Fenerbahçe-Kasımpaşa Maçının Ardından



Maçın başında 6.dakikada haklı bir penaltı ile öne geçiyorsun. Artık maçı kontrol edip beraberlik için üstüne gelen rakipi kontra ataklarla zor duruma düşürmen beklenir Çünkü iki tane çok süratli kanat oyuncun var. Ama öyle olmuyor baskı yiyorsun ve rakibinin yaptığı bir kontra atakla golü yiyorsun.

Henen arkasından gene haklı bir penaltı ile tekrar öne geçiyorsun ve üstüne üstlük rakibin 10 kişi kalıyor.



İkinci yarı herkes 2-1 önde olan Fenerbahçe'nin 10 kişi kalan rakibi karşısında maçı daha yüksek skorlara taşıyacağını bekler iken,rakip 10 kişi ile seni baskı altına alıyor ve beraberliği buluyor. hemen arkasından 10 kişi olan rakibin karşısında bir duran top ile öne geçiyirsun.

Daha sonra Isla kırmızı kart görünce her iki takımın da sayıları eşitleniyor ve maç bitene kadar çok zorlanıyorsun. Sonunda bu kötü futbolun ile 3 puanı kazanıyorsun.


Maçtan sonra ''Evet Fenerbahçe kötü oynadı ama 3 puanı kazandı halbuki geçen hafta iyi oynadığı halde puan alamamıştı'' diye söylem gelişti. Fakat işin aslı öyle değildi. Fenerbahçe geçen hafta da kötü oynamıştı.Lakin o kadar kasıtlı hakem kararları alınmıştı ki çok iyi de oynasa dahi kazanması imkansızdı. Fenerbahçe'nin kazandığı Denizli maçını düşünün o maçta da kötü futbol vardı ve tabi ki Kadıköy'de kaybettiğimiz Antalyaspor maçında da.


10 Kişi Kalan Kasımpaşa Golü Buldu

Kasımpaşa maçına tekrar gelir isek,bir tane organize atak yapamadı,10 kişi rakipten baskı yedi ve 2 penaltı,1 duran top ile kazandı.


Haftalardır futbolu bilen bilmeyen herkesin görüş birliğine vardığı konu; 3 veya 4 tane defansif orta saha ile maç kazanılması çok zordur. Kasımpaşa maçında da Ersun Yanal Gustavo,Ozan ve Tolga üçlüsünü orta sahada başlattı. Çok şükür ki Emre sakat idi ve o da olsa idi takıma katkısı tartışılmaz ama dört tane defansif orta saha ile başlamış olabilirdik.


Gustavo,Ozan,Emre ve Tolga son haftalarda ki form düzeyleri ile formayı her zaman hak ediyorlar ama o bölgede iki tane defansif orta saha yeterlidir. Kruse'nin sakat olduğu dönemde Ersun Yanal o bölgeye dripling gücü ve yaratıcı oyun zekası olan Zyac veya Deniz Türüç'ü monte etmesi gerekir.


Böylece 4 veya 5 haftadır Kruse'nin yokluğundan beri takımın  yapmakta zorlandığı organize atakları yapabilir diye düşünüyorum.





Ersun Yanal göreve gelir iken ''hücum futbolu'' ve ''dikine futbol'' sloganları ile geldi. Hücum futbolu demek 10 kişi kalan rakibinden baskı ve gol yemek ise böyle hücum futbolu olmaz olsun.


Biz Şampiyon Olacağız Mı?

Kazanılan veya kaybedilen her maçtan sonra Ersun Yanal'ın artık klasikleşmiş ''biz şampiyon olacağız'' söylemi var. Ama şunu bilmeli ki bu oyun kalitesi ile şampiyon olunması çok zor ve Ersun Yanal oynanan oyundan kendisi memnun mu onu sorgulamalı.














Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet