Gaziantep Maçı ve Altay Bayındır

Maçın başında 15-20 dakikalık bölümde bitti denilen bir maçın böyle sıkıntılı bir hale gelmesi tamamen Fenerbahçe'nin bir kronik hastalığıdır.. Geçen sezon 1-0 önde iken ve rakibin 10 kişi kalmışken  kaçırılan penaltı sonucu skoru 1-4 E gelen BJK maçı da işte bu kronik rahatsızlığın sonucuydu.. Çok şükür ki bu maç kaybedilmedi.

 


Maribor maçı sonrası Fenerbahçe'nin henüz hazır olmadığını belirtmiştim. İsmail Hoca'nın da zamana ihtiyacı olduğunu eklemiştim. Belki de rotasyon gereği İsmail Hoca doğru bir karar vererek İrfan Can yerine Ryan Kent ile başladı. Nitekim bu değişiklik takımın direncini arttırdı.

 

Symanski bu takımın en büyük silahı olacak diye düşünüyorum. Herkes  Dzeko'nun attığı golleri konuşuyor da hiç kimse 2.golde Symanski'nin yoktan var ettiği pozisyonu konuşmuyor.

İnanılmaz güzellikte bir asist yaptı.



 ALTAY BAYINDIR


Altay Fenerbahçe'ye transfer edildiğinde ''Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'ye kazandırdığı tek olumlu transfer' diye yorum yapmıştım. Ne oldu da maç kazandıran, maçın adamı seçilen Altay bu duruma geldi? 

Fenerbahçe camiası yönetimiyle, teknik ekibiyle ve taraftarıyla genç umut veren bir yeteneğin nasıl çöp haline getirildiğini Türk Futboluna gösterdi.

 

Oysa daha 2 yıl önce Altay'a neden milli takım forması teslim edilmiyor diye mangalda kül bırakılmıyordu. Altay için yurt dışından gelen tekliflerde rakamlar havada uçuşuyordu.

Ne oldu da Altay günah keçisi ilan edildi?

 

1- Önce Ali Koç yönetimi 5 yılda Altay'ın 6 tane değişik kaleci antrenörü ile çalışmasına neden oldu.

 

2-Jesus döneminde oynanan sistem gereği Fenerbahçe defans hattı elek gibiydi. Defansın arkasına atılan her top ile rakip forvetler Altay ile karşı karşıya kaldı. Futbol bir takım oyunudur; eğer defansın yolgeçen hanı olmuşsa kaleci ne yapsın?

 

3- Ya taraftar?

Hatalı veya hatasız yenilen her golde Altay suçlu  ilan edildi.

2 yıl önce yerlere göklere sığdıramadıkları Altay'ı kötü kaleci ilan ettiler. Sosyal medyada her gün yeni bir kaleci ismi ortaya atıldı.

 


Dün Gaziantep maçında yediği golde belki zamanında müdahale hatası vardır. Peki, o topa altı pasın içine gelene kadar müdahale etmeyen  defans hattının ve golü atan adamı kovalamayan İsmail'in hiç mi suçları  yoktu?

 Altay henüz 24 yaşında ve Fenerbahçe gibi Türkiye'nin en büyük kulübünün kalesini koruyor. Büyük bir baskı altına alındı. Sahaya çıkarken aman hata yapmayayım  diye heyecandan bacakları titriyordur.

Bu şartlar altında başarılı olması mümkün değil.

 

Altay'ın bu saatten sonra toparlanıp eski günlerine dönmesi çok zor.

 

Umarım hayırlısı olur. 

 

 


 


 

Yorumlar

Yorum Gönder

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet