Trabzonspor Maçı Öncesi Kayserispor Maçından Aklımızda Kalanlar.

Aslında insan sağlığı için hiç oynanmaması gereken bir lig bazı menfaat gruplarının maddi kazançları amacıyla tekrardan oynanmaya başladı. Yayıncı kuruluşa para lazım idi, bazı spor kulüplerinin varlığını devam ettirmesi için şampiyon olması gerekiyordu ve emir de büyük yerden gelince Covid 19 nedeniyle yaklaşık üç ay süre ile ara verilen ligimize seyircisiz olsa da kavuşmuş olduk.


 Kayserispor maçı ligde hiç bir iddiası kalmayan Fenerbahçe açısından sadece önümüzdeki sezona hazırlık olacak bir maç idi Fakat ne yazık ki yaklaşık üç aydır teknik direktörsüz olan Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon hazırlığını nasıl yapacağı bir soru işareti idi.

Kanımca bu nedenle Kayserispor maçında oynanan oyunu eleştirmek veya yorum yapmak pek mantıklı değil. Muhtemelen kadroyu ve oynanan oyun sistemini Emre hazırlamış. Göztepe'den, Altay'dan tanıdığımız futbol emekçisi  Tahir'in ise elindeki diploma nedeni ile orada bulunduğunu biliyoruz. 

Bütün bunları göz önüne alarak ve Emre'nin uzun yıllara dayalı futbol bilgisi ve tecrübesine dayanarak sahaya çıkan on bire saygı duymalıyız.

Muhtemelen hafif sakatlığı ve salı günü Trabzon ile oynanacak Türkiye Kupası maçı düşünülerek Vedat'ın yerine Mevlüt'e görev verildi. Fakat görüldü ki Mevlüt'ün yerine alt yapıdan kadroya alınan Ömer Faruk Beyaz veya Yusuf Mert Çakır gibi genç yeteneklerimize şans verilse idi çok daha iyi olabilirdi. 

Bence Kayserispor maçının öne çıkan iki ismi vardı. Altay ve Ferdi. Altay maç 0-1 Kayserispor lehine iken yaptığı  en az iki tane kritik kurtarışlar ile Fenerbahçe'nin oyunda kalmasını sağladı. Ferdi ise görev aldıkça kendini geliştiriyor. İlk yarıda Ozan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyondan sonra 10 kişi kalan Fenebahçe topu kontrol edemez iken ayağına gelen topla yaptığı dripling ve sonrasında Rodrigues'e al da at diye verdiği pas Ferdi'nin nasıl bir yetenek olduğunun göstergesidir. Tabi ki Rodrigues'in de bu topu dağlara taşlara vurması Rodrigues'in  oyundan ne kadar kopuk olduğunun göstergesidir. 


Sol bekte Deniz ile başlanması doğru bir karar idi  ama Deniz'in önünde oynayan Rodrigues hiç geri dönüş yapmadı. Ozan'ın da atılması sonucu orta sahada eksik kalındı ve  Deniz o bölgede yalnız kaldı. Bu da özellikle Hasan Hüseyin ile Kayserispor'un Fenerbahçe'nin sol kanadından çok etkili gelmesine neden oldu. 

Mevlüt, Mehmet Ekici. Rodrigues maçın kayıp isimleridir. Belki de Zayc ile başlanması, Dirar'ı sağ öne kaydırıp sağ bekte Murat Sağlam ile başlanması ve Ferdi'nin ise Rodrgıues'in yerine sol önde  başlaması daha etkili bir oyun yapısına neden olabilirdi. Tabi Ozan'ın da gördüğü kırmızı kartın oyun yapısını çok bozduğunu da itiraf etmeliyiz.


Nitekim Emre,Zayc ve Vedat'ın oyuna girmesi ile ve risk alarak defansı üçleyerek Deniz'i de sağ hücum hattına alarak daha etkili ataklar yapıldı. Her zamanki gibi Fenerbahçe'nin çalınmayan bir penaltısından sonra kazanılan haklı bir penaltı ve Gustavo'nun bir klasiği ile Fenerbahçe maçı çevirdi.

Salı günü Trabzonspor ile Türkiye Kupasında çok önemli bir maçı olan Fenerbahçe ne yazık ki Ozan'dan mahrum kalacak.

Tahir Hoca'ya mı yoksa Emre'ye mi söylememiz gerekiyor bilemiyorum  ama geçmişte Ersun Yanal'ın da yaptığı benzer hatalardan ders alınarak orta sahanın orta ikilisinde Tolgay'a görev vermek çok büyük zaaflara yol açar. Ozan'ın yerine Gustavo'nun yanında umarım Tolga veya Jailson ile başlanır.

Her ne kadar Mehmet Ekici'nin Trabzonspor ile bir hesabı olsa dahi ben Mehmet Ekici'nin bu fizik gücü ile başarılı olabileceğine inanmıyorum. Genç dinamik Zayc'ın çok daha faydalı olacağına inanıyorum. 

Eğer Murat Sağlam'ın durumu iyi ise sağ bekte Murat Sağlam ile başlanır iken Dirar'ın sağ önde başlaması ve Ferdi'nin de sol önde Rodrigues'in yerinde başlaması daha dirençli bir takım yaratabileceğini düşünüyorum.

Umarım son dakikalarda gelen iki gol ile kazanılan maçın verdiği moral kondisyon ile Trabzonspor'u da yener ve Türkiye Kupasında finale çıkan takım Fenerbahçe olur.

Fakat şunu da belirtmek gerekir ki 10 kişiye rağmen Kayserispor maçını çeviren oyun Trabzonspor'u yenecek ve Türkiye Kupasında eleyecek kadar yeterli bir oyun değildir. Fenerbahçe'nin en az bir gömlek daha üstün bir oyun sergilemesi gereklidir.




 

 



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet