Biz Nasıl Şampiyon Olacağız Ersun Yanal ?






Yeni Malatyaspor karşısında 1 puan mı kazandık yoksa 2 puan mı kaybettik? Buna benzer soru bir gazeteci tarafından Ersun Yanal'a yöneltildi ve verdiği cevap aynen şu;



            
"Fenerbahçe galibiyetle mutlu olur. Galibiyet bizim tek sloganımızdır. Biz galip gelmek için sahaya çıkarız"


 Puan kaybedilen her maç sonunda Ersun Yanal'dan buna benzer açıklamalar duyuyoruz Kulağa da çok hoş geliyor ama 12 hafta sonunda kaybedilen 15 puan ve sahada oynanan oyun bu açıklamalar ile örtüşmüyor.

Galip gelmek için sahaya çıkan bir takım 4 tane ön libero orijinli topçu ile orta sahasını oluşturmaz. Santraforlarının sakat olduğu bir dönemde mecbur kalıp Alper'i oynatmak zorunda kalabilirsin. Nitekim Alper elinden gelenin en iyisini yaptı ve başarılı olduğuna inanıyorum. Fakat Vedat'ın olmadığı bir yerde Rodriges’i de kenarda oturtup, gerçekte bir ön libero olan Tolga'yı oynatamazsın. Üstüne üstlük Deniz Türüç, Zyac ve Ferdi gibi kolaylıkla adam eksilten, yaratıcı gençleri kulübede oturtamazsın.
Aksi takdirde bu tür sonuçlara katlanırsın.

Geçen sezon devre arasında takımın başına geçen Ersun Yanal geçen sezon alınan başarısızlık için ' takımı ben kurmadım' demişti ama şu an ki takım tamamen onun eseri ve eser ortada.

Göreve başladığından beri en az 15 tane transfer yapan Ersun Yanal'ın oluşturduğu kadro yapısını bir incelemek lazım.
Emre, Gustavo, Jailson, Tolgay, Tolga ve Ozan'dan oluşan 6 tane ön libero mevkiinde oynayan futbolcumuz var iken, sol bekte sadece oynayabilecek Hasan Ali var. Evet, Kolarov'u istedi ve yönetim almadı ama Ersun Yanal şu an Kayserispor'da oynayan Yaser'in ve Cebrail'in satılmasına izin verdi? Nitekim ligin 12 maçından en az 5 veya 6 tanesini devşirme sol bek ile oynadık. Bence Yaser'in kadroda tutulması gerekirdi ve Kolarov'u da alamadığımız için sakatlık dönemlerinde ve Türkiye Kupası maçlarında değerlendirilebilirdi.

Son bir yıl içinde 15 tane futbolcu transferi yapan Ersun Yanal hala kadro yapmaktan ve sakatlıklardan şikâyet ediyor. Başarılı bir hazırlık dönemi geçirmesine rağmen iddia ettiği gibi bir futbol izlettiremiyor taraftarına.

Hücum futbolu ve dikine futbol gibi kavramları savunan Ersun Yanal 4 tane ön libero ile hücum etmeye çalışıyor ve kulübede yanında genç yetenekleri oturtuyor.
Hâlbuki yorumcu olarak katıldığı bir programda Şansak Büyüka’ya Souaza-Topal ikilisi tartışıldığı bir dönemde



                            Topal orada tek başına oynar 

                                                                  diyordu ve gülümsüyordu.

Sonuçta 12 maçta kaybedilen 15 puan alınan 6 galibiyet,3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile ortaya çıkan başarısız bir tablodur. Oynanan futbol vaat edilen futboldan son derece uzak kötü bir futboldur. Her maçtan sonra ‘’Biz şampiyon olacağız’’ söylemi son derece komik ve dayanaksız bir söylemdir.





Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet