Yensen de yenilsen de taraftarın hep seninle



 

Bu skor bu maçın skoru olmamalıydı. Fakat futbol böyle bir oyun işte,  bazen hiç beklenmedik sonuçlarla karşı karşıya kalırsın. Şu gerçek ki Fenerbahçe alan daraltan rakiplere karşı oyunu çözemiyor ve gol pozisyonu  üretmekte zorlanıyor. Bakınız Başakşehir maçı.



 

Olimpiakos teknik direktörü de oyunu kendi sahasında daraltıp, Fenerbahçeli forvetlere oynayacak boş alan bırakmamayı ve fırsat bulursa da öne çıkıp gol aramayı düşünüyordu. Maç tam bu kurgu içinde başlamıştı ki Atilla'nın beklenmeyen top kaybı sonucu Olimpiakos gol de buldu. Belki de İstanbul’dan beraberlik de iyi sonuçtur diye düşünen Olimpiakos teknik direktörü bir anda ummadığı bir galibiyet seçeneği ile karşı karşıya kaldı.


Olimpiakos Teknik Direktörü Pedro Martins


 

Olimpiakos iyice kendi sahasına çekildi. Fenerbahçe ise saldırmaya çalıştı. Valencia ve Rossi Olimpiakos defansında sıkışıp kaldılar ve kendilerine oynayacak boş alan bulamadılar. Pelkas ise belki de Almanya'da kaçırdığı penaltı ve bu Yunan takımıyla oynamanın yarattığı baskıdan dolayı maçın havasına giremedi. Forvet hattının bu durumunda olmasına bir de Osayi'nin uzun fuleli çıkışlarla top taşıyacak pozisyonlar bulamaması eklendi. Fenerbahçe iyice kilitlendi.

 

Sezon başından beri her maç 90 dakika forma taşıyan otuz beşlik Gustavo ve Mert Hakan'ı düşünelim. Oyunu yönlendirmek için top ayaklarına geldiğinde oynayacak forvet hattı Olimpiakos defansı arasında sıkışıp kalmış durumda, Osayi’nin önünde ise boş alan yok. Bu durumda yan pas yapmak zorunda kaldılar. Mert Hakan zaman zaman zorlayıp öne oynamaya çalıştı ise de pek sonuç alınamadı.

 

Böylece kötü, beklenmeyen bir oyun ortaya çıtı. Almanya'da oynanan oyundan sonra taraftarın beklentisini karşılamadı. Fenerbahçe'li futbolcuların oynama ve mücadele isteğinden zerre kadar şüphem yok. Fakat zaman zaman oyunun kurgusu bu isteği sahada ortaya çıkaramaz ve olumsuz bir sonuç alınabilir.. Benim anlamadığım takımı ıslıklayıp, yuhalamak ne demek?

 

Bir önceki yazımda da Fenerbahçe'nin ciddi bir TARAFTAR sorunu olduğunu yazmıştım.



 

Taraftar stadyuma takımını desteklemeye gider. Seyirci ise maçı seyretmeye gider. Fakat stadyumda bir güruh var ki (ne taraftar ne de seyirci) bunlar kendilerini eğlendirmeye gelmişler. Takımın en çok desteğe ihtiyacı olduğu anlarda ne rakibe ne de hakeme bir protesto veya takım lehinde bir tezahürat yapmıyorlar. Maçtan kopuk Azer Bülbül şarkılarıyla eğleniyorlar. Maçın bitiminde ise utanmadan  takımı ıslıklayıp, yuhalıyorlar.  

 

Sayın Ali Koç Fenerbahçe'nin bu taraftar görünümlü kitleden kurtulması lazım. Çünkü Fenerbahçe'ye zarar veriyorlar.

Ben

   'yensek de yenilsek de taraftarın hep seninle'

                                                                     diyen taraftarımı istiyorum

En azından Eintracht Frankfurt maçında tribünleri dolduran, maç boyunca can siperane şekilde takımını destekleyen ve maç sonunda penaltı kaçıran Pelkas'a sevgisini gösteren gurbetçi taraftarlarımız gibi olsunlar istiyorum.





 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet