Konyaspor-Fenerbahçe Maçından Aklımızda Kalanlar

 

Eskişehir’de dün akşam Arda Kardeşler isimli bir sözde hakem tarafından bir futbol cinayeti daha işlendi. Bu futbol katili görmediği pozisyonda Valencia’ya kırmızı kart göstererek Fenerbahçe’nin maçın 22.dakikasından sonra 10 kişi oynamasına neden oldu


.

 TFF’nin yönetiminin değişmesi, yeni kurulların oluşturulması ve değişim söylemleri hepsi bir aldatmacadır. ‘Durmak yok, Feneri doğramaya devam’ sloganı şiarlarıdır.

Fakat ister 11’e 11,ister 10’a 11 ve maçın son bölümünde ister 10’a 10 oynanan maçta Fenerbahçe hiç iyi oynamadı. Ne yazık ki bu maçı hak etmedi.

Bunun için taraftarın A+ teknik direktöre NEDEN sorusunu sorma hakkı yok mu?

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme hakkını kazanan takımı neredeyse tamamen dağıtan, kendi istediği oyuncularla yeni takım kuran Jesus bunu açıklamak zorunda değil mi?



Zamanla daha iyi olacağız açıklamalarına insanın inanası gelmiyor. Dün akşam 3 tane pası arka arkaya yapamayan bir takım nasıl zamanla daha iyi olacak?

Ufacık bir eleştiride dahi ‘Sen Jesus’dan daha mı iyi bileceksin?’ yanıtı alıyorsun. Sanki Hz.İsa.

Yeryüzünün en iyi A+ teknik direktörü, her şeyi bilir algısıyla transfer edildi. Daha önceki transferlerde yaratılan algılara benzer şekilde.

Ama kariyerinde Hatayspor, Göztepe ve Konyaspor gibi takımlar olan İlhan Palu isimli genç teknik direktör bizim he r şeyi bilen teknik direktörümüzü alt ediverdi.

Bu arada Valencia atıldıktan sonra 4’lü savunmaya dönmesi bence çok iyi bir karardı. Ama takiben Serdar Dursun tercihi ile bu kararı da berbat etti.

Serdar Dursun kendi futbol düzeyinin bir gömlek üstünde bir takıma, Fenerbahçe’ye gelmiş. Ama bunun farkında değil. Hâlbuki biraz çabalasa, kendi geliştirmeye çalışsa daha iyi olmaz mı? Tabi bu arada ‘ağaç yaşken eğilir’’ sözünü hatırlayalım. Serdar 30 yaşında. Bence Serdar’ın bir psikoloğa ihtiyacı var. Sürekli olarak ‘Serdar sen Ronaldo değilsin, sıradan bir topçusun, her nasılsa Ali Koç gibi bir başkan sayesinde Fenerbahçe gibi bir takımda forma giyiyorsun.’ gibi telkinlerde bulunacak bir psikoloğa.

 

Önceki yazımda hazırlık maçlarında sol önde, sağ önde ve forvet arkası denenen Lincoln’ün neden son 2 maçta sol bek pozisyonuna getirildiğini sorgulamıştım. Üstelik Alioski ve bir sezondur sol kanat beki oynamaya alışmış Ferdi varken Jesus’un bu ısrarını anlamış değilim. Umarım bu ısrar sonucu hayırlı olur, Ferdi ve Osayi gibi bir sezondur parlayan genç yeteneklerimizi kaybetmeyiz.



Benzer bir konu da Aroa konusu. Kendi getirdiği oyuncu  Aroa’nın Crespo ve genç, tecrübesiz İsmail Yüksek kadar katkı sağlamadığı çok açık. Orta sahanın merkezinde Crespo ve Zayc’ın tercih edilmesi ceza, sakatlık durumlarında İsmail Yüksek’e  görev verilmesi gerekir.

Lincoln ve Aroa’nın  Jesus’un transferleri olduğunu bir kez daha belirtelim ve bekleyelim görelim diyelim.



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet