ALİ KOÇ SON SEZON,SON ŞANS





Kayserispor maçındaki gibi son dakikalarda geriden gelip kazanılan bir maç oldu Yeni Malatyaspor maçı. Aslında ligde ve kupada bir iddiası kalmayan Fenerbahçe'nin bu maçları kazanması moral kondisyon ve istatistik açısından başka bir önemi yok.

 

Önümüzdeki sezon Ali Koç başkan olarak taraftara hüsran olarak sunduğu iki yıldan sonra üçüncü yılımı tamamlayacak. Kısacası Ali Koç'un eğer başkan olarak devam etmek istiyorsa başarılı olması için son şansı.

 

Ali Koç yaptığı son açıklamada kısaca futbol şubesinde yeni bir yapılanmaya gidileceğini, tecrübeli ve genç isimlerin harmanlaması ile yeni, güçlü bir takım kimyası oluşturacaklarını ifade etti. Futbol şubesinde teknik heyetin yeni isimler ile oluşturulacağını belirtti.

 

Bütün bu ifadelerini saygıyla karşılıyorum ve destekliyorum. Fakat ifadeler ile yapılanların birbirine uyumlu olduğunu söylemek biraz zor.

 

Tahir Karapınar'ın da son açıklamalarından ve kamuoyunda konuşulanlardan anladığımız üzere önümüzdeki sezonun sportif direktörünün Emre Belözoğlu olduğu kesinleşti. Karapınar Emre'nin önümüzdeki sezon için çok çalıştığını ifade ediyor.

 

Fakat son maçlarda çıkan kadrolara ve oynanmaya çalışılan oyuna bakılınca eski tas eski hamam misali olduğu anlaşılıyor.

 

Örneğin, Ali Koç önceki konuşmalarında anlaştığımız yeni teknik direktörün sezon başından önce takıma katılması mümkün değil demişti. Öyle ise teknik direktörün adı belli ve eminim ki çok yoğun çalışan muhtemel sportif direktör Emre bu isimle görüşme yapıyordur. O zaman yeni teknik direktörün takıma oynatmak istediği bir oyun sistemi konusunda   iyi kötü bir fikir alış veriş yapmışlardır.

 

Emre'nin önümüzdeki sezon için düşündüğü bir sistem olduğunu göremedik, Geçen sene takıma kazandırılan Ersun Yanal'ın zaten forma vermediği Murat Sağlam'a hiç olmaz ise 10 dakika dahi forma vermedi. Keza Ömer Faruk Beyaz, Allahyar, Yusuf Mert Tunç gibi genç yetenekleri bir kez olsun denemedi.

 


Hâlbuki Emre'nin önünde kalan 5-6 maç süresi boyunca deneyeceği gençlerden A kadroya kazandıracağı bir tane bile yetenek bu mali krizde Fenerbahçe'nin transfer bütçesinde oldukça hatırı sayılır bir kazanç sağlayacaktır. Ama hala sağ bekte Dirar orta sahada Tolga, Tolgay, Mehmet Ekici ve Rodrigues ileride ise Mevlut seçenekleri ile takım kurarsa Emre'nin günü kurtarmak istediği kanısına ulaşırız.

 

Üstelik şu an takımın resmi sorumlusu Tahir Karapınar da önümüzdeki sezonun alt yapı sorumlusu olarak getirildi Fenerbahçe'ye. O bile ''Ya Emre bir kaç tane alt yapıdan oyuncuya şans verelim'' diyemiyor mu? Tabi konuşma yetkisi var mı yok mu bilemiyoruz.


Sezon başından beri üç gol katkısı olan Rodrigues'e hala forma verilmesini şaşkınlıkla izliyorum. Rodrigues'in sol kanatta dripling yapıp içeri doğru hareketlenerek güçlü sağ ayağı ile ceza sahası önünden kaleye şut atmak dışında oynadığı farklı bir oyun görmedik şimdiye kadar. Tabii ki rakip oyuncularda bunu ezberlemişler artık ve Rodrigues'in aradığı şut pozisyonunu genellikle vermiyorlar. Rodrigues de bunu zorluyor son ana kadar fakat bütün olasılıklar kalmadığı için mecburen pas açısı arıyor ama ne yazık ki pas açıları da çoktan kapatılmış oluyor ve bir hücum daha boş geçiyor. Bütün bu oyun anlayışıyla Rodrigues bu sezon oynadığı 26 maçta 3 tane gol atmış ve 6 tane assist yapabilmiş. Artık yeter taraftar orada Ferdi, Ömer Faruk Beyaz, Yusuf Mert Tunç hatta Deniz Türüç gibi genç yetenekleri görmek ve neler yapabileceğini anlamak istiyor. Oysa Emre ise Trabzon maçında çok güzel oynayan ve gol atan Deniz'i sahadan alırken hala Rodrigues'i sahada tutuyor. 

 

Sol kanatta Rodrigues'in tek düze oynadığı oyuna benzer oyunu ise Deniz Türüç ters ayağı ile sağ kanatta oynamaya çalışıyor. İçeriye yönelip kaleye şut veya Vedat'a orta yapmaya çalışıyor. Fenerbahçe'nin bütün hücum planları ne yazık ki bu kadar. Ne sağdan ve soldan sıfıra adam kaçırıp defans dengesi bozularak Vedat'a yapılacak varyasyonlar ne de  başka bir varyasyon var. Tabi ki maç sonunda da ''pozisyon üretemedik' diye açıklamalar yapılıyor.

Emre'nin eğer düşünülen bir oyun sistemi var ise mümkün olduğu kadar o sisteme uygun gençlere görev vereceği kadrolar yapması lazım. Maç eksiği bulunan genç yeteneklere daha fazla dakika vererek tecrübelerini arttırmalıdır. Unutmasın ki Mehmet Ekici, Tolga, Tolgay veya Rodrigues ile  Yeni Malatyaspor maçını kazanmak yerine şans verdiğin iki tane genç yeteneği A takım kadrosuna kazanmak Fenerbahçe açısından daha önemlidir. 

 

Tük Futbol tarihinde bir anket yapılsa ve en iyi on bin tane iyi futbolcu seçin denilse ilk on bine giremeyecek sözde futbolcular kendini efsane ilan ediyorlar ve bazı genç sözde Fenerbahçe taraftarları da bu adamlara efsane muamelesi yapıyor. Bu sözde efsane önce Aykut Kocaman daha sonra De Souza, Mehmet Topal gibi futbol emekçilerini hedef alarak sosyal medyada oluşturdukları algı ile Ali Koç yönetimini baskı altına alarak bu isimleri Fenerbahçe'den uzaklaştırdı. Daha sonra hücum futbolu, dikine futbol safsataları ile Fenerbahçe'yi uçuracak dedikleri Ersun Yanal için gene Ali Koç yönetimi üzerinde oluşturdukları baskı ile göreve getirttikleri Ersun Yanal sayesinde Fenerbahçe tarihindeki en büyük başarısızlıkları yaşadı ve dibi gördü. Şimdi hedefe Hasan Ali'ye aldılar ve sonuçta da medyada çıkan haberlere göre hasan Ali Başakşehir ile anlaştı. Hayırlı olsun.

 

Söylenecek tek söz var tabi ki Hasan Ali bir Roberto Carlos değildi ama eğer dedikleri kadar kötü olsa idi hem BJK'ın ve hem Milli Takım'ın teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde Şenol Güneş bu genç gurup tarafından göklere çıkartılan kendi futbolcusu Caner Erkin yerine milli takıma Hasan Ali'yi çağırmazdı.

 

Umarım iki yılsonunda Fenerbahçe'ye tarihinin en kötü dönemlerini yaşattıran Ali Koç sosyal medya baskısı ile ve sözde efsanelerin safsataları ile bundan sonra teknik direktör, futbolcu seçimine karar vermez. Bir genç taraftar gurubu istiyor diye ''Fenerbahçe şike yapmıştır' diyen birini idari menajer yapmaz.

               

113 yıllık çınarın yetiştirdiği çok futbol aklı var. Dışarıdan Comoli gibi adamlara kulübün paralarını heba etmez. Comoli gibilerini aklayacağım diye gerçek Fenerbahçe efsanelerine ve Fenerbahçe değerlerine zarar vermez.

 

Unutmasın ki son şans ve iki yıldır izlediği yolun sonucunu gördük. Başarılı olması tüm taraftarın ve Fenerbahçe camiasının mutluluğudur.

 

Umarım başarılı olur.

 

 

 

 

 

 




















Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet