Arda Güler Ve İsmail Kartal

 Alanya deplasmanından Fenerbahçe çok güzel bir sonuçla İstanbul'a dönüyor.Zaman zaman oynanan futbol  oldukça umut vericiydi. Tabi ki oyuna sonradan giren Arda Güler’in performansını da unutmamak gerekir.

Kalede devleşen Altay,Osayi,Crespo,Zayc ve 1 gol ve 2 asist ile oynayan Rossi’nin de katkılarıyla Fenerbahçe maçı kazanmasını bildi. Mesut'un varlığı bile bu takımın havasını değiştiriyor.

İsmail Kartal Ali Koç’un dördüncü yılında göreve gelen dokuzuncu teknik direktör. Diğer bir deyişle Ali Koç dört yıllık döneminde hiç bir sezonu başladığı teknik direktör ile tamamlayamamış. Oysa seçilmeden önce seçim çalışmalarında istikrardan vizyondan bahseden Ali Koç için bu komikten de öte bir durum.


İşte böyle bir durumda bazı taraftarlarımızın dokuzuncu teknik direktör İsmail Kartal’ı acımasızca eleştirdiklerini görüyorum.İsmail Kartal Arda’ya ilk onbirde şans vermeli imiş  falan filan. Fakat Arda da golü attıktan sonra hocası İsmail Kartal’a koşuyor ve ona sarılıyor.

Sonra da yerine girdiği Mesut ağabeyine sarılıyor.



 

Fenerbahçe’nin elindeki dokuzuncu teknik direktör bu arkadaşlar.Sezon sonunda muhtemelen onuncu teknik direktör geleceği söyleniyor. Löw’ün adı geçiyor. Bakalım Löw eğer gelirse ve Arda da kadroda kalırsa Arda’ya ilk onbirde şans verecek mi? Eğer vermezse o da mı böyle eleştirilecek?


Sezon başında Bielsa.,Benitez gibi isimler konuşulurken torbadan sekizinci teknik direktör Pereira çıkmıştı.Ama devre arasına gelmeden Pereira da işe yaramaz ilan edildi ve gönderildi. Oysa sezon başlamadan önce kadro mühendisliği konuşulurken sosyal medya ve medyada Ferdi,Zayc ve hatta Osayi çöp ilan edilmişti. Pereira ise yönetimin ona sunduğu veya sunamadığı kadro yapısıyla Ferdi’den bir sol kanat ve sağ kanat savunmacısı yarattı.Mecburiyetten  Osayi’yi sağ kanat savunucu olarak ön plana çıkardı. Bir önceki sezon

İtalya’da kiralık oynayan ve kaç para bonservis bedeli getirir denen Zayc’ı kadroda tuttu.

Alt yapıdan Arda ve Muhammed’İ kadroya aldı. Orta saha için yönetimden istediği oyuncu alınmayınca İspanya 2.liginden Crespo’yu kadroya aldı. Trabzon deplasmanına kadar zirvede bir Fenerbahçe vardı. Fakat malum yapının MHk’sı ve hakemlerle Fenerbahçe’ye ilk operasyon orada yapıldı ve Trabzon'un önü açıldı.


Yukarıdaki isimler bu sezon taraftarın yüreğine bir nebze olsun su serpmedi mi? Bu isimlerin kazanılmasında Pereira’nın  katkısı olmadı mı? Ama devre arasında Pereira’yı gönderdik. Pereira’nın hataları yok muydu? Belki onlarca vardı ama Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekir. Pereira da sezona elindeki malzeme ile iyi başladı fakat daha sonra yalpaladı. Bu ortamda ne yönetim ne de taraftar ona destek olamadı. 3 lü veya 4 lü savunma ile oynamak günlerce gündemi meşgul etti.Pereire-Mesut gündemi ise Fenerbahçe’yi içerden yıpratan bir başka suni gündem idi.


Şimdi ise İsmail Kartal-Arda Güler gündemini yaratmaya çalışıyorlar. Arda daha 17 yaşında ve hocası İsmail Kartal.Arda hocasına inanacak ve güvenecek ki onun öğrettiklerini ve talimatlarını sahada uygulamaya çalışsın. Ama sen hocasına hakaret edersen,küfür edersen bu çocuk kime güvenecek? İsmail Kartal için iyi teknik direktör değil diyebilirsin ama hayatını futbola ve Fenerbahçe'ye adamış birinin genç bir yeteneğe zarar vereceğini söyleyemezsin.

Sorun Arda’nın ilk onbirde başlaması veya başlamaması değil.Önemli olan onun başarılı olmasıdır. Ne zaman oynayacağına da bırakalım hocası karar versin.




Fenerbahçe’de sorun teknik direktörde olsaydı dokuzuncu teknik direktöre kadar hiç olmazsa bir nebze olsun başarı yakalanabilir idi..Eğer dokuzuncu teknik direktör görev yaparken hala onuncu teknik direktörün ismi konuşuluyorsa sorunu başka yerde aramak lazım. Sorun Başkan Ali Koç ve onun liyakatsız yönetimindedir


Bırakalım İsmail Kartal görevini yapsın.


Trabzonspor'un oynadığı futbolun açık ara iyi olduğunu ve Trabzonspor'un bulunduğu duruma gelmesinde hakem katkısı olmadığını söyleyen bir başkan var.Üstelik bu ligin gelmiş geçmiş en şaibeli bir lig olduğu herkes tarafından kabul edilmişken. Bu konuşmaları ile şaibeli bu ligi bir nevi tescil eden Ali Koç'a odaklanalım.


Ali Koç ve liyakatsız yönetimi Fenerbhaçe'ye yakışmıyor..





Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet