Ankaragücü maçı öncesinde

              Ankaragücü maçı öncesinde




Bugün sahamızda Ankaragücü ile zorlu bir maça çıkıyoruz.Geçen hafta Alanyaspor maçında öne geçmemize rağmen çok basit hatalar sonucunda maçı kaybetmemiz bu günkü Ankaragücü maçını daha da önemli kılıyor.Çünkü haftaya Galatasaray ile deplasmanda oynayacağız.Kaybedilen puanlat telafi edilebilir ama moral kondisyonun telafisi çok zor.

Alanyaspor maçında yediğimiz gollerde sadece Altay,Zanka ve Jailson hatalı değildi.Onları bu hataları yapmaya iten başka faktörlerde vardı.

Başta Ersun Yanal oyunu yanlış planladı.Üçte üç yapan lig lideri Alanyaspor bir Gazişehir Spor Kulübü değil idi onun için defans yapısını daha kuvvetli tutması gerekirdi.Üç haftadır stoperde durumu idare eden Jailson'un Alanyaspor'un hızlı forvetleri karşısında işinin zor olacağını bilmesi gerekirdi.Gene üç haftadır sağ ayaklı Dirar'ın sol bekte Hasan Ali'nin yokluğunu gidermeye çalışması takdir edildi ama elimizde sol bek pozisyonunu defalarca oynamış Gustavo var iken Dirar'da ısrar etmek anlamsızdı.

Ersun Yanal'ın Alanyaspor maçından ders çıkartması ve Ankaragücü maçına daha farklı bir yapıda çıkması gerekir diye düşünüyorum.Öncelikle defansın ortasını çözmeli.Geçen sene Ersun Yanal'ın büyük umutlar ile transfer ettirdiği Sadık ve Serdar Aziz ne olacak? Bir de gene transferini kendisinin yaptığı Zanka ve Adil Rami'de var. Bu dört stoperden form durumlarına göre bir defans oluşturmalıdır.

SADIK
Sadık'ın topu oyuna sokma eksikliği olmasına rağmen  süratli olması ve kesici özelliğinin de olması bazı maçlar için bir avantaj olabilir diye düşünüyorum.Orta sahada eğer Emre oynayabilecek ise Emre ile başlamalı ve yanına kesinlikle Ozan'ı monte etmesi gerektiğini düşünüyorum.


DIRAR
Sağ bekte ise yıllarca sağ bek pozisyonunda oynamaya alışmış Dirar ile başlaması ve sol bekte ise sol bekte oynamaya alışkın Gustavo ile başlaması çok iyi olur diye düşünüyorum.

GUSTAVO

Eğer Emre'nin  oynayacak durumu olmaz ise yerine Jailson'u düşünebilir.
                                  

                                        ALTAY

    DİRAR          ZANKA         ADİL RAMİ         GUSTAVO
                      (S.AZİZ)           (SADIK)


                           OZAN              EMRE
                                                   (JAILSON)
Bence bu yapı daha sağlam,mücadele gücü yüksek bir takım oluşturur.Alanyaspor maçında geriye düştükten sonra ne yapacağını bilmeyen,deli gibi sağa sola koşan takım yapısını  değiştirir.

Geride ve orta sahadaki bu sağlam yapı,forvet hattındaki Kruse,Rodrigues,Deniz,Ferdi ve Vedat gibilerden oluşabilecek  hattı olumlu yönde etkiler Hangisini oynatıp oynatmayacağı Ersun Yanal'ın hafta içindeki gözlemlerine bağlıdır.

Takımın iskeleti dörtlü defans ve orta sahanın önündeki ikilidir.Ersun Yanal başarı istiyor ise öncelikle bu altılı yapıyı çok dikkatli oluşturmalıdır.

Umarım Ersun Yanal bir maceraya atılmaz,Ankaragücü maçını geçer ve Galatasaray deplasmanına iyi bir moralle gideriz.


,



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet