Arda Güler'den Futbol Resitali #ArdaGuler




Sezon başında transferin son günü İrfan Can Eğribayat’ın transfer edilmesine bayağı öfkelenmiştim. Çünkü İrfan Can Göztepe'den takip ettiğim bir kaleciydi. Göztepe'de iyi maçlar çıkarmasına rağmen son oynadığı maçlarda özellikle iki adet G.Saray maçında gösterdiği performans ile ilgili soru işaretleri bırakmıştı. Kendi taraftarı bile yediği gollerde ne oluyoruz demişti. Göztepe taraftarı tepki göstermiş ve yaşanan sözlü sataşmalar sonucunda kadro dışı bırakılmıştı. Malum rakibimizle böyle şaibelere karışan birinin Fenerbahçe'ye transferi hiç hoşuma gitmemişti.

Sonuçta İrfan Can Fenerbahçe'ye geldikten sonra ilk defa böyle önemli bir maçta görev aldı diye hatırlıyorum. Nitekim bu ilk maçında bence çok iyi bir izlenim verdi. Hatta altı pasın içinde rakip forvetle karşı karşıya kaldığında gösterdiği refleksi Altay'ın gösterebileceğini sanmıyorum. Altay bence çok iyi bir kaleci fakat yorgunluğa bağlı olarak son zamanlarda gösterdiği form düşüklüğünü bu akşamki İrfan Can performansı ile aşabiliriz diye düşünüyorum.

                                    ARDA GÜLER

Futbolda unutulmaz çok iyi futbolcular vardır. Her zaman anılır. Ama bir de büyük yetenekler, yıldızlar vardır. Bunlar iyi bir plan program dahilinde efsane olurlar ve futbol tarihine adını yazdırırlar.

Can Bartu, Metin Oktay, Cemil Turan gibiler efsanedirler. Onları efsane yapan sadece büyük yetenekleri değil aynı zamanda ahlaklı kişilikleri ve çalışma şartlarıdır.

İşte ben Arda Güler'de gelecekte efsane olacak büyük bir yetenek görüyorum. Umarım bu konuda şansı da yardım eder ve yakın bir gelecekte Türk futbolunun yeni bir efsanesi olur.

Maçın ilk yarısında Arda futbol  severlere  resmen futbol resitali sunmuştur. Hani çok ünlü bir sanatçının konserine giderseniz de orada sanatçı sizi mest eder ya işte öyle bir şey.

Girdiği pozisyonların gol ile sonuçlanmaması tamamen futbol şansızlığıdır.



Maça gelince...

Fenerbahçe'nin sezon başından beri süregelen malum zaafları devam ediyor. Zaten bu sistemde bu zaafların giderilmesi mümkün gözükmüyor. Fakat daha çok konsantrasyon, daha çok yardımlaşma ile bu zaafların nispeten azaltılması mümkündür. Fenerbahçe takımı da Ankaragücü maçında neredeyse tüm takım olarak iyi bir konsantrasyon gösterdi ve mücadele etti.

Özellikle Samet Ankaragücü'nün hızlı forvetlerine yakın oynayarak onlara boş alan bırakmadı. İlk yarı boyunca bu mücadeleci oyun neticesinde Ankaragücü'ne neredeyse pozisyon verilmedi.

Arda'nın müthiş katkısı yanında , İsmail, Osayi ve Alioski ile takım oyunu kontrol etti Öne geçecek pozisyonlarda buldu, ama olmadı.

Bu saatten sonra takımdan iyi futbol beklemek hayal kurmaktır. Fakat takım oyuna konsantre olur, dün geceki gibi mücadele gücünü yüksek tutarsa ve Jesus forma dağıtımında adaletli olursa yarıştan kopmamak mümkün olabilir.

Bir gün önce malum takıma çıkmayan kırmızı kartların  olduğu bir futbol ikliminde Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yine çalınacaktır.

Önemli olan Fenerbahçe'nin şampiyonluğu düşünmeden sadece sonuna kadar mücadele etmesidir.

 

 



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet