Ali Koç Bir Hayal Kırıklığıdır.

Fenerbahçe her geçen gün eriyip tükeniyor. Ne yazık ki bu tükenişe dur diyecek bir irade şu an mevcut değilmiş gibi gözüküyor.

Daha dört ay önce Fenerbahçe'nin en büyük iradesi olan genel kurulun yaptığı seçim sonrası Ali Koç ve yönetimi yeniden üç yıl boyunca kulübü yönetmek hakkını kazandı. Ali Koç'un geçirdiği başarısız bir üç yıldan sonra yeni bir üç yıl için yapılan seçimde Ali Koç'un karşısına başka bir aday çıkmaması manidardır. 



 

Ali Koç geçmiş üç yılda yapılan hatalardan ders çıkardığını ve önündeki üç yıl içinde aynı hataları yapmayacağını seçim çalışmalarında söylese de geçen dört ay bu konuda hiç umut vermedi.

 

Samandra'da yapılan organizasyon değişikliği ile başıbozukluğun giderilme çabası ve Pereira'nın tek yetkili kabul edilmesi nispeten bir düzelmeye neden oldu. Transfer döneminin yetersiz geçmesine rağmen takımın iki hafta öncesine kadar zirvede kalması dışarıdan bakınca çok da fena gözükmüyordu.

 

Fakat her daim söylüyorum; Fenerbahçe'de sorun yönetimseldir. Ali Koç'a yakın çevrelerin son günlerde futbol takımının başarısızlıklarını teknik direktöre veya yanlış oyuncu tercihlerine bağlama çabaları tamamen hedef saptırma girişiminden öte bir şey değildir. Evet, teknik direktörün hataları vardır ama bu teknik direktör seçimini kim yaptı diye sorarlar insana. Üç buçuk yıl içinde göreve gelen altıncı teknik direktörü de değiştirerek futbol takımının durumunun düzelmeyeceği aşikârdır.

 

Basketbol ve voleybol şubelerinde de görünen başarısızlıkların kaynağı da tamamen yönetimseldir. Dünyanın En Güzel Takımının ne hale geldiği ortadadır. Her sezon son maça kadar namağlup maçlar çıkaran Potanın Kraliçeleri de eski görünümünden çok uzaktalar. Obradoviç gibi bir dünya değerini Fenerbahçe'den uzaklaştıran çoook becerikli😃😃 basketbol şube yöneticimiz in hakkının yemeyelim.😃😃

 

Fenerbahçe 35-40 yıldır sistemli bir saldırı altındadır. Bu saldırının kaynağı bilinmektedir. Başkan Aziz Yıldırım bu sisteme karşı yıllarca mücadele etti. Gerektiğinde özgürlüğünden fedakârlık etti. Fenerbahçe'nin hakları çalındı, gasp edildi ama boynu hiç bir zaman bükülmedi.

Ali Koç’dan da beklenen kendi tarzı ile bu mücadeleye devam etmesiydi. Fakat Ali Koç bu yapılara karşı mücadele etmek yerine sanki onlarla uzlaşma yolunu tercih ediyormuş izlenimi gösterdi.

 

Düşünün ki yıllardır Fenerbahçe'nin canına okuyan MHK'da 'giden geleni aratır' tarzında yapılan değişikliklere itiraz etmek ve kurumsal bir açıklama yapmak yerine eski yöneticimiz Mahmut Uslu hakkında  yapılan  utançtan da öte açıklama daha çok önemsendi.

 

On beş gün önce bir avukat kadının mabedimiz yıkılması tarzında yaptığı bir açıklamaya karşı Fenerbahçe taraftarının gösterdiği tepki ve kenetlenmesi bence çok umut vericidir. Bu saldırının hemen akabinde Kalamış Yat Limanı İhalesinin Başkanın bağlı bulunduğu grup tarafından kazanılması taraftarın aklında başka sorular oluşmasına neden oldu. Acaba Ali Koç'un bilinmeyen gizli bir projesi var mı diye sormamak elde değil. 

 

3/7 de Fenerbahçe'nin Aziz Başkan liderliğinde ve taraftarının (köprüden önce sola dönenler hariç) kenetlenmesiyle  malum sisteme verdiği cevap sonucu malum yapı taktik değiştirerek 'böl ve yönet' taktiğine geçti. Fenerbahçe şu an ne yazık ki tamamen bölünmüş durumdadır. Sportif başarısızlıklar da biriktikçe bu bölünme daha derinleşiyor. Çünkü farklı gruplar tarafından çözüm amacıyla farklı başkan ve farklı teknik direktör isimleri ortaya atılıyor.

 

Fenerbahçe taraftarı içinde belirginleşen bölünme isimleri

 

Aziz Yıldırım-Ali Koç

Aykut Kocaman-Alex

Aykut Kocaman-Ersun Yanal

Hasan Ali-Caner

 Varken önümüzdeki dönem yeni ikilemler olarak

 

Saadettin Saran- Ali Koç isimleri ortaya atılabilir.

 

Malum sistem de ihtiyacı olduğunda bu veya buna benzer isimleri gündeme taşıyarak bu bölünmeyi hızlandırabilir.

 

Peki, mevcut Ali Koç yönetimi buna karşı ne yaptı? 

 

Bu suni ikilemleri ortadan kaldırmaya çalışacağına bilakis daha hızlandırmaya sebep oldu. 

 


Mesela Aykut Kocaman'ın Konyaspor Teknik Direktörü olarak çıkacağı maça Alex'i Brezilya'dan getirerek Aykut Hoca'ya karşı bir gövde gösterisi yapmadı mı?

 

Sonuçta buna benzer örnekler çoğaltılabilir. Ve bütün bunlar YÖNETİMSEL hatadır.

 

 Fenerbahçe’nin kazanacağı bir kaç maç Fenerbahçe'deki sorunları ötelemekten öteye geçmeyecektir Üç yıl dört ay boyunca yapılan bunca yapıcı eleştirilere rağmen Ali Koç ve yönetiminin olumlu yönde değişimlere uğramaması gelecek için de pek umut vermiyor.

Onun için şimdi devre arasında yeni genel kurul ve seçim konuşuluyor.

 

Umarım Fenerbahçe için hayırlı bir süreç olur. 3/7 de Aziz Yıldırım Yönetimini yıkmak için önce Ali Koç'u kullanalım daha sonra Ali Koç Yönetimini nasıl olsa yıkarız diye konuşulan hain proje sanki vuku buluyor gibi.

 

Bu projenin vuku bulmasında emeği geçen herkesi Fenerbahçe taraftarı her daim nefretle anacaktır.

 

 


 

 

 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet