Ferdi Kadıoğlu ve Altay Bayındır yetti


Fenerbahçe Ferdi'nin iki güzel golü ve Altay'ın yaptığı inanılmaz kurtarışlarla Göztepe'yi 2-1 mağlup etmeyi başardı. Daha öncede buradan belirttiğim gibi bu maçların en önemli yanı sezon sonuna kadar altyapıdan gençlerden en azından bir tanesini A takım kadrosuna kazandırabilmek olmalıdır.

Oysa gene genç Murat Sağlam kulübede otur iken sağ bekte Dirar ile başladık. Dün akşam çok kötü bir oyun ortaya koyan Dirar'ın yaptığı bu iyilik sayesinde Murat Sağlam oyuna almak zorunda kalındı. Durumu hakkında bir fikir sahibi olamasak da en azından on veya on beş dakika sahada mücadelesini görebildik.

Fakat dün akşamın en şaşırtıcı tercih ise Tolgay idi. Bir buçuk senedir zerre kadar takıma katkısı olmayan fakat yıllık 2,5 milyon € maaşı cebe indiren Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'ye hediye ettiği Tolgay maçın başında herkesi şaşırttı. İki veya üç tane Hasan Ali ve Deniz'e derinlemesine çok güzel paslar attı. Bir iki tane çok güzel driplingler ile orta sahada oyunu açtı. Daha sonra ilk yarının ortalarından itibaren oyundan yavaş yavaş düştü ve ta ki ikinci yarı ortalarına çıkana kadar hiç görünmedi desek doğru olur. Sonuçta bu sezon sonunda bence Tolgay'ın Fenerbahçe defteri kapatılmalıdır. Başkan Ali Koç'un sürekli maddi sıkıntılardan bahsettiği bir dönemde katkısı dahi olmayan Tolgay düzeyindeki bir oyuncuya bu kadar para verilmesi günahtır, israftır.

FHaftalardır yazıyoruz ligde iddia kalmadığı için bu maçlarda gençlere ve alt yapı oyuncularına şans verin diye ama takımı her kim kuruyorsa (Tahir Karapınar veya Emre) inatla Rodrigues'i oynatıyor. Defalarca Rodrigues'in tek bir oyun planı olduğunu, kaleye dikine giderken içeri yönelip kuvvetli sağ ayağı ile kaleye vurmaktan başka bir oyunu oynayamadığını yazdım. Rakiplerinde artık bunu ezberlediğini ve önlemini aldığını belirttim.

Dün akşam şükür ki Rodrigues cezalı idi ve Ferdi'yi seyredebildik. Ferdi daha 20 yaşında. Ne kadar çok sahada kalırsa o kadar çok denemek şansı bulacak. Çalım deneyecek, pas deneyecek ve şut deneyecek. Deneyecek ki kendini geliştirecek, yeteneklerinin üstüne ilave edecek. Ama eğer sen 29 luk bir futbolcu dinozoru ile Ferdi'nin bu şansını kısıtlar isen Fenerbahçe'nin elini ayağını kesersin.


Dün akşam iki tane çok güzel gole imza atan Ferdi'yi kutluyorum. Attığı ikinci golden önce iki rakibini çalım ile eksiltirken, ikinci çalımı attığı rakibine hiç acımamış, çok zalim davranmış.:))

Ersun Yanal'a Tolgay konusunda ne kadar sitem yaparsak yapalım ama Altay'ın transferinde de hakkını vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Fenerbahçe gibi takımın kalesini gencecik Altay'a emanet etmesi büyük cesaret işi idi. Altay zaman zaman bazı maçlarda hataları olsa da çok iyi bir kaleci ve oynadıkça daha da iyi oluyor, daha da iyi olacak. Eğer dün akşam bu maç kazanıldı ise Ferdi'nin attığı iki gol yanında Altay'ın kurtardığı inanılmaz kurtarışlar sayesinde kazanılmıştır.

Dün akşam bir şaşkınlıkta Ozan'ı orta sahadaki her zamanki pozisyonunda farklı daha önde Vedat'ın arkasında oyuna başlaması idi. Oysa Ozan o pozisyon için pek uygun bir beceriye sahip değil diye düşünüyorum. Geçen hafta iki gol atmasa mı yoksa Tolgay'a yer açmak için mi böyle bir değişiklik yapıldı bilmiyoruz ama sonuçta yanlış bir karar olduğunu gördük. Ozan son derece etkisiz bir oyun ortaya koydu. Keşke Ozan her zamanki yerinde oyuna başlasa idi, Tolgay’a hiç şans verilmese idi. Vedat'ın arkasında ise gene genç yetenek Zayc ile başlansa idi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.



Geçen yazılarımda da belirtiğim üzere Türkiye'nin şu an için en iyi sol beklerinden biri olan Hasan Ali ne yazık ki takımdan ayrılıyor. Niçin? Çünkü gene Fenerbahçe'yi vesayet altına almaya çalışan genç bir taraftar güruhunun sosyal medya ve medya baskısı ile. Başkan Ali Koç bu gurubun baskısı ile teknik direktör değiştirdi, futbolcu gönderdi, futbolcu transfer etti, basketbol şubesini dağıttı, idari menajer aldı. İki yıl sonunda Fenerbahçe'nin tarihinde görmediği en büyük başarısızlıkları yaşamasına sebep oldu. Şimdi de günah keçisi Hasan Ali oldu. Sakatlanana kadar Milli Takımın sol beki Hasan Ali bu futbol cahili kişilerce çöp ilan edildi. Başkan Ali Koç bu oyuna müsaade etme, aksi takdirde bu gidişat iyi değil bu zihniyet Fenerbahçe'yi hızla dibe sürüklüyor.


Son olarak Göztepe için de bir şeyler yazmak istiyorum. Göztepe bence iyi bir takım,evet yıldız oyuncuları pek yok ama oyun disiplinine uyan mücadele eden bir ekip. Teknik direktörleri İlhan Palu Hatayspor'da gösterdiği çıkışı bence Göztepe'de de devam ettiriyor. Elindeki dar bütçe ile mücadeleci disiplinli bir takım yaratmış. Dün akşam 2-0 geriden gelip maçı en azından berabere yapabilirlerdi fakat Altay faktörü onları durdurdu. Bu arada Belçika ve İngiltere alt yapılarında yetişen Alpaslan Öztürk'ün de iyi bir oyuncu olduğunu güçlü fiziği ile Vedat ile kora kor mücadele ettiğini belirtmek lazım. Henüz 26 yaşında olan Alpaslan 30 maçta 6 gol ve 7 assist ile oynuyor. Alpaslan topu oyuna sokuşu ile ve istatistikleri ile Türkiye'de az görülen bir stoper profili çiziyor. Bu sene transfer piyasasında çok isteklisi olabilir.




 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet