İsmail Kartal

 
Sezon başından beri Fenerbahçe'de sorunun teknik direktör sorunu olmadığını sorunun Fenerbahçe yönetiminde olduğunu bu platformda defalarca yazdık.
 
Pahalı ve çok transfer yapmakla iyi takım kurulamayacağını defalarca dile getirdik. Nitekim bunu bir kez daha gördük
.
Türkiye'nin en büyük spor kulübü bir başkana sahip değil. Evet, resmiyette kulübün başkanı Ali Koç ama ne yazık ki Fenerbahçe'yi yönetemeyen bir başkanı .
 
Dört yıl boyunca başarısızlığının nedenini sekiz tane teknik direktöre yükleyen Ali Koç dokuzuncu teknik direktörle de bu krizi atlatmak istiyor.
 
İsmail Kartal Fenerbahçe'nin öz evladıdır. İhtiyaç olduğunda çağrılırsa gelir git dersin alır ceketini gider. Gerekirse boş mukaveleye imza atar, tazminat falan istemez.


 
Ali Koç bu krizi atlatayım derken yeni bir krizin kapısını açıyor. İsmail Kartal ile sezon sonuna kadar anlaşma yapıyor. Bu arada medyada ise önümüzdeki sezon için Fenerbahçe'nin Löw  veya Lucien Favre ile anlaşacağı yazılıyor.
 
Özelikle Pereira gittikten sonra Fenerbahçe Futbol Takımının oyuncularının neredeyse tümünde bir başıbozukluk ve umursamazlık var Herkes kendi kafasına göre oynuyor. Bu takımın disipline edilmesi gerekiyor. İyi ama altı ay sonunda görevi bırakacağı göreve başladığı gün açıklanan teknik direktöre karşı bu sorumsuz futbolcular topluluğu nasıl disipline olacaklar. Ali Koç keşke BJK Başkanının Teknik Direktörü Önder Karaveli için yaptığı açıklamaları dinleseydi.
 
Hâlbuki Ali Koç altı aylık anlaştık gibi saçma bir açıklama yapmasaydı ve İsmail Kartal'ın arkasında durduğunu daha kuvvetli bir şekilde belirtseydi çok daha farklı olurdu diye düşünüyorum. Ama arkasındayız dediği sekiz tane teknik direktörü bir kalemde silip atan Ali Koç'un yakın bir gelecekte aynı davranışta olacağı da aşikârdır.
 
İsmail Kartal sezon sonuna kadar sorumsuz futbolcular topluluğu ile boğuşacaktır. Ama olumlu bir gelişme olacağını sanmıyorum. Tabi iyi niyeti ile oynamaya çalışan üç beş tane futbolcuyu bu topluluğun içinden ayırmak lazım. Taraftar da bu isimleri zaten biliyor.
 



 
İsmail Kartal takım disiplinine gereken cevabı veremeyen oyuncuların adı ne olursa olsun kulübede yanına almalıdır. Gerekirse bu oyuncuların yerine alt yapıdan gelen gençlere şans tanımalıdır. Mesut Muhammed değişikliği gibi.

Sosa maç boyunca atağa çıkarken dört tane çok kritik pas hatası yaptı. Bu hataların hepsi Fenerbahçe kalesinde gol olabilecek kontra atağa dönüştü. Sosa'nın yaptığı dördüncü pas hatası sonrasında İsmail Kartal Sosa'yı çıkarttı. Yerine Gustavo'yu aldı. Berke'nin elinden kaçırdığı topta hava topuna çıkmayan adam da ne yazık ki Gustavo idi. Gustavo'nun hatası var mı yok mu tartışılır. İsmail Kartal  Sosa'nın yerine Gustavo'yu aldı diye eleştirildi. Sosa'nın yaptığı dört hatadan biri gol olsaydı o zaman niye zamanında değişiklik yapılmadı diye mi eleştirilecekti?
 
Görünen o ki sezon sonuna kadar Fenerbahçe İsmail Kartal ile bir ileri iki geri gidip gelecek.  Dördüncü yılda dokuz teknik direktörden sonra başarısızlığı tescil edilmiş olan Ali Koç’un  ivedilikle istifa edip Fenerbahçe’nin önünü açması gerekir.
 
Ali Koç İstifa.
 
 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet