Ali Koç Son Dönemeçte





Sonunda Fenerbahçe taraftarı için azap dolu bir sezon daha bitti. Ali Koç ikinci yılını da hüsranla kapattı. Ali Koç'un önünde bir sezon daha kaldı, eğer önümüzdeki sezonda böyle başarısız sonuçlar alınırsa Fenerbahçe tarihinin en kötü başkanı olarak anılacak. Bir daha da tahmin ediyorum değil Fenerbahçe'ye başkan olmak kulübün kapısının önünden geçemeyecek. Çocukluk hayallerini de çöpe atmış olacak

Ali Koç mürekkep yalamış, dirsek çürütmüş biri ve elbette son iki yıl içinde hangi konularda hata yaptığını çok iyi biliyordur, öz eleştirisini yapıyordur. Fakat ne yazık ki bu öz eleştiriyi kamuoyu önünde dile getirmiyor; son divan kurulu konuşmasında gördük ki hala kendisi sütten çıkmış ak kaşık misali eski yönetimi suçluyor. Böyle olunca da durum umutsuz bir vaka olarak gözüküyor. Eski yönetimin hataları olabilir ve sende bunları düzeltmek için seçildin bunları düzelteceğine yeni hatalar ilave etmişsin. Hiç olmaz ise onları düzeltmekten başla.

Ali Koç eğer sadece Fenerbahçe'nin başarısını istiyor ise yani gizli bir ajandası yok ise gelen eleştirileri ve öz eleştirisini birleştirip yapması gerekenleri yapar. Öncellikle sosyal medya ve genç taraftar gurubunun baskısı ile transfer yapılmayacağını öğrenmiş olması gerek. Teknik adam seçimleri ve oturmuş bir takımı dağıtmanın  113 yıllık çınarı ne hale getirdiği ortada iken hala aynı taraftar gurubu ve sosyal medyada kimlikleri dahi belli olmayan fenomenlerin isteği ile 36 yaşındaki futbol eskilerini transfer etmek arzusu Fenerbahçe’yi çıkışı olmayan bir çukurun içine itebilir. Umarım bunun farkındadır. Üstelik bu tür transferlerin seçim öncesi anlattığı ''VİZYON'' ile tamamen zıt olduğunu bildiği halde neden böyle bir yolun içine giriyor anlamak mümkün değil.
 Sekiz yıllık futbolcusu ve kaptanına küfür ve hakaret eden genç bir taraftar gurubu ve onun borazanı sözde efsane durmaz spor yorumcusu  ile aynı fotoğraf karelerine girdiğinde ne kadar basın açıklaması yapsan da bu kişiler her hangi bir sakınca görmeden aynı eylemlerine devam ediyorlar. Kulübü vesayet altına aldıkları algısına  neden oluyorlar.

Fenerbahçe taraftar gurupları yüzünden yıllarca çok çekti. Taraftar gurupları liderleri ile anlaşan idareciler, siyasiler kendi menfaatleri doğrultusunda çok kolay manipülasyon yaratarak Fenerbahçe'ye zarar veren sonuçlara neden oldular. Şunu kabul etmek lazım ki Aziz Yıldırım döneminde taraftar guruplarının kulüp üzerindeki etkisi en aza indi. Nitekim Ali Koç seçim döneminde gene eskimiş senaryoyu uygulamaya koydu ve yaratılan algı ile ligi  2. bitiren son maçta şampiyonluğu ve Türkiye Kupasını kaybeden takım başarısızı ilan edildi. 
Ali Koç yarattığı bu canavara iki yıl içinde diyetini ödedi diye düşünüyorum.  Bu canavara şirin gözükmek için başarılı takımı dağıttı. Sezon başında bizim Ersun Yanal ile çalışmak gibi bir projemiz yok diye açıklasa da bu taraftar gurubunun baskısı ile Ersun Yanal'ı göreve getirdi. Ersun Yanal'ın istediği bazı gereksiz transferleri yaparak kulübün üstünde olan mali yarayı daha da büyüttü.

Bu taraftar gurubunun baskısı  ile’ ‘Fenerbahçe şike yapmıştır'' diyen adam idari menajer yapıldı. Böylece Şamandırada olan biten olumlu ve olumsuz her şeyden basının ve herkesin haberi oldu. Şimdi bir kaç tane sözde Fenerbahçe muhabirleri Ali Koç'un kulüp içinde olan biteni bazılarının dışarıya sızdırmasından  rahatsız oluyormuş diye yazıyorlar.  Kim olduğunu çok aramaya gerek yok. Sözde idari menajerdir.

İşte bu sözde Fenerbahçe muhabirlerinin  ipliği pazara çıktı.  Hasan Ali aleyhine başlatılan ahlaksızca kampanyayı düzenleyen sitenin üyesi oldukları ve bu kampanyada destek oldukları anlaşıldı. Hepsi önce inkâr etti iseler de sonunda kabullendiler.

Hasan Ali dünyanın en kötü futbolcusu olsa dahi sekiz yıl formasını taşıdığı ve kaptanlığı yaptığı bu takımın taraftarı tarafından bu muameleyi hak etmez. Üstelik bu muhabir bozuntuları böyle bir kampanyanın parçası olduklarından yarın öbür gün karşı karşıya geldiklerinde Hasan Ali'nin yüzüne nasıl bakacakları da merak konusudur. 



Şimdi gene bir yerlerden ipi çekilen bu taraftar gurubu ve sosyal medya fenomenleri 77 ve 88  numaranın transferi için büyük bir algı operasyonuna girdiler. Yaklaşık 15-20 gün önce Hasan Ali'nin gönderilmesi ile başlattıkları kampanyayı hatırlarsak 88 numara için başlatılan transfer algısının da bağlantısını kurabiliriz. Eğer amaçlarına ulaşırlar ise gene Fenerbahçe'nin parası ile bir transfer yapılacak ve bu transfer bedelinden menajerler, taraftar gurubu, sözde muhabirler ve tabi ki kimliği belli olmayan fenomenler nemalanacak. Fenerin malı deniz yemeyen domuz misali.

Bu kişiler için Fenerbahçe değerlerinin önemi yok. Bu 77 ve 88 numaranın Fenerbahçe değerlerini çiğnemeleri pek bir şey ifade etmiyor. Duygusal olmayın diyorlar da bir taraftarın kulübüne olan bağlılığı zaten tamamen duygusaldır. Yoksa her sene takım değiştirilirdi. Renk aşkı duygusal değil de nedir?

Şimdi de göreve başlayacak Erol Bulut için şimdiden olumsuz algı yaratma çalışmaları başlatmışlar. Amaç Ersun Yanal'ın geri dönüş yolunu açmak. Bu iş için gene nemalanan çok kişi vardır ortalıkta dolaşan. Sözde spor yorumcuları, sözde Fenerbahçe muhabirleri ve taraftar gurubu bu işin içindedirler.
 
Sayın Ali Koç,
İki yıllık görev süresince senin seçilmen için destek veren bu guruplara sen fazlası ile diyetini zaten ödedin. Yeter artık bu guruplardan kurtul ve yapılması gerekenleri yap. Aksi takdirde son yılında da bu işi başaramazsan Fenerbahçe kapısı senin için kapanacak ama asıl önemlisi Fenerbahçe'de tamir edilmesi oldukça zor bir yara daha alacak.
 



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet