Ali Koç İçimizdeki İrlandalılardan Kurtul


59 yaşındayım 1980'li yıllarda Ali Şen yönetiminde averajla kümede kalmamız dışında Fenerbahçe'nin bu kadar kötü bir durumda olduğunu hatırlamıyorum. Fenerbahçe 3 kere son maçta şampiyonluğu kaçırdı, taraftarı kahroldu, çok maçlar, çok kupalar kaybetti. Tribünde ağlayan taraftar görüntülerini hem canlı, hem de televizyonlarda çok izledim. Fakat taraftarın başının bu kadar eğik olduğu bir dönem olmadı.

7 tane gol yediği Sigma Oleuc deplasmanından sonra bu takım nasıl toparlanacak diye konuşulur iken Türkiye'ye dönen Fenerbahçe o dönemin formda takımı ezeli rakibini Ali Sami Yen'de yenerek taraftarının yüzünü gene bir nebze olsa da güldürmüştü.

Ali Koç seçildikten sonra büyük bir başarısızlığın altına imza attı. Fakat görevde bulunduğu iki yıl içinde her başarısızlığın nedenini kendi dışında başkalarında aradı.

Eski yönetimin çok borç bıraktığını onun için gerekli yatırımları yapamadığını başarısızlığın nedeni olarak anlattı. Aykut Kocaman ve yardımcılarının takımın teknik verilerini başka takımlara sattığını söyledi. Aziz Yıldırım'ın hırçın kişiliği nedeni ile bütün spor camiası ile bozulan ilişkileri tamir edeceğini söyledi ama ilk gittiği Trabzon deplasmanında Trabzonlular yüzüne küfür ettiler ve küfür etmeye devam ediyorlar.

Finansal sıkıntılardan bahseden Ali Koç kulübe gelir sağlamamak için son maçta şampiyonluğu kaybetmiş oturmuş takımın önemli futbolcularını sattı. Fakat buna karşılık otuza yakın kötü transferler yaparak hem ellinde olan parayı boşa harcadı hem de takımı güçsüz bir hale düşürdü.

Oturmuş bir takımın başarılı tecrübeli teknik direktörünü görevden alarak hüsranla biten bir maceraya atıldı ve iki yıl sonunda başarısız ve teknik direktörü olmayan bir takım yaratarak bu konuma geldi.

Fenerbahçe tarihinde en büyük kupayı kazandıran basketbol şubesinde de gidişat kötü gözüküyor. Umarım bütçe yok diye Obradoviç ile de yollar ayrılmaz.

Bu saatten sonra Ali Koç'un seçim dönemine kadar önünde sadece bir yıl kaldı. Kaybedilen iki yıl onunda gelinen bu noktadan sonra eğer Ali Koç aynı mantıkla devam eder ise bu sefer karşılaşılacak sonuç daha da kötü olur. Fenerbahçe taraftarı bu durumlara pek alışık değildir.

Ali Koç kendisini başarısızlığa yönelten yol arkadaşlarını değiştirmek zorunda. Sosyal medya baskısı ile teknik direktör değiştirmemesi gerektiğini umarım anlamıştır.

Genç bir taraftar gurubunun ve  hoparlörü sözde efsane Durmaz bir spor teröristi etkisi ile takıma genel  menajer alınmayacağını anlamıştır. 

Gene maçlara gitmeyin, takımı protesto edin diye açıklamalarda bulunan bir tribün liderine FBTV de program yaptırmakla bu işlerin olmadığını da anlamıştır.

Ali Koç seçimi kazansın diye 3/7 de köprüden önce sola dönen taraftar gurubu ile işbirliği yapmıştır Ali Koç seçimi kazansın diye '3/7 de malum yapının Fenerbahçe ile ne işi olur' diye açıklama yapan Ali Şen ile işbirliği yapmıştır. Ali Koç seçimi kazansın diye sırf köprüden önce sola dönen gurup istiyor diye 'Fenerbahçe şike yapmıştır' diyen adama kulüpte görev vermiştir.


Halbuki bu malum yapının saldırısı hala devam ediyor. Hala doberman diye adlandırılan sözde futbol yorumcusu aynen bizim genel menajerimizin dediği gibi mahkeme kararlarına rağmen 'Fenerbahçe şike yapmıştır' diyor. CAS davasını geri çeken Nihat Özdemir TFF Başkanı olduktan sonra TFF'de Fenerbahçe aleyhine sürekli kararlar alınır iken, TFF deki Fenerbahçe'nin temsilcisi Selim Soydan bırakın Fenerbahçe haklarını savunmayı Nihat Ğzdemir'i savunuyor. Bu örnekler çoğaltılabilir. Kısaca Ali Koç seçimi kazanmak için içimizdeki irlandalılar ile yoğun bir birlikteliğe gitmiş. Bu iki yıl içinde de alınan bu sonuçlar ile diyetini ödedi diye düşünüyorum.

Ali Koç Fenerbahçe'ye zarar veren bu organizmalardan artık kurtulmalı aksi takdirde onu da yiyecekler. hani bir sözü var 'Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu önemli değil, hangi takımın Atatürk'ün çizgisinde olduğu önemlidir. ‘diye. İşte bu sözünü hatırlayıp Atatürk’ün çizgisinde kalmak için çalışmalıdır. Şunu unutmamalıdır ki Aziz Yıldırım yaptığı birçok hataya rağmen malum yapıya karşı direnmiş ve Fenerbahçe’ye sızmasına müsaade etmemiştir.

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet