Fenerbahçe-Adana Demirspor Maçından Aklımızda Kalanlar


I


Kasımpaşa’dan alınan 6-0 lık galibiyete aldanılmaması gerektiğini ADS

maçının çok zor geçeceğini belirtmiştim. Nitekim öyle oldu. Maç içinde

Fenerbahçe’nin 3-0 lık skoru yakalamasına rağmen maç Fenerbahçe açısından çok sıkıntılı geçti.

‘Yeni takım kuruluyor, zaman gerekli, kazandık ya’  dersek o zaman skorbahçeli oluruz.

Jorge Jesus dünyanın en kariyerli teknik direktörü olsa dahi hata yapmaz veya eleştirilemez değildir. Biz de naçizane fikirlerimizi söylemek zorundayız.

ADS çok iyi bir takım. Fenerbahçe’nin üstüne geleceği belliydi. Belhanda ve Onyekuru malum takım geçmişleri ile kazandıkları motivasyonla, henüz bir dinamizm kazanmamış Fenerbahçe defansını zorladılar.

Fenerbahçe’nin geçen sezondan beri yükselen iki genç değeri var; Osayi ve Ferdi.( Bu arada Pereira’nın da adını analım)



Jesus 4’lü veya 3’lü defans ile başlayabilirdi. Fakat nasıl başlarsa başlasın sağ kanat beki olarak Osayi’yi sol kanat beki olarak da Ferdi veya Allioski’yi tercih etmeliydi. Çünkü Onyekuru’yu durduracak tek isim Osayi idi. Fakat Osayi ilk 11’de değildi.

Yerine Ferdi oynadı. Ferdi Onyekuru karşısında zor durumlara düştü. Arkasında oynayan Lemos’tan da beklenen yardım zaten gelemezdi.

Eğer Jesus sağ kanat beki Osayi, sol kanat beki Ferdi veya  Allioski ile başlasaydı, Ferdi itibarsızlaştırılmayacaktı ve Osayi de Onyekuru’nun hakkından gelecekti.

Unutmayalım ADS’nin attığı iki golde de Onyekuru’nun katkısı var.

Jesus'un ise sol kanat beki  olarak Lincoln Henrique’yi tercih etmesi bence bir başka hataydı. Yaklaşık bir yıldan beri bu pozisyonda oynamaya alışan Ferdi veya Allioski Lincoln’den çok daha fazla katkıda bulunacaklardı.

Jesus kendi arzu ettiği  oyuncuları oynatmak isteyebilir, saygı duymak gerekir. Fakat kendi oyuncularını oynatacak diye Fenerbahçe’nin kendi bünyesinden yetişmiş taraftarın göz bebeği gençlerimizi itibarsızlaştırmaya veya pasifize olmasına neden olamaz.

Osayi de Ferdi de bizim göz bebeğimizdir. Takıma faydalı olabilecek pozisyonlarda oynayarak hem kendi değerlerini artırırlar hem de Fenerbahçe’ye fayda sağlarlar.

Sonuçta Valencia’nın müthiş performansı ve Emre Mor’un katkılarıyla maç kazanıldı.

Zayc’a ayrı bir parantez açmak lazım. Gole bu kadar yakın bir orta saha oyuncusu olur. Geçen sezon 9 gol atan bu yetenek yine kritik bir gol atarak bu sezon da gollerine devam edeceğini gösterdi.

Fenerbahçe orta sahasında merkezde Zayc ve Crespo ikilisinin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sakatlık, ceza veya form durumuna bağlı olarak üçüncü tercihin İsmail Yüksek olması gerekir. Çünkü İsmail Yüksek'in genç ve tecrübesiz olmasına rağmen takıma sağladığı katkının şu anki Aroa’nın sağladığından çok daha fazladır.

Umarım Jesus kendi oyuncularına  şans verecek diye bu gençleri pasifize etmez.

Malum takımın tescilli hakemi Abdullah Bitigen’e gelince, evlere şenlik kararlara imza attı.

Fenerbahçe lehine verilen kararları VAR hakeminin uyarması sonucu mecburen vermek zorunda kaldı. Fakat Fenerbahçe aleyhine karar verirken VAR hakeminin uyarısını beklemeye hiç gerek duymadı.

Fenerbahçe aleyhine verdiği birinci penaltı kararında VAR hakemi ofsaytı tespit ederek kararı bozdu. Oysa zaten Ferdi’nin Onyekuru’ya yaptığı şarj bence futbol kuralları içindeydi ama talimatlı Bitigen önceki sezon gibi yine gözünü kırpmadan Fenerbahçe’nin canını yakacaktı. Burada VAR hakemine teşekkür etmek gerekiyor. Haklı olarak bu penaltı kararını bozduğu için ve Bitigen’nin görmediği veya görmek istemediği Valencia’ya yapılan kusurlu hareketi görerek penaltıyı tespit ettiği için.

Sezon başlayalı 3 hafta oldu. Görünen şu ki nasıl geçen sezon yukarıdan talimatlı hakem kararlarıyla şampiyon tespit edildiyse bu sezon da aynı film devam edecek. Yeni federasyon başkanı seçilmesi veya yeni kurulların oluşması falan bir kandırmacadır. Sabri Çelik gibi tescilli bir kişinin MHK Başkanı olması zaten her şeyi apaçık ortaya koyuyor.

Bu organizasyona karşı Fenerbahçe ancak sahada güçlü olarak mücadele edebilir. Başkan ve yönetim de Norveçli taraftarlara karşı mücadele etmek yerine bu organizasyonlara karşı mücadele etse daha iyi olacak.

 


   

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet