TFF Futbolu Katletmeye Devam Ediyor



Malum takım taraftarı gazeteci görünümlü troller ordusunu saymazsak sezon başından beri Fenerbahçe'nin doğrandığını taraflı tarafsız bütün spor kamuoyu kabul ediyor. Bu tiyatro TTF ve MHK'nın marifetiyle sahneye konuyor.10 maçtır süregelen bu katliama Fenerbahçe futbol takımı üst düzey futbolu ile ve taraftarının benzersiz desteğiyle cevap verdi.



Malum takımı itekleyerek Fenerbahçe'ye bir rakip yaratma çabasındaki TFF ve MHK istediğini başaramayınca Pendik Sahası kozunu kullandı. Patates tarlasında futbol oynatmak yöntemini denedi. Sonuçta Fenerbahçe'nin 2 stoperi Becao, Djiku ve orta sahadaki önemli oyuncusu Fred'in sakatlanmasına neden oldu. Hedefleri Fenerbahçe'yi Trabzonspor maçına eksik kadro ile çıkarmaktı. Başardılar.

 

Fenerbahçe mecburen defans merkezinde Samet ve Oosterwolde ikilisi ile maça başladı.

Samet bir canlı bomba gibi.

Yenilen 3 golün tamamında hatası var. İki sezon önce Adana Demirspor takımında oynarken yine bir Trabzonspor maçında  yaptığı bariz hatalar sonucu Trabzonspor'un maçı kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştığını unutmadık.  Kamuoyu günlerce Trabzon doğumlu ve Trabzonspor U17 de forma giyen Samet'in bu maçtaki şaibeli hatalarını konuşmuştu.

Yine bir Trabzonspor maçı ve Samet'in yine böyle önemli bir maçta yaptığı ucuz hatalar sonucu maç kaybediliyor. Bu sefer Samet'in üstünde 😔 Fenerbahçe forması var. 



Samet 4,5 milyon € gibi astronomik bir rakamla transfer edilirken Samet'in bu formanın futbolcusu olmadığını  belirtmiştim. Fenerbahçe'de oynayacak yeterli teknik kapasitesi olmadığı gibi bir de şaibe tuzu biberi olmuştu. Hani derler ya ufak sinek mide bulandırır. İşte dün akşam bu ufak sinek  bayağı mide bulandırdı.

Samet'in devre arasında hemen satılması gerekir. Trabzonspor'a verdiği katkılar memleketi Trabzon'da yıllarca unutulmayacaktır.

Sakın bana Cemil Turan'dan Emre Belözoğlu'ndan ve benzeri Trabzon doğumlu futbolculardan  falan bahsetmeyin. Ben yaşanan iki net vakadan bahsediyorum. Spor ahlakı da önemli bir faktör.

Aslında Fenerbahçe yine her zamanki gibi oyuna iyi başlamıştı. Fakat 10. dakikada Samet ortaya çıktı. 

Trabzonspor Fenerbahçe'nin ön alan baskısından çekindiği için uzun toplarla çıkmayı denedi. İki metrelik dev santraforu Onuachu'nun kafasına attıkları toplarla oyunu rakip sahaya taşımaya çalıştılar. Nitekim Onuachu'yu savunmada yetersiz kalan Samet, bu konuda Trabzon'a büyük katkı sağladı.

Fenerbahçe takımının en büyük silahı olan ön alanda baskı yaparken arkasındaki alanı kapatan Djiku ve Becao ikilisinin olmaması önemli bir eksikti. Samet ve Oosterwolde bırakın alan kapatmayı öne dahi çıkmadılar.

Sonuçta Fenerbahçe alışılagelmiş oyununu ortaya koyamadı. Ama takımın mücadele etme ve kazanma hırsı yine vardı. Maçın son anına kadar mücadele ettiler.

Kimse bana bu maçta Fenerbahçe doğranmadı hikayesini anlatmasın. Önce oynanan 10 maçtaki gibi Fenerbahçe haince katledildi..

Daha maçın başında İrfan Can'a yapılan kartlık faule bırakın kart göstermeyi faul dahi çalmayan Zorbay Küçük usul usul doğrama işlemine başladı.

Maç 0-1 iken Szymanski'ye yapılan kontrolsüz harekete penaltı çalmayan Zorbay maç 0-3 iken 2 tane penaltı çalsa ne olacak?.


     

https://youtu.be/VBUPWH368FM?t=1728

          

             Bu Fenerbahçenin haklarını gasp etmek  değil de nedir?







Bir gün önce Torreira'nın rakibine attığı dirseğe faul dahi çalmayan Arda Kardeşler ile dünkü maçta dirsek dahi atmayan İsmail'i 2.sarıdan kırmızı ile oyun dışı bırakan Zorbay Küçük aynı MHK'nın hakemleri değil mi?

İşte bunun adı doğranmak ve malum rakibi iteklemektir.


Trabzonsporun sayılmayan 2golü de tamamen bir kandırmacadır. Kamuouyunda bak Fenerbahçede kollanıyor algısı yaratmak çabasıdır. Önemli olan alınan kararların alınma anıdır. Maç 0-1 iken Fenerbahçeye verilmeyen penaltı verilse skor 1-1 olacakken o penaltı verilmez. Maç 0-3 iken o penaltı verilir.

Fenerbahçe elbette puan kaybedecekti ve o maç bu maç oldu. Sonuçta Ali Koç ile bir seri daha son buldu. 

Hayırlı olsun.

İsmail Hoca'ya da hak vermek lazım. Eğer Samet yerine genç Yusuf ile başlasaydı ne olurdu? Yusuf'un ufacık bir hatasında ''Neden milli olmuş Samet yerine gencecik tecrübesiz adamı oynattın?'' diye tepki almayacak mıydı?

Geçen sezon Göztepe'de çok başarılı olan genç Emir Ortakaya'nın sezon başında Kocaelispor'a kiralanması bence bir hatadır. Mümkünse devre arasında tekrardan Fenerbahçe kadrosuna geri alınmalıdır.

Fenerbahçe sezon sonuna kadar operasyonlarla karşı karşıya kalacak. Rakibi malum takım ise TFF ve MHK tarafından kollanacaktır.

Fenerbahçe taraftarı takımını desteklerken TFF Başkanının hangi erk tarafından göreve getirildiğini ve malum takım ile hangi yapının iç içe geçmiş ilişkiler içinde olduğunu iyi bilmelidir.



 


 

 

 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet