Adana'dan Aklımızda Kalanlar


 

Fenerbahçe belki de sezonun en zor deplasmanlarından birini oynadı. Yeni Adana Stadyumunda 30-35 bin civarındaki ateşli bir taraftar önünde maça başladı.

 


Böyle bir baskı altında olsa da bence Fenerbahçe oyuna iyi bir başlangıç yaptı. Her zamanki gibi rakibe yine ön alanda baskı yapmaya çalıştı. Adana Demirspor gibi güçlü bir takımı özellikle ilk yarıda sahasına hapis etti, ileri çıkmasına izin vermedi. Adana Demirspor takımı bırakın pozisyon bulmayı kendi sahasını bile geçmeye çok az fırsat bulabildi.

İlk yarı boyunca özellikle Dzeko ile de ön alan baskısı sonucu yakaladığı gol pozisyonları değerlendiremedi.

Buraya kadar tüm yazılanlar sonucu Fenerbahçe'nin sezon başından beri oynadığı kusursuz futbol seviyesinde oynadığı söylenemez. Fakat Trabzonspor  ve Ludogorets maçlarına göre çok daha iyi oynadığı kabul edilebilir. En azından takımın mücadele azmi çok daha üst seviyede idi.

Defans dörtlüsünün merkezindeki Djiku,Becao ve Serdar Aziz eksikliği yanında orta sahada sakat Fred ve cezalı İsmail'in olmaması Fenerbahçe takımından daha üst düzey bir oyun çıkmasına en büyük engeldi. 

Eksikliklerin yanı sıra Osayi ve Zayc'ın maçın içine girememeleri de takımın oyununu olumsuz yönde etkiledi.

Sezona form düzeyi olarak üst seviyede başlayan Fenerbahçe'de normal olarak bazı oyuncularda düşüşler başladı. Osayi, Szymanski ve Tadiç form düşüklüğünde olan belli başlı oyuncular. 37-38 yaşlarında olan Dzeko'da da form düşüklüğü olması gayet normaldir. Bir de sezon başından beri katkı veremeyen Zayc da geçmiş yıllardaki performansını aratıyor.



Bütün bu form düşüklüğünde olan futbolcuların tersine form seviyesi her gün yükselen futbolcu ise Ferdi. Bu sezon yükselen form grafiğiyle milli takıma kadar çıkan Yusuf Sarı ile neredeyse girdiği tüm ikili mücadeleleri kazanan, driplingleriyle ve paslarıyla oyuna ağırlığını koyan Ferdi.

İsmail Hoca'ya fazla tepki göstermemek lazım. Orta sahada özellikle Fred'in, Mert Hakan ve King'in sakat olduğu, İsmail'in cezalı olduğu bir dönemde Zayc ve Crespo ile başlamak zorundaydı. Belki Zayc'ın yerine genç Bartuğ'a şans verebilirdi.



Ludogorets maçında da görüldüğü gibi Ryan Kent'in ve sakatlıktan yeni çıkan Cengiz'in de yetersizlikleri İsmail Hoca'nın elini iyice daralttı.

Bütün bu sakatlık ve cezalılar ordusuna ve form düşüklüklerine rağmen Fenerbahçe'nin bu zorlu deplasmandan puan alması kötü değildir.

Eğer Dzeko bu kadar çok pozisyon harcamasaydı Fenerbahçe'nin kazanması işten bile değildi.



İsmail Hoca'nın böyle sıkışık dönemlerde cesurca Bartuğ, Yusuf gibi gençlere daha uzun süre forma vermesi gerekir.




       Büyükekşi Futbolu katletmeye Devam Ediyor


Bu maçta da görüldü ki TFF ve hakemlerinin Fenerbahçe üstünde uygulamaya çalıştıkları terör devam ediyor. Oosterwolde’yi 4 tane Adana Demirsporlu futbolcu tarafından darp edilmesine kırmızı kart göstermeyen Halil Umut Meler hakemliğin yüz karasıdır.Bu ortamı yaratan malum yapının ve siyasi erkin uzantısı Büyükekşi Türk Futbolunu katletmeye devam ediyor.

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet