Fenerbahçe Geri Döndü


Galatasaray 1-2 Fenerbahçe


Son yıllarda 20-30 yıllık serilerini yitiren, son dört yılda sadece bir tane derbi (BJK) galibiyeti alan Fenerbahçe taraftarının moral olarak boynu iyice bükülmüştü. Üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş durumdaydı. Alınan bu Galatasaray galibiyeti camiayı bir anda moral motivasyon olarak üst seviyelere taşıdı.




Bir Fenerbahçeliyi en çok mutlu eden galibiyet her branşta alınan Galatasaray galibiyetidir. Camiada kötü giden işleri bir anda unutturur. Başka bir deyişle halının altına süpürülür. Nitekim dün akşam da öyle oldu.

Haftalardır Fenerbahçe'de kötü gidişatın yönetimsel olduğunu söylüyorum. Evet, futbol takımının teknik ve taktik sorunları var ama bu sorunlar geçmişte olduğu gibi sadece teknik direktör değişimi ile çözülmeyecektir. Pereira dün akşam ilk defa maça dörtlü savunma ile başladı. Oyun içinde zaman zaman değişimleri denedi. Sonuçta bu farklılığın takımı iyi yönde etkilediğini gözledik.



Fenerbahçe rakibi Galatasaray'a göre sahaya daha iyi yayıldı ve oyunu kontrol etti. Fakat çıkarken yaptığı top kayıpları sonucunda Galatasaray'ın hızlı hücum hattı geçiş oyunlarıyla Fenerbahçe defansını eksik yakaladı ve gol pozisyonları buldu.

 Herkes haklı olarak İrfan Can'ın Mesut'a attığı milli metrik pası konuşuyor. Ama daha maçın başında kritik bölgede lüzumsuz topla oynama sevdası yüzünden kaptırdığı top sonucu Galatasaraylı forvetin Berke ile karşı karşıya kaldığını anlatmıyor. Berke o pozisyonda çok güzel bir kurtarış yaptı. Ama ne yazık ki yine bir top kaybı sonucu gelişen atakta karşı karşıya kaldığı Kerem'in vuruşunu kurtaramadı.

 Pereira göreve başladığından beri inatla üçlü savunmayı denedi. Saygı duymamız gerekiyor. Fakat şunu da unutmamak gerekir. Teknik taktik olarak bence Türkiye'de otoriterlerden biri olan Rıdvan Dilmen ise en başından beri Fenerbahçe'nin dörtlü savunma ile oynaması gerektiğini iddia etti. Buna da saygı duymak lazım diye düşünüyorum. Pereira'nın bazı inatlaşmaları ve kaprisleri bırakarak gelen bazı böyle ciddi eleştirilere kulak vermesi gerekir. Bu şekilde takımını bir üst seviyeye taşıyabilir diye düşünüyorum.



Herkesin ''bitik'' Mesut dediği Mesut ise İrfan Can'ın attığı pas sonucu topu 69 metre sürerek ve gol vuruşunu yaparak maça damgasını vurdu..

 Maçın sonunda ise hakemi şikâyet eden malum camia bizi hiç şaşırtmadı. Fatih Terim'e gösterilen sarı karta(benzer pozisyonda Sergen Yalçın'a kırmızı kart gösterilmişti) itiraz ederken o pozisyonda Ferdi'nin ayak bileğine basan Marcao'ya çıkmayan ikinci sarı kart hiç konuşulmadı. Oysa  Marcoa'ya çıkmayan ikinci sarı kart rakibinin ayağına bastığı bile tartışılacak olan pozisyonda Tisserand'a rahatlıkla çıktı.

Rize'de arka arkaya yaptığı üç tane faul sonucu attığı golle takımına üç puan kazandıran Diagne'nin bu maçta da benzer bir faulle attığı gol geçerli sayılmadı. Burak Elmas ateş püskürüyor. Hakemin Galatasaay'ın oyununa müdahale ettiğini söylüyor. Burak Elmas'a sormak lazım; Hakem Diagne'nin faullu golünü Rize'deki gibi geçerli sayınca mı oyuna müdahale etmiyor?



Burak Elmas yayıncı kuruluşun sahaya atılan yabancı maddeler için detaylı çekim yapmasından da çok rahatsız. Hatırlarsınız Mesut golü attıktan sonra yoğun şekilde atılmıştı. Aklıma Ali Sami Yen’deki sulu derbi geldi. Fenerbahçe futbol takımına atılan boş rakı şişesini de unutmadım. Obradoviç’e tükürülmesi de bir başka olaydır. Galiba bu tür olaylar bu camianın fıtratında var. Burak Elmas onun için detaya girilmesini pek istemiyor.

 Fenerbahçe Galatasaray’ı ne ilk kez yeniyor ne de son kez yenecek. Uzun zaman sonra gelen bu galibiyeti Fenerbahçe taraftarı hafta boyunca gönlünce kutlasın çünkü bunu fazlasıyla hak ediyor.



 

Fakat şunu bilmek lazım ki Fenerbahçe’nin süregelen sorunları yönetimseldir. Umarım Fenerbahçe camiası sağduyu ile bu sorunları da çözer.

 

 


 

 

 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet