MESUT ÖZİL

 Geçen sene sezon ortasında büyük bir sükse ile transfer edilen Mesut Özil kadro dışı bırakılmış.




Transfer sürecinde Mesut Özil transferinin Fenerbahçe'ye faydalı olmayacağını savunmuştum. Üstelik Mesut'un hayranı olmama rağmen Fenerbahçe'nin içinde futbol dışında da sıkıntılara neden olabileceğini belirtmiştim.

Ali Koç bu transferi sizce neden yaptı? 

Süregelen başarısızlıklarını gündemden uzaklaştırmak ve yeni bir gündem yaratmak amacıyla yaptı.Mesut’un politik görüşleri nedeniyle siyasi erkin de baskısını unutmamak lazım. Mesut Fener'i uçuracak,şampiyon olacağız gibi söylemlerle yeni bir hikaye yazmak istiyordu ama yazamadı. Ne Mesut Fener'i uçurdu ne de şampiyon olduk.

Peki Mesut neden Fenerbahçe'ye transfer oldu?

Bence Mesut dünyanın en iyi 10 numaraları ndan biridir.Kaldırmadığı kupa tatmadığı başarı kalmamıştır. Futbol hayatının son baharında çocukluk sevgilisi Fenerbahçe ile de kendisini yormadan Türkiye'de bir kaç başarı elde edebilirim diye düşünmüştür,



Kendisini fazla yormadan zaman zaman  Fenerbahçe'ye katkı vermeye çalışmıştır. Altan Tanrıkulu'nun verdiği rakamlara göre 9 gol ve 3 asist ile oynamış. Oynamadığı bir çok maç olmasına rağmen bu rakamlar çok da kötü değil gibi  gözüküyor. Attığı 9 golün yanında 3 asiste kalmasında kadro yetersizliğini düşünmek lazım.

Mesut Fenerbahçe'nin yumuşak karnı oldu. Fenerbahçe ile ilgili haberler yapmak isteyen mediatörler. 'Mesut-Pereira'.'Mesut-Erol Bulut' ve son olarak da Mesut-İ.Kartal' polemikleriyle ortamı gerdiler. Fenerbahçe'de kaos yaratmaya çalıştılar. Nitekim de başarılı oldular.

Mesut'un iyi oynamadığı,koşmadığı gibi haberler hergün medyaya düştü. Mesut'un Fenerbahçe'de mutsuz olduğu haberleri yapıldı.

Fenerbahçe’nin büyük başganı Ali Koç ise Mesut'un iş hayatını bırakıp artık futbolla ilgilenmesi lazım gibi saçma sapan bir açıklama dahi yaptı

Halbuki Mesut Real Madrid'de veya Arsenal'de de oynarken sahanın en çok koşan oyuncusu değildi. Ama sezonun asist kralı idi.O zamanda fizik gücü olarak yetersiz kaldığı maçlar olmuştu. Ama onun üstün futbol zekası ve yanında oynayan fizik gücü yüksek takım arkadaşlarının yardımıyla   bu eksiklerini bertaraf ettiği görülmüştür..Böyle dünyanın sayılı 10 numaralarından biri olmuştu.

Peki Fenerbahçe bu futbol değerinden faydalanmasını bildi mi?

Bir kaç maç dışında bence hayır.

Ali Sami Yen'de malum rakibi uzun yıllar sonra yenerken faydalandı diyebiliriz. İrfan Can'ın pasını  fizik gücü düşük Mesut'un yaklaşık 40 metre sürerek gol yapması gibi. O akşam Ali Sami Yen'de hem rakibi hem de rakip taraftarı moral olarak  çökertmesi gibi.Mesela o akşam Mesut'un en büyük yardımcısı yüksek fizik ve mücadele gücü ile Crespo değil miydi?






Deplasmanda oynanan maçta Gaziantep FK’ya attığı gol spor akademilerinde ders olarak sunulmalı diye düşünüyorum.



Mesut Fenerbahçe'nin Türk Futboluna kazandırmaya çalıştığı genç yetenekler için de bir idoldür,öğretmendir.

Farkındasınız değil mi? Arda Güler belki de hayatının en unutulmaz golü olacak ilk golünü Alanyaspor'a attıktan sonra Mesut Ağabeyine koştu..


Muhammed,Ferdi,Arda ve İshak Vural gibi, gençlerin Mesut'dan öğreneceği çok şey var. Fakat çook büyük başgan Ali Koç her zamanki gibi yine hatalı bir davranışla Mesut'u kadro dışı bırakıyor.

Görünen şu ki geçen dört yıl süresince Ali Koç Fenerbahçe'yi yönetemiyor.

Sayın Uzay Gökerman In dediği gibi Fenerbahçe 'Yönetilemeyen Büyüklük' ve Ali Koç ise bu büyüklüğün altında eziliyor ve yönetemiyor. Bocalıyor,saçmalıyor.

Mesut’un dünya görüşü ve politik görüşlerine tamamen karşıyım.Bunların dışında sadece futbol içinde kaldığı müddetçe destekçisiyim. 61 yaşındayım ve Mesut’un futbolculuğu karşısında 61 kez eğilirim.

Kötü giden Fenerbahçe’de zaman zaman güzellikler ortaya koyan bir Mesut oluyordu.Şimdi bir de Arda var ve Arda’nın da öğretmeni Mesut. Bırakalım Ali Koç sayesinde başarıya hasret kalmış bu taraftar bir nebze olsun Mesut ve Arda ile bu güzelliği seyretsin. 

Umarım bir kez olsun doğru bir karar verilir ve Mesut tekrar kadroya geri döner.

Bu arada şunu da belirtmek isterim. Hiç bir şey,hiç kimse Fenerbahçe'den büyük değildir. Asıl olan Fenerbahçe'dir. Unutulmasın ki gerçek bir Fenerbahçe Efsanesi olan Cemil Turan bile zamanında kadro dışı kalmıştır.Ama sonra formasına kavuşmuştur.

.


.

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet