Halk Meydanı ve Türk Futbolu #Fenerbahce

 

İrfan Değirmenci-Halk Meydanı







Halk TV'de İrfan Değirmanci'nin  sunduğu Halk Meydanı programında Türk Futbolu konusu işlenmek istendi. Programı sonuna kadar izlemeye çalıştım.

Yıllardır desteklediğimiz ve seçimlerde oy vermek istediğimiz(benim seçim bölgemde olmadığı için veremedim) İrfan  tam bir hayal kırıklığına imza attı. 

Suya sabuna dokunmadan bir Türk Futbolu programı ancak bu kadar yapılabilirdi.

Bir an için yandaş kanal izliyorum sandım. Halk TV çizgisini değiştirmiş  olabilir. Peki, İrfan? Son seçimlerde TİP milletvekili adayı İrfan'da mı çizgisini değiştirdi?

Malum yapı(FETÖ) ,malum camia ve siyasi erkin  adlarının geçmediği bir ''Türk Futbolu ve Siyaset'' isimli bir program izledik..

Ne 3/7 deki şike kumpasından bahsedildi, ne de 30 milyon taraftarı olan bir takımın Trabzon'dan geçerken otobüsüne yapılan silahlı saldırının 8 yıldır yakalanmayan faillerinden. Saldırı sonrası yakalanan şüphelileri karakoldan teslim alan mafya kılıklı Trabzonspor Başkanı'nın adı dahi geçmedi.

Programda doğruları söyleyen biri olan Ali Can isimli arkadaş 3/7 şike kumpasını dile getirdiğinde İrfan 'bu başlı başına program konusu sonra konuşuruz dedi.

Ne yani Türk Futbolu ve Siyaset isimli programda şike kumpasını konuşmayacaksın da ne zaman konuşacaksın İrfan?


Malum takımın kongre üyesi ,şike kumpası davasının savcısı ,şu an FETÖ davasından kaçak Zekeriya Öz'ün adı  geçmedi.

Programa katılan Trabzonspor taraftarı olduğunu söyleyen Sinem Fıstıkoğlu(Halk TV muhabiri imiş) ne damat beyden bahsetti ne de Trabzonspor'a iktidar tarafından usulsüz para aktarımı iddialarından.

Sadece Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamalarındaki 4 bakandan rahatsız olmuş hanım efendi😀Trabzon'un haklı şampiyonluğu gölgelenmiş. Trabzon'un şampiyon olduğu sezon lehine yapılan hakem hatalarından hiç bahsetmedi Simge Hanım.

Programa katılanlar hakemler de insan onlar da hata yapar algısı yaratmaya çalıştılar. Ne Cüneyt Çakır'ın adı geçti ne de  Bülent Yıldırım'ın. Her ikisinin de sicilindeki hatadan öte olan kasıtlı kararları konuşulmadı.

Türk Futbolu'nun sorunları tartışılırken ne Haluk Ulusoy-Mehmet Ağar-Fatih Terim üçlüsünden bahsedildi ne de MHK Başkanları Sabri Çelik, Yusuf Namoğlu gibi isimlerden ve ilişkilerinden.

Sevgili İrfan

Seni adaletli, ezilenden yana olduğunu bilirdik.

Milli mücadelenin  paydaşlarından biri olan ve 3/^7 de malum yapıya ilk olarak direniş bayrağını açan Fenerbahçe Spor Kulübüne karşı yapılan adaletsizliklere saldırılara sessiz kalacaksan yolun açık olsun. Bu program sana yakışmadı. Yok ben çizgimi değiştirdim diyorsan güle güe.




Fenerbahçe-Maribor Maçı

Fenerbaahçe Takımı henüz hazır değil. Bu futbol düzeyi bırakın Avrupa Kupalarını Türkiye Ligi için bile yeterli değil.

İsmail Kartal Hoca muhakkak bu konuda gerekeni yapacaktır. Takımın daha hızlı oynaması için çalışacaktır. Yeni gelen ve gelecek olan transferlerin oyuna katkılarıyla futbol düzeyini daha üst düzeye taşımak için çabalayacaktır. Bu yazı yazılırken açıklanan Fred transferi umarım çok faydalı olur..

Bence İsmail Kartal Maribor maçına yanlış orta saha ve forvet kurgusu ile başladı. Tadiç orta saha üçlüsünde ortada sıkışıp kalırken,sol önde başlayan King çok yetersiz idi.

Ne yazık ki King şu form düzeyi ile Fenerbahçe’nin oyuncusu olmadığını bir kez daha gösterdi.

İsmail Kartal Hoca ikinci yarı oyuna etkili bir müdahalede bulundu.
King'in yerine Syzmanski'yi aldı. Tadiç'i sol öne  kaydırdı Symanski orta sahada ön alanda baskının artmasını sağladı. Tadiç ise Maribor defansını bunalttı. Skor bir anda 2-0 oldu.

İrfan Can Kahveci büyük bir yetenek fakat oynamak istemesi gerekiyor. Bir de iyi futbolcular her zaman en zoru yapmak zorunda değiller. Bunu da anlaması gerekiyor. En kolayını yapması dahi onun takıma katkı vermesi için yeterli diye düşünüyorum.

İsmail Kartal Hoca'nın rotasyon gereği mi bilemiyorum Ryan Kent yerine İrfan Can Kahveci ile başlaması savunma direnci yönünden sıkıntı oluşturdu.. Daha güçlü rakipler karşısında geriye dönüşleri her zaman sıkıntılı olan İrfan Can Kahveci takımın savunma gücünü düşürür. 



İsmail Yüksek kaç tane ikili mücadele kazandı? Kaç tane pas arası yaptı? Kaç top çaldı? Sayamadım ama şu gerçek ki bu form düzeyini sürdürebilirse bu senenin ışıldayan yıldızı İsmail olacak.

Geçen sezon İsmail Yüksek’den yeteri kadar yararlanmayan teknik ekibe selam olsun



İsmail Kartal Hoca'ya güvenmemiz gerekir. Takım için en iyisini yapmaya çalışacağından zerre kadar şüphem yok. Çünkü öncellikle formayı dağıtmakta adaletli davranacağı kesin. Yok şu adamın transferini ben istedim o oynasın gibi geçmiş senelerde başka hocalarda yaşadığımız art düşüncelerde olmayacağını biliyoruz.

 



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet