FENERBAHÇE büyük bir saldırı altında


 FENERBAHÇE büyük bir saldırı altında





Bu hafta ezeli rakibimize deplasmana gidiyoruz.Kazanırsak G.Saray'ı  ilk defa yenmiş olmayacağız,kaybedersek de G.Saray'a ilk defa kaybetmiş olmayacağız.Yani kısaca sonuç ne olursa olsun dünyanın sonu olmayacak.Maçın teknik boyutu işin bir başka tarafı.

Asıl konu başka.

Bence Fenerbahçe belki de 3/7 de gördüğü saldırıdan daha büyük bir saldırı altında .Saldırının kaynağı aynı,fakat bu sefer daha fütursuzca bir saldırı var.Dört bir koldan geliyorlar.

Daha ligin 2.haftası oynanmıştı ve rakibimiz beş puan kaybetti diye ortalık yangın yerine çevrildi.Geçen sene son altı haftada 8 puan geriden gelip her nasılsa şampiyon olan takımın teknik direktörü ligin 2.haftasında henüz daha ligin bitmesine 32 hafta var iken 5 puan geride kaldı diye sağa sola saldırması ilginçtir.Kaldı ki bu puan kayıplarında ortada bir hakem hatası yoktu ve  bu kayıpları telafi edebilecek daha çok maç var önünde.O ise 'örganize örgütlerden' bahsetmeye başladı.Hani iki yıldır nasıl şampiyon olunduğu hakkında bir fikrimiz olmasa inanın inanacağız.

A Spor,TRT Spor ve Beyaz TV gibi kanallar ise bu sistematik saldırıda ön plana çıkanlar.A Spor'un GS TV'den transferi Serkan Korkmaz yönetiminde Erman Toroğlu,Levent Tüzemen, Hıncal Uluç,Kemal Belgin gibi azıllı Fenerbahçe sevmezleri (düşmanları dersem suç olur mu?) G.Saray'ın haklarının yendiği,Fatih Terim'in ne kadar haklı bir çıkış yaptığı gibi konuşmalar yapıyorlar ve  Fenerbahçe'ye ateş püskürüyorlar.

Ekranlarda çok az sayıda bulunan tabiri caizse suya sabuna bulaşmayan Fenerbahçe'li spor yorumcuları  dahi birer birer işten çıkartılıyor.Feridun Niğdelioğlu gibi.




Anayasa Profesörü Süheyl Batum dahi, kebapçı basan,rakip teknik direktörü yumruklayan basın mensuplarına ''onu çekme bunu çek'' diye küfür eden teknik direktörü savunma ihtiyacı duyarken Fenerbahçe yöneticilerini fetöcülük ile suçlamayı ihmal etmiyor.Güler misin ağlar mısın?



TRTSpor'da ise Ersin Düzen yönetiminde Tümer Metin,Ayhan Akman,gibiler bu saldırıya iştirak ediyorlar.Ersin Düzen hiç sıkılmadan Türk Yargı Sistemiminizin  tescillenmiş kararına rağmen Fenerbahçe'nin şike nedeni le sicilinin bozuk olduğunu ima ediyor.Erman Toroğlu'da aynı telden çalıyor.
3/7 de Fenerbahçe'ye bu 'şike kumpası'nı kimin kurduğu Türk Mahkemelerince kanıtlandı.Bu kumpasın kurulmasında görev yapanların çoğu ya hapisteler ,ya da yurt dışına kaçtılar.Şimdi bu kumpası tekrar gündeme getirmek isteyenler,bu konuyu sürekli konuşanlar ,o günkü aynı isimler.Aynen 3/7 de bu isimler nasıl Fenerbahçe'ye saldırdı ise yine aynı söylemler ile saldırıyorlar.

Bir de olayın Merkez Hakem Komitesi ayağı var.Komite başkanı Zekeriye Alp hakem olmamasına rağmen ve daha Fenerbahçe'nin itirazı yetkili kurumda görüşülmeden 'bence kural hatası yoktur' diye bir açıklama yaparak yetkili kurulu karar almadan baskı altına alıyor.Üstelik bunu MHK Başkanı yapıyor.Geçen senelerden beri ismini saydığımız hakemler ise maçlarda Fenerbahçe'yi doğruyan düdükleri çalar iken rakiplerimize çaldıkları düdüklerde neden ise çok taraflı olabiliyorlar.  Kaza ile Fenerbahçe lehine düdük çalan her hangi bir hakem ise hemen cezayı alıyor ve sonraki haftalarda görev alamıyor.Sezon başında Erman Toroğlu,Fatih Terim ve Zekeriya Alp'in de yedikleri içkili yemek sonuç veriyor.


  


                                

En ilginci ise zaten kimliği tescillenmiş ABD'de yaşayan Hakan Şükür bir den bire ortaya çıkıp 'Alanya maçında kural hatası yoktur' yorumunu yapması.Bu da saldırının kaynağının kim olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koyuyor.

Cumhuriyet gazetesinde yazan Trabzonlusporlu bir spor yazarı 'kumpas değil şike' adli bir kitap yazıyor.Kumpastan yargılanan Zekeriyaların,Baransuların 3/7 de neler yaptığını hatırlamasak acaba diyeceğiz ama işte yapılanlar unutulmaz ki..

İşin en önemli yanı A spor dan Cumhuriyet gazetesine,bir anayasa profesöründen şu an ABD'de olan eski bir futbolcuya kadar bir sürü ismin bu saldırıda ortak hedef noktalarının Fenerbahçe olması. 
GSlı,BJKlı,Trabzonsporlu ve hatta Fenerbahçeli olmaları önemli değil,onları bu saldırı konusunda  birleştiren yapı malum yapı.
                                             
                                                         
3/7 sabahı ekranlarda  gördüğümüz görüntüler hepimizi çok üzmüştü.Fakat maçları seyreden,o mücadeleyi sahada,tribünde,ekranda yaşayan herkes bunun bir kumpas olduğu o an anlamıştı ve isyan etti(mecazi anlamda).O tarihten itibaren başta Aziz Yıldırım ve arkadaşları,tüm Fenerbahçeliler Türkiye tarihinin en büyük STK hareketlerinden biri olarak direndiler.Hala direniyorlar.Türkiye'de bu örgütsel yapıya ilk mücadele bayrağını Fenerbahçe açmıştır.Fenerbahçe Bayrağı hep açık kalacaktır.







Bu dönemde de taraftarın bir kenetlenmeye ihtiyacı vardır. 3/7 de köprüden önce sola dönenler vardı ama umarım bu sefer aynı hatayı yapmazlar..
Sürekli Fenerbahçe'ye saldıran kanalları,sözde spor yorumcularını izlemesinler,onlara prim vermesinler
Evet bir önceki sene bazı sözde taraftarlar ve bazı sözde Fenerbahçe'li Durmaz spor yorumcuları maçlara gitmeyin,Fenerium'dan alış veriş yapmayın,yeter ki takım başarısız olsun,yönetim başarısız olsun diye çağrı yapıyorlardı Ama bu sene başkan,teknik direktör kim olursa olsun takımı destekleyelim.

Hep destek,tam destek....

3/7 deki sloganımız ''BİZ BİZE YETERİZ' idi.

















Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet