Ersun Yanal ve Alanyaspor maçı




        Ersun Yanal ve Alanyaspor maçı..

             










Gazişehir maçından sonra umutlanalım mı diye yazmıştım ve daha sonra Başakşehir maçı ve Trabzonspor maçındaki muhteşem oyun iyice umudumu arttırmıştı.Fakat Alanya maçında yaşananlar birdenbire bir hayal kırıklığı yaşamama neden oldu.Sorun alınan skor veya kaybedilen puan değil.Sorun yenilen hatalarla dolu üç tane gol de değil.Bence sorun Ersun Yanal'ın oyun içinde oyunu iyi okuyamaması ve değişen koşullara göre çözüm üretememesi.
Gazişehir maçında sol bek yoktu ve Dirar Gazişehir gibi bir rakip karşısında başarılı bir şekilde bu soruna çözüm getirdi.Başakşehir maçında da sol bek yokluğunun yanı sıra sağ bek yokluğu da oluştu ve Ersun Yanal Ozan'ı o bölgeye kaydırarak ve Ozan'ın orta sahadaki bölgesine de  Tolga'yı alarak bu sorunu da çözdü.Trabzonspor maçında ise üst düzeyde bir futbol sergileyen takım bazı defansif aksaklıkları gizledi.Fakat oynanan üç maçta da hep işaretler geliyordu.Örneğin Başakşehir maçında bire iki yakalanan defansın golü yemesi gibi. Trabzonspor maçında golü bulduktan sonra gene pozisyon alma hatasından beraberlik golünün yenmesi gibi.
Bu süreçte Ersun Yanal haklı olarak sürekli stoper ve sol bek istedi.
Sonunda Adil Rami ve Gustavo transferi yapıldı.Gustavo'nun orijinal yeri orta sahanın ortası fakat yan sol stoper ve sol bek de oynayabiliyor.Alanyaspor maçı öncesi milli takımdan Kaptan Emre'nin sakat dönmesi işin tuzu biberi oldu.Orta sahada Emre'nin pozisyonunda kim oynayacaktı?Ersun Yanal tercihini Gostavo'dan yana yaptı.
             

Halbuki Ersun Yanal üç haftadır ters sağ ayağı ile sol bekte mücadele eden Dirar'ı sağ beke çekip daha çok randıman alabilirdi.Sol bekte ise ne olursa olsun orijinal mevkisi olan Gustavo ile başlayabilirdi. Emre'nin boşluğuna da Jailson'u kaydırıp yanına da Ozan'ı koyabilirdi.  Stoperde ise Zanka'nın yanına transferlerini bizzat kendisinin yaptığı Sadık,Serdar Aziz veya Adil Rami'den en iyisi hangisi ise onu monte edebilirdi.
Bu değişiklikler ile eminim ki Dirar'dan daha iyi performans alınırdı.Sadık,Serdar Aziz veya Adil Rami'den herhangi biri muhtemelen orijinal pozisyonları olduğu için Jailson'dan daha fazla randımanlı oynayabilirlerdi.Tabi ki Gustavo'da Dirar'dan daha iyi bir sol bek olurdu.Orta sahanın merkezinde ise Jailson ve Ozan ikilisi de çok iyi olurdu.
Bu şapkadan tavşan çıkarmak değil ve 30 milyon Fenerbahçe taraftarı bunu düşünüyordur ve eminim ki Ersun Yanal'da düşünmüştür,Eğer tutarlı bir gerekçesi yok ise bu oyun planını sadece galip takım on birini bozmamak nedeni ile yapmış olabilir mi?
Özellikle Hasan Ali'nin de sakatlanmasından sonra daha yüksek sesle sol bek isteyeceksin ve eline sol bek oynayabilen sol ayaklı üst düzey bir oyuncu gelecek ve onu orada değerlendirmeyeceksin.
Geçen sene Sadık ve Serdar Aziz ikilisini sen transfer ettin ve onları maçlarda zaman zaman tandem oynattın.Adil Rami'de bir iki hafta önce geldi.Bunlardan en azından bir tanesini milli maç arasında da hazırlayamayacaksın ve oynadığı önceki maçlarda da hata sinyalleri veren devşirme Jailson'u gene stoperde oynatacaksın.Evet Jailson stoperde topu oyuna çok iyi sokuyor diye hep yazdık ama sadece topu oyuna iyi sokmakla olmuyor, savunmada yapmak lazım zaman zaman.Özellikle ilk üç maçında üçte üç yapan lig lideri karşısında takım kurgunu Gazişehir maçındaki gibi yapamazsın.
Daha önce belirtmiştim Ersun Yanal oyunu okuyamıyor ve çözüm üretemiyor.Bir sistemi yok,tam bir kaos futbolu oynatıyor.Eğer Emre sahada ise onun çözemediğini Emre görüyor ve oyunu ona göre yönlendiriyor,tempoyu ona göre ayarlıyor. Pazartesi akşamı Emre'nin yerine görev yapan Gustavo ise daha işin farkında değil. için Ersun Yanal tecrübeli futbolcularla çalışmak istiyor.Onun için Kruse ile çalışmak istiyor ama her ne kadar bu konuda oyun bilgisi olsa dahi Kruse de henüz bunun bilincinde değil.
Altay çok iyi bir kaleci olacak ama henüz daha yolun başında ve ne yazık ki biz Fenerbahçe taraftarı olarak Altay'a olması gerekenden daha fazla misyon yükleyerek ona zarar veriyoruz diye düşünüyorum.Aynı şeyleri Vedat içinde yazabilirim.Bakıyorum doksan milyon avrolar havada uçuyor.Özellikle Fenerbahçe karşıtı mihrakların bu söylemleri kasıtlı olarak çıkardıklarını ve Vedat'ın performansını olumsuz etkilemeye çalıştıklarını düşünüyorum.Bazı Fenerbahçe taraftarı da bu oyuna alet oluyor.



Sonuçta üç puan kaybettik.telafisi var,ama liderlik mücadelesi yaptığın rakibin karşısında öne geçince topa basmasını bilmez isen oyunu kontrol edemez isen telafi edemezsin.Hurra saldır, topu kaybedince yugoslav faulü  yap ile bu lig bitmez Sayın Ersun Yanal.Umarım daha sistemli,daha kontrollü ama gerektiğinde saldıran bir oyun sistemini kısa sürede takıma oturtursun.




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet