Samsunspor Maçı Sonrası Aklımızda Kalanlar


Twente maçı öncesi bu maçın kayıpsız geçilmesi moral motivasyon açısından iyi oldu. Fakat oynanan futbolun Twente maçı için yeterli olmadığını düşünüyorum..

Becao, Samet ve Peres'in yokluklarında İsmail Kartal savunmanın ortasında Serdar Aziz ve Djiku ile başlamak zorunda kaldı. Savunmanın solunda hatasız  oynayan Oosterwolde'nin oyunun sonlarına doğru savunmanın ortasına kaydırılması ve o pozisyonda da oyunu hatasız tamamlaması takım açısından sevindirici bir durum.



FERDİ KADIOĞLU JOKERİ

Hepimiz malum takımın penaltı ve kırmızı kart jokerleri olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe Takımının ise helalinden Ferdi Kadıoğlu jokeri vardır. Bir sakatlık veya ceza durumunda oyunun gidişatına göre Ferdi savunmanın sağından soluna, solundan sağına  kaydırılır. Veya gerekirse orta sahaya yöneltilir. Umarım  bir gün kaleye geçmesi gerekmez.😃

Fred ve Cengiz'in takımın oyununu zamanla bir üst seviyeye taşıyacağını gördük. Cengiz ile Dzeko'nun arasında da Roma Takımından kalan bir bağ olduğu kesin. 



İsmail Kartal'ı neden Szymanski ve Ryan Kent ile başlamadı diye eleştirenler oldu. 

Bu arkadaşlara sormak isterim. Symanski'nin yerine oynayan Mert Hakan mücadele etmedi mi? İsmail Kartal bence MHY ile başlayarak orta sahanın savunma direncini artırdı. Belki Szymanski kadar yaratıcı bir futbol zekâsı yok ama bazen savaşları generaller değil cephede göğüs göğüse savaşan askerler kazanır.



Sonuçta MHY mücadele gücüyle orta sahada  oyunu tutmaya çalıştı, sonradan oyuna dahil olan Szymanski de fişi çekti.


Kaleci İrfancan'a iki çift söz etmek isterim.


Altay'ın zor bir dönem geçirmesi  İrfancan'a Fenerbahçe 1.kalecisi olma şansını verdi. Kimse İrfancan'dan gelen geri pas ile rakibini çalımlamasını beklemiyor. Topu en güvenilir şekilde uzaklaştırması yeterlidir. Layıkıyla kalesini korusun macera aramasın.

Uzun yıllar sonra Fenerbahçe zengin bir kadro ile lige başlıyor. İsmail Hoca'nın elinde rotasyon seçenekleri oldukça fazla. Fred, İsmail Yüksek, Ryan Kent, MHY, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Emre Mor, Tadiç, Szymanski, Dzeko, Batsuhayi, Umut Nayır ve diğerleri.

İsmail Hoca'yı bu yoğun maç trafiğinde neden bunu oynattın neden bunu oynatmadın diye eleştirmekten vazgeçmemiz gerekir. Onun tercih ettiği rotasyon alternatiflerine saygı duyalım ve bekleyelim görelim.

İsmail Hoca göreve başladıktan sonra takıma 3 tane futbolcu kazandırdı. Öncelikle geçen sene Jesus'un marifetiyle Aroa'nın arkasında bekleyen İsmail Yüksek öz güvenini kazandı, Fenerbahçe'nin ışıldayan yıldızı olmaya başladı.

Geçen sezon taraftarın büyük tepkisini çeken iki isimi de İsmail Hoca takıma kazandırdı diye düşünüyorum.

İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş.

   

 



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet