Gaziantep'den 3 Puan

 Fenerbahçe bir hafta önce  ezeli rakibi karşısında belki de son 30 yılın en kötü yenilgisini aldı. Futbolcuların yetersiz performansı yanında teknik direktörün yanlış oyuncu tercihi ve sistemdeki zaaflar bu yenilginin başlıca nedenleridir.Bu arada yönetimin saha dışındaki mücadelede kayıtsız kalmasını da  unutmamamız lazım.


Bütün moral bozukluklarıyla beraber Fenerbahçe Gaziantep maçına çıktı. Oyuncu tercihi ve sistem konusunda yoğun eleştirilere maruz kalan Jesus bir kaç dokunuş yapmak istemiş fakat bu dokunuşların takımın oyununa pek etkisi görülmedi.

Alioski Leeds United'da oynarken çok başarılıydı. Sezon başında transfer edilirken taraftar  çok heyecanlandı.Yıllardır süregelen 'sol ayaklı kanat beki sorununun' çözüldüğü düşünüldü. Fakat Alioski mi çok yetersiz idi yoksa Jesus Hoca ile mi anlaşamadı bu çözülemedi.
 


Bence Alioski'ye daha çok süre verilmeli. Özellikle Ferdi'ye sol bek pozisyonunda görev verilmediği zaman Lincoln yerine Alioski tercih edilmeli diye düşünüyorum.Tabi Lincoln'nün Jesus'un transferi olduğunu da unutmamız lazım.:))

Jesus'un bir de Aroa ısrarı var. Muhakkak bir bildiği vardır desek de geçen sezonun 9 gollü Zayc'ı ve sezon başının değişmezi genç yetenek İsmail Yüksek'i kenarda oturtması rahatsız edici bir ısrar oluyor. 

Fenerbahçe 3'lü veya 4'lü sistem oynasa da orta sahanın yükü tamamen Aroa ve Crespo'nun sırtına biniyor. Fenerbahçe'nin sırrını çözen rakipler artık orta sahayı kalabalık tutuyor.Bir de Aroa ve Crespo formsuz olurlarsa Fenerbahçe savunması rakip forvetlere karşı savunmasız kalıyor. Aroa ve Crespo'nun bir müddet dinlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Giresun ve GS maçında,hatta Hatay maçında işin özeti budur. Evet,Hatay maçını 4-0 kazanmasına rağmen henüz maç 0-0 iken Hatay'a verilen pozisyonlardan bir tanesi gol olsaydı belki de sonuç farklı olabilirdi.

Son  5 yılda belki de 20 den fazla stoper transferi yapan Fenerbahçe hafta içinde stoper transferi dizisine yeni birini daha ekledi. Samed Akaydın.


Jesus kendi transferi Gustavo'dan pek hoşnut değil ki gelir gelmez Gustavo'nun yerine formayı 3 günlük Samed'e teslim etti. Pek bir fark gördük mü? Bence hayır. İlk maçta Samed'i eleştirmek pek doğru olmaz. Umarım faydalı olur Asıl sorunun merkez orta sahada olduğunu da unutmayalım.


A plus Jesus’un Fenerbahçe’nin göz bebeği Arda Güler’i yeteri kadar görmemesi de bir başka sıkıntı. Gaziantep maçında oyuna giren Arda futbolseverlerin gözlerinin pasını sildi.Oynadığı 10 dakikalık sürede  özgüveni  ve futbol zekası ile takım oyununa etkisini his ettirdi. Taraftar hatta rakip taraftar Arda'yı görmek istiyor.



Jesus'un sezon başından beri oynadığı sistemde radikal değişiklikler yapması gerekir. B planı şart.

Maçın hakemi Mustafa Kürşad Filiz ise çaldığı ve çalmadığı düdükler ile Fenerbahçe’yi inceden doğramaya çalıştı.




Bunun sebebi de yazının başında bahsettiğim yönetimin saha dışı mücadelede yetersiz kalması dır.



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet