   

Bu arada ülkede artan ekonomik zorlukları da unutmamak lazım ve ‘Halkın Takımının taraftarını tribüne çekmek için bilet fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi lazım.

 

 




 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Aziz Yıldırım ve Ali Koç

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

FENERBAHÇE ALT YAPISI

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda