Yeni Bir Hezimet Daha #AliKocIstifa



Fenerbahçe üç ay içinde en önemli iki rakibi tarafından Kadıköy'de ağır hezimete uğratıldı. Maçı seyrederken tribündeki Fenerbahçe taraftarının elinde 'Burası Kadıköy, buradan çıkış yok' yazılı atkılar vardı. Evet, bu slogan onlarca yıl Fenerbahçe taraftarının  en önemli övünç kaynağıydı. Ne yazık ki kan, ter, emekle kazanılan  onlarca yıllık bu seriler Ali Koç sayesinde bitirildi. 

Maçın 53.dakikasında 1-0 öndesin ve penaltı atılıyor. Üstelik rakip 10 kişi kalmış. Ve maç buradan geri dönüyor arka arkaya 4 tane gol yeniyor. S kor 1-4 oluyor. Dünya futbol tarihinde ender görülen bir olaydır.



Fenerbahçeliler bu tür ender geri dönüşlerin kendi lehlerinde olanlarına alışıktır. Ali Koç döneminde kendi aleyhinde olanlara da alışmaya başladılar. Hani Mercanlar adıyla anılan bir gazeteci 'sizi mağlup olmaya alıştıracağız' demişti ya, doğruymuş Ali Koç alıştırdı.

Maçın teknik analizi ise sezon başından beri benzer analizlerdir.

Jorge Jesus sezon başında takıma yerleştirmeye çalıştığı oyun sistemiyle ilgili haklı eleştiriler gördü. Bu oyun sisteminde rakibin defans hattının arkasına rahatlıkla adam kaçırabileceği söylendi. Bunun için en azından takımda hızlı manevra kabiliyeti olan stoper hattının olması gerektiği belirtildi. Fakat Ali Koç Şampiyonlar Ligi Ön Elemesinde Dinamo Kiev ile oynanacak önemli maça 2 gün kala bu sisteme en uygun futbolcu Kim'i Napoli'ye sattı. Ali Koç holding yönetmenin verdiği refleks ile sistemin vazgeçilmezi olacak adamı para tatlı gelince sattı.  A+ teknik direktörün de tavsiyesiyle ağır hantal Gustavo Henrique alındı. Tabi olmadı. Devre arasında yeni bir hantal Samet de alındı. Fenerbahçe defansı sezon başından beri yolgeçen hanı oldu. Bütün kaybedilen maçlarda senaryo aynı oldu. Kazanılan maçlarda dahi benzer senaryo yaşandığını belirtildiğinde kazanan takım eleştirilmez diye tepki aldık..

Jesus defans bloğunu böyle kurarken orta saha merkeze de Aroa'yı transfer ettirdi. Oysa Fenerbahçe'nin elinde geçen sezonun 9 gollü orta sahası Zayc,  Crespo ve genç İsmail Yüksek olmasına rağmen Aroa'yı istedi. Bu gençleri de keserek Aroa'ya forma vermekte ısrarcı oldu. Defans bloğu ağır adamlarla kuruluyken orta saha merkezde oynasam mı oynamasam mı diye karar vermeye çalışan Aroa ile Fenerbahçe defansı daha da kırılgan  oldu.

Jesus forvet hattına ise Pedro ve King gibi transferleri yaptırdı. Bence Batsuhayi'ye ayrı bir sayfa açmak lazım. Ne Pedro ne de King Fenerbahçe'nin forvet sorununa çözüm olabilecek futbolcular değil. Valencia ise bu kadar gol atmasına rağmen(çoğu penaltıdan) kaçırdığı gollerle taraftarın saçını başını yolduran cinsten.

Fenerbahçe'nin bir de yıllardır süren sol kanat beki sorunu var. Sezon başında Allioski transferi ile bu sorunu çözülür dendi. Fakat Jesus ile Allioski'nin yldızı barışmadı ki yine Jesus'un orta saha diye transfer ettirdiği Lincoln'u sol kanat beki olarak izledik. Devre arasında alınan Oosterwolde transferi de tam bir muamma oldu.

Şu gerçek ki oyuncu tercihlerinde Jesus kendi transfer ettiği oyuncuları tercih ederken takımdaki diğer değerleri umursamıyor.

Osayi, Zayc, Crespo,Emre Mor gibi.

Bir de Fenerbahçe'nin elinde Arda gibi emsalsiz bir mücevher var. Jesus kamuoyu baskısıyla bu yeteneğe yeni yeni şans vermeye başladı

Arda ilk yarıda oynadığı oyunla maçı Fenerbahçe'ye getirdi ama Valencia'nın  kaçırdığı penaltı ve net gol pozisyonlarıyla  maç Fenerbahçe'nin elinden uçup gitti.


.

Sonuçta Fenerbahçe bu tür yanlış futbolcu tercihleri, yanlış teknik direktör seçimleri ile 5 yıldır uğraşıyor. En iyi teknik direktör diye getirilen Jesus da ortada. A+ teknik direektör diye yere göğe sığdıramadığımız Jesus kadro mühendisliğinde sınıfta kaldı.

Bu yanlışlar zinciri sadece futbolda değil diğer branşlarda da sürüyor. Obradoviç ile Avrupa'nın zirvesine oturan Fenerbahçe basketbol takımı dibe vurdu. Basketbol şubesini yöneten liyakatsiz yöneticiler, yanlış coach tercihleri yanlış basketbolcu transferleri sonucu gelinen nokta budur.

Bütün bu yıkımın sorumlusu Ali Koç'tur.

Görev yaptığı 5 yıl boyunca Fenerbahçe Spor Kulübünü dibe vurdurmuştur. Fenerbahçe gibi bir asırlık çınarı yönetmenin holding yönetimi gibi kolay sanması ve küçümsemesi 30 milyon taraftarı yaralamıştır. İvedilikle istifa edip Genel Kurulu Olağanüstü Seçimli Kongreye çağırması gerekir. Yok, Ali Koç şu kadar para verdi bu kadar para aldı falan filan. Geçeceksiniz bunları.

Fenerbahçe sahipsiz kalmaz,

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet