Ali Koç Düş Fenerbahçe'nin Yakasından

NOT:Bu yazı Galatasaray hezimetinden önce yazılmıştır.


Twitterda takip ettiğim bir hesap 

Her yenilgide 16 bin diye bize küfrediyorlar. Ne bilelim kardeşim neticede koskoca Koç, Agnelli ailesi, Ford ailesi ahbabıdır. Gönder oradan bir 100 milyon, gönder oradan 3 topçu der gönderirler sandık, çevresi beyaz yaka, küçük ölçekli esnaf çıktı, Akşam pazarını beklediler.

                                                   Diye bir paylaşımda bulunmuş.



Seçim kampanyası döneminde öyle bir manipülasyon ve algı operasyonu yapılmıştı ki taraftar Fenerbahçe'nin Avrupa'da Real Madrid, Barcelona, Manchester City seviyelerinde bir futbol kulübü olacağına inanmıştı. Tabii ki öyle olmadı.

Hatta Ali Koç

Siz nasıl bir Fenerbahçe hayal ettiğimi anlamamışsınız

                                        gibi bir söylem yaparak manipülasyonu bir üst seviyeye çıkarmıştı. 

Geçen beş yıl boyunca Fenerbahçe taraftarı Ali Koç'un nasıl bir Fenerbahçe hayal ettiğini henüz daha anlayamadı. Çalışılan teknik direktör sayısı kaç oldu? Kaç tane futbolcu transfer edildi? Bütçeden adeta çöpe atılan bedellerle Fenerbahçe tarihinin en kötü beş yılını yaşadı. Üstelik tek bir tane başarı kazanılmaması da işin cabası oldu.

Bu süreçte seçimi kazanmak için Ali Koç ve şürekâsı Fenerbahçe'nin efsane başkanı Aziz Yıldırım hakkında düşmanlık söylemleriyle bir propaganda yaptı. Yayınlanan kötü videolar, küfürlü karışık söylemlerle taraftarın bölünmesine yol açan tamir edilmez yaralar açtı. Ömrünü Fenerbahçe'ye adamış Aziz Başkan'a hala düşmanlık besleyen bir taraftar güruhu var. Çok yazık. 

Son tahlilde Ali Koç'un başarısız olduğu defalarca tescil edildi. Ne kadar üstün bir eğitim almış olsa da ne kadar çok parası olsa da Fenerbahçe gibi Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüne başkan olamadı. Bu günden sonra da ne yaparsa yapsın bu işi başaramayacağını seçim döneminde onu destekleyen taraftar dahi anladı.

Fenerbahçe'nin bu girdaptan acilen çıkması lazım. Yoksa boğulup gideceğiz. Yine yeniden yeni teknik direktör isimleri, transfer edilecek yeni futbolcu isimleri medyada konuşulmaya başlandı. Bu iş böyle devam eder gider. Buna dur denilmeli. 

 

Sorun Ali Koç giderse kim gelecek gibi saçma soruları taraftarın gözünde cevaplayabilmek.

Fenerbahçe başkansız kalmaz ama Fenerbahçe değerlerine sahip çıkabilecek bir başkan olması lazım. Aziz Başkan bir daha başkan olmaz ama işaret edebileceği bir isim olabilir.

Seçim sürecinde Fenerbahçe borç batağı içinde batıyor diye algı yapan Ali Koç ve şürekâsı yapılan transfer saçmalıkları ve alınan başarısızlıklar sonucu Fenerbahçe'yi daha da büyük bir borç yükünün altına soktu. Nitekim bu borç yükü aday olabilecek olası kişileri de korkutuyor. Sonuçta insan, Ali Koç belki de Fenerbahçe'de başkanlığı devam etsin diye bu mali ortamı yarattı diye düşünüyor.

Fenerbahçe mali problemlerden dolayı elindeki değerleri de kaybediyor.

Güney Kore'li stoper Kim'i sezon başında satmak zorunda kaldı. Yerine alınan Gustavo ve Samed'in durumu ortada. Şimdi taraftarın göz bebeği olan ve son yıllardaki Türk Futbolunun en büyük yeteneği olan Arda'nın satılması medyada yazılıyor. Umarım yalandır.

 

 


 

 

  

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet