Sevilla Maçının Acı Hikayesi


İyi başladığın bir maç. İlk yarı boyunca oyunu kontrol ediyorsun, ön alanda baskı yapıyorsun ve top kazanıyorsun. Kazandığın toplarla hızlı şekilde atağa geçerek net pozisyonlar yakalıyorsun. Fakat golü bulamıyorsun. Yanlış saymadıysam ilk yarı boyunca 8 tane net pozisyon yakalamışsın. Bu pozisyonların en az 2 tanesini gol yapabilsen maçın çehresi tamamen değişecek. Belki de ilk yarı sonunda tur biletini eline almış şekilde soyunma odasına gireceksin. 



Ama olmadı işte...

Oyunu iyi kurgulamana rağmen rakibin ipini çekemedin. Bir futbolcu gol kaçırabilir oyunun doğasında bu var. Fakat oynadığın maç sezon öncesinde bir 2 lig takımıyla yaptığın hazırlık maçı değil.

Avrupa Kupalarında belki de sana final yolunu açacak bir maç. King Efendi işte böyle bir maçta senin bu golleri kaçırma lüksün yok. Atacaksın ya da gidip daha düşük düzeyde takımlarda top koşturacaksın. (Bu arada bu transferleri de yapan yönetim ve teknik ekibin de  kulaklarını çınlatmak lazım) Keza Valencia'nın attığı gol sayısının kaç olduğu beni ilgilendirmiyor. Bu maçta attığı gol ilgilendiriyor.

Avrupa Şampiyonlar liginde oynarken Colin Kazım'ın Chelsea'ye attığı golü hatırlıyorum, Yine Kezman'ın Sevilla'ya attığı golü hatırlıyorum.10 yıl sonra Valencia'nın Karagümrük'e kaç gol attığını hatırlamayacağım ama 20 yıl sonra dahi Kazım'ı da Kezman'ı da hatırlayacağım. 

İkinci yarı A+ teknik direktörümüz  oyuna  müdahale etmedi. Aynı oyun sisteminin devam edeceğini sandı. Oysa rakip takımın teknik direktörü iki oyuncu değişikliğiyle oyun üstünlüğünü ele aldı. Şansın da yardımıyla Sevilla öne geçti. Zaten bu dakikadan itibaren oyunun çehresi tamamen değişti. Fenerbahçe'de başlayan panik ve Sevilla'da ise önde olmanın verdiği rahatlıkla kontrollü bir oyun görüldü. Sonucunda ikinci golü de Fenerbahçe kalesinde gördü.

Dört veya beş maçta bir kazara gol atan, sonra haftalarca sahada dinlenen İrfan Can'a A+ teknik direktörümüz nasıl sabır edebiliyor?



Arda'nın oyuna alınma dakikası 84.

Sezon başında sol kanat beki için transfer edilen Alioski ortalarda yok. Devre arasında alınan  Oosterwolde neden transfer edildi?

Oyuna sonradan giren Pedro topu yanındaki arkadaşına vermekten aciz bir görüntü çizdi. Fenerbahçe'de büyük bir kaliteli futbolcu sorunu var. Her transfer edilen futbolcuya yıldız edasıyla muamele yapılması sonucunda gelinen nokta budur.  Halbuki Aziz Başkan  zamanında Ali Koç'a kaliteli transfer yap çağrısı yapmıştı. Keşke Ali Koç bu çağrıyı önemseseydi. 

Jesus'un Lincoln ve İrfan Can ısrarları bu takıma zarar veriyor.

Sonuçta bu maç başta  Jesus olmak üzere ilk yarı boyunca yakaladıkları pozisyonları hovardaca harcayan futbolculara yazar.

Jesus iyi kurguladığı oyun kurgusuna ikinci yarı cevap veren rakip teknik direktöre karşı hamle oluşturamadı. Müdahale edemedi.

Umarım İstanbul’da bu hataları çok da zor olsa telafi ederiz.

 

 

 


 

 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet